Ayaklanma

Ayaklanma

Son dakika ayaklanma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ayaklanma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ayaklanma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayaklanma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayaklanma gelişmeleri de dahil olmak üzere 480 ayaklanma haberi bulunmuştur. Tüm ayaklanma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ekvador’da çetelere operasyon: 329 gözaltı
Ekvador’da çetelere operasyon: 329 gözaltı Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, sokakları karıştıran uyuşturucu çetelerini "terör örgütü" olarak nitelendirerek, “Savaştayız ve bu terör örgütleri karşısında teslim olamayız” dedi. Ülke genelinde çetelere yönelik operasyonlarda 329 kişi gözaltına alındı.
11.01.2024 Dünya
1984 Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? 1984 Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
1984 Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? 1984 Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Çok fazla kişinin okuduğu ve sevdiği kitaplardan biri olan 1984 oldukça derin anlamlar ve mesajlar içermektedir. Bu kitap bir çeşit distopik dünyayı anlatmaktadır. Kontrol edilen totalier bir hükümet hikayesi olarak da bilinir. Dil manipülasyonları ve tehditkar bir anlatım şekli bulunmaktadır. Distopik dünya da yaşayan insanları konu alan 1984 kitabı kurgusu tamamlayıcı olan eserlerden biridir. George Orwell tarafından yazılan bu eser günümüzde filmlere konu olmuş ve yüksek baskı sayısına ulaşmıştır.
17.12.2023 Eğitim
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
Wagner lideri Prigojin, Putin'in katıldığı zirvede görüntülendi
Wagner lideri Prigojin, Putin'in katıldığı zirvede görüntülendi Rusya'da kısa süreli isyan başlatan Rus paralı asker şirketi Wagner’in lideri Evgeny Prigojin, St. Petersburg kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açılış konuşması yaptığı Rusya-Afrika Zirvesi’nde görüntülendi.
27.07.2023 Dünya
Rusya'daki Wagner krizinin ardından Fulya Öztürk Moskova'daki son durumu aktardı
Rusya'daki Wagner krizinin ardından Fulya Öztürk Moskova'daki son durumu aktardı Rusya'yı sarsan silahlı ayaklanma bitti. Peki, Wagner'in eteklerine kadar geldiği başkent Moskova'da son durum ne? CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Halil Kahraman, bölgeden izlenimlerini aktardı.
25.06.2023 Dünya
Fulya Öztürk ve Halil Kahmaran, Moskova'da son durumu görüntüledi
Fulya Öztürk ve Halil Kahmaran, Moskova'da son durumu görüntüledi Rusya'yı sarsan silahlı ayaklanma bitti. Peki, Wagner'in eteklerine kadar geldiği başkent Moskova'da son durum ne? CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Halil Kahraman, bölgeden izlenimlerini aktardı.
25.06.2023 Haber
Wagner krizinde son dakika! Evgeny Prigojin kritik gelişmeyi açıkladı
Wagner krizinde son dakika! Evgeny Prigojin kritik gelişmeyi açıkladı Rusya'da Wagner krizi. Rusya’da silahlı ayaklanma başlatan Wagner askerlerinin Moskova’ya doğru ilerlemesine karşı Rus birlikleri Lipetsk kentindeki yollara hendekler kazmaya başladı. Başkent Moskova’da da zırhlı araçlarla tedbirler alınırken Beyaz Rusya Devlet Başkanı Lukaşenko yaptığı açıklamada 'Wagner lideri Prigojin ile Rusya Devlet Başkanı Putin anlaştı' ifadelerini kullandı. Lukaşenko'nun açıklamalarından sonra ise Wagner kurucusu Evgeny Prigojin'den kritik hamle geldi.
24.06.2023 Dünya
Rusya'da Wagner krizi! Moskova belediye başkanı 'evde kalın' çağrısı yaparak pazartesi gününü tatil ilan etti
Rusya'da Wagner krizi! Moskova belediye başkanı 'evde kalın' çağrısı yaparak pazartesi gününü tatil ilan etti Wagner Rusya'yı sarstı. Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, Moskova sakinlerinin terörle mücadele operasyonu ilan edilmesi sebebiyle mümkün olduğunca şehir etrafında gezilerden kaçınmaları gerektiğini söyledi ve durumun 'zor' olduğunu açıkladı. Öte yandan şehirde pazartesi günü tatil ilan edildi.
24.06.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in lideri silahlı ayaklanma başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.
24.06.2023 Gündem
Rusya'yı karıştıran adam: Yevgeny Prigojin! Sandviç satıcısıydı, Putin'in şefi oldu
Rusya'yı karıştıran adam: Yevgeny Prigojin! Sandviç satıcısıydı, Putin'in şefi oldu Basit bir sandviç satıcısıyken bir anda Putin'in en yakın çevresine kadar giren ve bir dönemler 'Putin'in şefi' olarak tanımlanan Yevgeny Prigojin, bugün Rus Ordusu'na karşı bir ayaklanma başlatmış durumda. Peki Rus iş insanı ve oligark Yevgeny Prigojin kimdir? Kurucusu olduğu Wagner grubu ile ilgili neler biliniyor, işte dikkat çeken detaylar...
24.06.2023 Dünya
Rusya'da neler oluyor? Eski istihbaratçı açıkladı: 'Her şey tersine dönebilir'
Rusya'da neler oluyor? Eski istihbaratçı açıkladı: 'Her şey tersine dönebilir' Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin'in başlattığı ayaklanma dünyada büyük yankı bulurken, CNN Türk yayınına katılan İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Gürsel Tokmakoğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
24.06.2023 Dünya
Rusya'yı karıştıran olay! Wagner’in lideri Prigojin harekete geçti, Putin'den sıkıyönetim kararı
Rusya'yı karıştıran olay! Wagner’in lideri Prigojin harekete geçti, Putin'den sıkıyönetim kararı Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, Rus ordusunun yöneticilerine karşı büyük bir savaşın içine girdiklerini duyurdu. Sert açıklama sonrası zırhlı araçlar sokaklara inerken, Rostov'da, Rus askeri karargahı olarak tanımlanan bir binanın kuşatıldığı öne sürülüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin, Wagner'in ayaklanma çağrısı sonrası yaptığı açıklamada, "Böyle kalkışmalar ülkemizi sırtından bıçaklamaktır. Silahlı ayaklanma ve herhangi bir iç ayaklanma Rusya'ya halkımıza bir darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır." ifadelerini kullandı. Putin'in açıklamasının ardından Wagner'in kurucusu Prigojin, "Hiçbir Wagner savaşçısı kendisini suçlu görerek devlet başkanı veya FSB'nin talebiyle teslim olmak niyetinde değil" dedi. Putin, sıkıyönetim ihlali nedeniyle 30 gün tutukluluğa izin veren bir yasa imzaladı.Öte yandan Rusya'ya ait helikopterin düşürüldüğü iddia edildi. İşte tüm detaylar...
24.06.2023 Dünya
Hanuka Bayramı nedir, nasıl kutlanır? Hanuka Bayramı neden kutlanır?
Hanuka Bayramı nedir, nasıl kutlanır? Hanuka Bayramı neden kutlanır? Hannukah ya da Hanuka Bayramı Musevilik inancına mesup kişilerin aralık ayında kutladığı bayramdır. Hanuka Bayramı Işıklar Bayramı olarak da bilinir. Siyasileri Hanuka mesajlarının ardından pek çok kişi Hanuka Bayramı ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Hanuka ne demek? Hanuka Bayramı nedir, nasıl kutlanır? Hanuka Bayramı neden kutlanır? Hanuka Bayramı kimler tarafından kutlanır? İşte detaylar…
19.12.2022 Gündem
Milli Mücadele'nin en önemli isimlerinden biriydi! 'Türk Papa' Eftim
Milli Mücadele'nin en önemli isimlerinden biriydi! 'Türk Papa' Eftim Cumhuriyete giden yolda Milli Mücadele'nin en önemli destekçilerinden biri de, “Ben Türk dostu Eftim değil, Türkoğlu Türk Eftim'im” diyen Papa Eftim'di. İşte Büyük Taaruz'dan önce TBMM’nin bahçe duvarında halka seslenen, Milli Mücadele'ye hem destek veren hem de destek toplayan 'Türk Papa'nın hikâyesi.
29.10.2022 Gündem
Kısmi seferberlik nedir? Rusya’da kısmı seferberlik ilan edilmesi ne anlama geliyor? Putin’in askeri seferberlik açıklaması!
Kısmi seferberlik nedir? Rusya’da kısmı seferberlik ilan edilmesi ne anlama geliyor? Putin’in askeri seferberlik açıklaması! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti. Putin, ekranlar karşısına geçti ve Rusya Ukrayna savaşı yeni bir dönemece neden olacak açıklamalarda bulundu. Putin, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını desteklediklerini de açıkladı. Peki, Kısmi seferberlik nedir? Rusya’da kısmı seferberlik ilan edilmesi ne anlama geliyor? Putin’in kısmi seferberlik açıklaması!
21.09.2022 Dünya
Haiti’de hükümete karşı yapılan protestolarda 1 kişi hayatını kaybetti
Haiti’de hükümete karşı yapılan protestolarda 1 kişi hayatını kaybetti Karayipler’deki ada ülkesi Haiti’de enflasyon ve şiddet olayları sebebiyle hükümete karşı yapılan protestolar sırasında bir göstericinin öldürüldüğü bildirildi.
23.08.2022 Dünya
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
Bastille günü nedir, 14 Temmuz neden Bastille günü olarak kutlanıyor? Bastille hapishanesi baskını neden önemlidir?
Bastille günü nedir, 14 Temmuz neden Bastille günü olarak kutlanıyor? Bastille hapishanesi baskını neden önemlidir? Bastille günü ne demek, Bastille günü ne anlama gelir? 14 Temmuz 1789 Bastille hapishanesi baskınıyla kraliyetin hükmüyle hapse atılan ve itiraz hakkı bulunmayan mahkumlar serbest bırakıldı. İnsan ve Yurttaş Hakları bildirisinin yayınlamasında bir dönüm noktası olan Bastille hapishanesi baskını ile ilgili merak edilenler günün anlam ve önemi nedeniyle arttı. Peki, Bastille Hapishanesi olayı nedir, neden gerçekleşti? Bastille Hapishanesi nerede? Bastille Günü nedir, neden kutlanır?
14.07.2022 Gündem
Sri Lanka'da Devlet Başkanı ülkeyi terk etti OHAL ilan edildi
Sri Lanka'da Devlet Başkanı ülkeyi terk etti OHAL ilan edildi Sri Lanka'da Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın Maldivlere kaçmasının ardından ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) edildi.
13.07.2022 Dünya
Putin savaşı bu yüzden kaybedecek! İşte en büyük düşmanı...
Putin savaşı bu yüzden kaybedecek! İşte en büyük düşmanı... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş tüm şiddetiyle sürerken haber ajansları cepheden ve siyasilerin demeçlerinden anlık bilgi ve görüntüleri yayınlamaya devam ediyor. Ancak yaşadığımız çağın belki de en büyük habercisi ve silahı bambaşka bir aygıt ve eski bir büyükelçinin flaş açıklamasına göre Rus lider Putin'in sonu da bu şekilde gelecek...
9.03.2022 Dünya
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir?
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir? 33 yıl Osmanlı tahtında kalan Sultan 2. Abdülhamid, vefatının 104. Yılında anılıyor. 2. Abdülhamid döneminde Osmanlı Devleti 2. Abdülhamid döneminde eğitim, sağlık, iktisat, kültür-sanat ve diğer birçok alanda gelişim gösterdi. Peki, Abdülhamid han kimdir? Abdülhamid han kaç yılında öldü? İşte 2. Abdülhamid hakkında merak edilenler…
10.02.2022 Gündem
Biden'den Trump'a Kongre baskını tepkisi: 'Silahlı ayaklanma'
Biden'den Trump'a Kongre baskını tepkisi: 'Silahlı ayaklanma' Son dakika haberi... ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump taraftarlarının Kongre binasını basmasının yıldönümünde konuştu. 6 Ocak 2021'de gerçekleşen girişime ilişkin sert ifadeler kullanan Biden, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik bir silahlı ayaklanma” dedi.
6.01.2022 Dünya
Ekonomide OHAL iddiası! Peş peşe açıklamalar geldi
Ekonomide OHAL iddiası! Peş peşe açıklamalar geldi Profesör İzzet Özgenç’in ağır ekonomik bunalım gerekçesiyle ‘Olağanüstü Hal’ ilan edilebileceği yönündeki tweet’i ortalığı karıştırdı. Zaten diken üzerinde olan piyasaları olumsuz yönde etkiledi. Olayla ilgili detaylar ortaya çıktı.
16.12.2021 Gündem
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan hakeme sert tepki: Bu böyle gitmeyecek
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan hakeme sert tepki: Bu böyle gitmeyecek Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 90 dakikanın ardından yaptığı açıklamada maçı yöneten hakem Ali Şansalan'a tepki gösterdi. Başkan Koç "Kim Min-Jae'ye verilen kart, Avrupa'da hiçbir yerde böyle pozisyonlara faul verilmiyor. Camiama sesleniyorum. Sakin olun" dedi.
17.10.2021 Futbol
Molla Muhammed Hasan Akhund kimdir? Afganistan'ın yeni başbakanı Hasan Ahund!
Molla Muhammed Hasan Akhund kimdir? Afganistan'ın yeni başbakanı Hasan Ahund! Afganistan'ın yeni başbakanı Molla Muhammed Hasan Akhund, Katar heyetini Başkanlık Sarayı'nda ağırlayarak, göreve geldikten sonra ilk kez kameralar karşına geçti. geçmiş oldu. Uzun zamandır kameralar karşısına çıkmayan Akhund, başbakanlık koltuğuna oturması sonrası ilk resmi ziyaretçilerini kabul etti ve medyaya poz verdi.
13.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ayaklanma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayaklanma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.