Gazete Vatan Logo

Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var?

Aşure Günü yaklaşıyor. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı içerisinde kutlanan Aşure Günü 2023 yılında 28 Temmuz'da kutlanacak. Nuh Peygamber'in ilk olarak yaptığı aşure bereketin de sembolüdür. Peki Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü ile ilgili Kuran'da ayet var mı?

Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var?

Muharrem ayının onuncu günü "Aşure Günü" olarak bilinmektedir. Hz. Muhammed'in bu günde oruç tuttuğu rivayet edilmektedir. 2023 yılında Aşure Günü 28 Temmuz'a denk gelmektedir. Milyonlarca hanede aşure heyecanı yaşanacak. Ancak bu özel günün kutsal kitapta yerinin olup olmadığı da merak konusu oldu. Peki Aşure günü Kuran'a geçiyor mu?

AŞURE GÜNÜ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Muharrem ayı ile ilgili ayet ve hadisler mevcuttur. Fecr Suresi'nde geçen on gecenin Zilhicce ve Muharrem aylarına ait olduğuna dair yorumlar vardır. Öte yandan,

(Nafile oruç tutacaksan, Muharrem ayında tut! Çünkü o, Allahü teâlânın ayıdır. O ayda bir gün vardır ki, O günde Allahü teâlâ geçmiş kavimlerden birinin tevbesini kabul etti. Yine o gün, tevbe edenlerin günahlarını da affeder.) [Tirmizi] ve

(Ayların efendisi Muharrem, günlerin efendisi Cuma’dır.) [Deylemi] (Ramazandan sonra en faziletli oruç, Allahü teâlânın ayı Muharrem ayında tutulan oruçtur. Farzlardan sonra en faziletli namaz, gece namazıdır.) [Müslim, İbni Mace, Ebu Davud, Tirmizi, Nesai] gibi hadisler de mevcuttur.

Haberin Devamı

Aşure Günü Kuran'da geçmez. Çünkü Aşure Günü, Muharrem ayının onuncu gününe verilen özel bir isimdir. Aşure Günüyle ilgili ayet de yoktur.