Gazete Vatan Logo

1984 Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? 1984 Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Çok fazla kişinin okuduğu ve sevdiği kitaplardan biri olan 1984 oldukça derin anlamlar ve mesajlar içermektedir. Bu kitap bir çeşit distopik dünyayı anlatmaktadır. Kontrol edilen totalier bir hükümet hikayesi olarak da bilinir. Dil manipülasyonları ve tehditkar bir anlatım şekli bulunmaktadır. Distopik dünya da yaşayan insanları konu alan 1984 kitabı kurgusu tamamlayıcı olan eserlerden biridir. George Orwell tarafından yazılan bu eser günümüzde filmlere konu olmuş ve yüksek baskı sayısına ulaşmıştır.

1984 Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? 1984 Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

1984 Kitap Konusu Nedir?

1984 kitabının konusu distopik bir dünya ve bu dünya içerisinde yaşayan insanları anlatmaktadır. İnsanların sürekli olarak kontrol altında tutulması, ağır kurallar altında yaşamasını ele alan kitaplardan biridir. Çöküşte olan geleceği tasavvur eden konuya sahiptir.

Hükümet tarafından kontrol edilen ve baskı uygulanan insanların yaşam öyküsüdür. Birçok tezi ele alan bu kitap yayınlandığı ilk günden itibaren geniş bir okuyucu çevresine ulaşmıştır. Olumlu eleştirilen alan bu kitap distopyanın en iyi anlatıldığı eser olarak bilinmektedir.

1984 Kitap Yazarı Kimdir?

George Orwell tarafından yazılan 1984 kitabı geniş bir okuyucu ve fan kitlesine sahiptir. Bu kitap birden fazla tezi ele alan ve geniş konusu bulunan ürünlerden biridir. George Orwell tarafından kaleme alınan bu eser kontrol altında tutulan insanları tarif etmektedir. Tehdit yolu ile tüm insanlık kontrol altına alınmıştır. Yaşamı oldukça zor hale getiren koşullar ile roman oldukça heyecanlı ilerlemektedir.

1984 Kısa Kitap Özeti ve İçerisindeki Karakterler

Haberin Devamı

1984 kitabı içerisinde birbirinden farklı karakter yer almaktadır. Her bir karakterin kendi içerisinde çözümlemeye çalıştığı olaylar bulunmaktadır. Karakterler; Winston Smith, Big Brother, O'Brien, Julia ve Emmanuel Goldstein'dir. Kitabı okumaya başlayan kişiler bu karakterlerin birbiri arasında olan bağı de net bir şekilde anlamaktadır.

Farklı hayatların ve sıkıntıların yaşandığı 1984 yılı içerisinde çetin şartlar altında yaşam mücadelesi veren karakterler bulunmaktadır. Bu karakterler distopyaya uyum sağlamaya çalışırken aynı zamanda baskıdan dayanamayıp dik başlı tavır sergilemektedir.

1984 Kitabı Neyi Anlatmaktadır?

1984 kitabı Winston ve Julia "ihanet" olarak başlar. Bu iki kişinin kendi içerisinde yaşadığı yasak aşk ve ilişki diğer karakterlerin de sonunu getirecektir. Emmanuel Goldstein yönetiminde olan bu distopya bakanlık tarafından denetim altına alınmıştır.

Devrime öncülük eden diğer kardeşler de bu ilişkinin açığa çıkması ile ayaklanma göstermektedir. Bu distopya içerisinde düşünce suçları başlamaktadır. Düşünce suçları yüzünden iki ana karakter en ağır cezaya çarpılarak kendi sonlarını getirmektedir.

Haberin Devamı