Ayak Sağlığı

Ayak Sağlığı

Son dakika ayak sağlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ayak sağlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ayak sağlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayak Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayak sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 316 ayak sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm ayak sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alüminyum folyoyu ayağa sarınca ağrıyı tak diye kesti! Etkisini dakikalar içinde gösterdi: Alüminyum folyonun sağlığa faydaları
Alüminyum folyoyu ayağa sarınca ağrıyı tak diye kesti! Etkisini dakikalar içinde gösterdi: Alüminyum folyonun sağlığa faydaları Mutfak ürünlerini muhafaza etmekte kullanılan alüminyum folyo, vücut sağlığı için de işe yarıyor. Ayağa alüminyum folyo sardığınızda etkisini dakikalar içerisinde gösteriyor.
7.03.2024 Yaşam
Türkiye'de yeterince bilinmiyor! Uzman isim uyardı: Ayaktaki sorunlar ciddi hastalıkların habercisi olabilir
Türkiye'de yeterince bilinmiyor! Uzman isim uyardı: Ayaktaki sorunlar ciddi hastalıkların habercisi olabilir Tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, diyabetik ayak gibi sorunlar, aslında daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir uyarısı geldi. Ayakta görülen yapısal veya deri rahatsızlıklarının genel sağlığı doğrudan etkilediğini belirten Podolog Neslihan Nazlı, “Ayak sorunları, yaşam kalitesini etkileyebilir ve daha köklü sağlık sorunlarına yol açabilir. Örneğin tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, diyabetik ayak gibi sorunlar, aslında daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir” uyarısında bulundu.
23.10.2023 Sağlık
Uzmanından tatil sonrası topuk ağrısına dikkat
Uzmanından tatil sonrası topuk ağrısına dikkat Ayak Sağlığı ve Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Zafer Atbaşı, topuk dikeninin ayak tabanında ağrıya neden olan ve yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık olduğunu belirterek, “Sert zeminde yalın ayak yürümek, topuğa yapılan basıncın artmasına yol açarak o bölgenin zedelenmesine ve ödem oluşmasına sebep olur. Ayrıca, havuz kenarında çıplak ayakla dolaşılması da topuk dikenine neden olabilir. Havuz veya tatil sonrası topuk ağrısı varsa bunun nedeni topuk dikeni olabilir” dedi.
17.09.2022 Sağlık
Antalya’da balık ısırma şikayetleri arttı, uzman isim açıklama yaptı
Antalya’da balık ısırma şikayetleri arttı, uzman isim açıklama yaptı Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde son zamanlarda balık ısırma şikayetlerinin arttığını belirten Akdeniz Üniversitesinden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “İnsanlara biz videolarımızı çektik. O ısıran balıklar, ayaklarda bulunan yaralara vuruyorlar. Kalkmış derilere dokunuyorlar. Ayaklarda bulunan ölü dokuları ayıklıyorlar. Bir bakıma ayak sağlığı açısından ayak bakımı yapıyorlar. Bunu yapan balıklar sargoz, yaladerma gibi ufak balıklar. Korkulacak bir durum yok” açıklamasında bulundu.
15.08.2022 Yaşam
Ayak sağlığını ihmal etmeyin!
Ayak sağlığını ihmal etmeyin! Yapılan araştırmalar her 10 kişiden 8'inin ayak problemi yaşadığını gösteriyor. Ayak tırnağından kronik ayak ağrısına kadar yaşanan tüm problemler ne kadar sürdüğüne bağlı olarak, kişinin genel yaşam kalitesini ve sağlığını potansiyel olarak etkiliyor. Bu yüzden hem kış hem de yaz aylarında ayak bakımı önem kazanıyor. Peki, Ayak sağlığı için ne yapılmalı? Podolog Didem Akçam ayak bakımı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
7.04.2021 Sağlık
Uzun süre ayakta durmak topuk dikenini tetikliyor!
Uzun süre ayakta durmak topuk dikenini tetikliyor! 26 kemik, 33 eklem ve 100’den fazla kas, bağ ve tendondan oluşan karmaşık bir sistemin bulunduğu ayakların sağlığı genel vücut sağlığı için büyük önem taşıyor. Yanlış ayakkabı seçimi, sert zeminde yürüyüş, uzun süre ayakta kalmayı gerektiren işler gibi nedenlerden dolayı bu bölgede birçok problem ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların başında topuk dikeninin geldiğini belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ahmet Dinç, “Bu rahatsızlık topuk kemiğinin alt kısmında aylar içinde kalsiyum birikmesine bağlı olarak oluşur. Aniden ortaya çıkmaz. Bu nedenle topuk ağrısı gibi erken belirtileri görmezden geldiğinizde ortaya çıkma riski daha yüksektir” ifadelerini kullandı.
15.03.2021 Sağlık
Halluks valgus nedir, nasıl tedavi edilir?
Halluks valgus nedir, nasıl tedavi edilir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, ayakta kemik çıkıntısının (Halluks Valgus) nasıl tedavi edildiğini anlattı.
1.10.2020 Sağlık
Halluks valgus nedir, nasıl tedavi edilir?
Halluks valgus nedir, nasıl tedavi edilir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, ayakta kemik çıkıntısının (Halluks Valgus) nasıl tedavi edildiğini anlattı.
30.09.2020 Sağlık
'Bebekler 2 yaşına kadar ayakkabı giymemeli'
'Bebekler 2 yaşına kadar ayakkabı giymemeli' Bebek ve çocuklarda doğru ayakkabı seçiminin ayak sağlığı ve gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdal Irmak, “İdeal ayakkabı ayağın şekline uyumlu olmalı, sivri uçlu olmamalıdır. Esnek materyalden yapılmış olmalı, ayağa rahatsızlık vermemelidir. Sert kösele tabanlı, esnek olmayan ayakkabılar uygun değildir” dedi.
4.07.2020 Sağlık
“Topuk dikenine karşı topuklu ayakkabı giyin”
“Topuk dikenine karşı topuklu ayakkabı giyin” Ayak tabanı ve topuk bölgesinde yer alan ağrıların içinde en sık rastlanan topuk dikeni, hastanın günlük yaşamını ciddi şekilde etkiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Turhan Özler, topuk dikeninin başlı başına bir sorun olabilmekle beraber altta yatan farklı sağlık sorunlarını gösterebildiğini de söyledi. Günlük yaşam içinde yapılan bazı hataların ağrıların şiddetinin artmasına neden olabileceğine işaret etti.
2.06.2020 Sağlık
‘Eser taşıyıcı anne gibi’
‘Eser taşıyıcı anne gibi’ Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı yeni filmi için gün sayan İbrahim Büyükak, önceki gün Bebek’te ayak sağlığı merkezine girerken görüntülendi.
3.07.2019 Magazin
Deniz Akkaya'nın 21 bin liralık yatak pozu!
Deniz Akkaya'nın 21 bin liralık yatak pozu! Deniz Akkaya, zayıflamayı sağlayan yaklaşık 21 bin lira değerindeki led ışıklı su yatağı üzerinde poz verdi.
25.04.2017 Magazin
Ayakları vuran 3 problem!
Ayakları vuran 3 problem! Yanlış ayakkabı seçimi, yüksek topuklar, fazla kilo sonucu ayaklarda ağrı başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor.
15.02.2017 Sağlık
Tırnak batmasına telli tedavi!
Tırnak batmasına telli tedavi! Genellikle baş parmaklarda görülen tırnak batması, hatalı kesme, yanlış ayakkabı seçimi gibi nedenlerden meydana gelirken tel uygulaması ile acısız bir şekilde tedavi edilebiliyor.
3.02.2017 Sağlık
Topuklu ayakkabı giyenler dikkat!
Topuklu ayakkabı giyenler dikkat! Kadınları ayakkabı seçimlerine çok önem veriyorlar ve bazıları estetik kaygılar yüzünden ayaklarını sağlığını kaybedebiliyor...
5.08.2016 Sağlık
Sağlıklı ayaklar için bu önerilere kulak verin
Sağlıklı ayaklar için bu önerilere kulak verin Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç...
9.03.2016 Sağlık
Topuklu ayakkabılar için çok özel ped
Topuklu ayakkabılar için çok özel ped Yeni yıl tüm coşkusu ile kapımızı çalıyor...
21.12.2015 Ekonomi
Kadın ayağı 15’inden sonra iki numara daha büyüyor
Kadın ayağı 15’inden sonra iki numara daha büyüyor ‘Ayakkabılarım neden ayağıma olmuyor?’ Bu soru kadınların büyük bölümünde hayatları boyunca ikiden fazla kez kendilerine sordukları soru. Bu sorunun gizli yanıtı bulundu, çünkü kadınların ayağı hayatlarında iki kez birer numara daha büyüyor
5.10.2015 Sağlık
Sağlık ayaktan başlar
Sağlık ayaktan başlar Bütün yükümüzü taşıyan ayaklar vücudumuzdaki en önemli organlardan biri. Kaygımız estetik olduğu kadar işlevsel de olmalı. Çünkü ayak sağlığı yaşam kalitenizi etkiler. İşte öneriler...
15.07.2015 Sağlık
56 yaşındaki Barbie topukluları çıkardı
56 yaşındaki Barbie topukluları çıkardı Dünyanın en ünlü oyuncağı olan Barbie, doğum yılından 56 yıl sonra, ayak sağlığı konusunda söylenenlere uymaya karar verdi...
9.06.2015 Magazin
Vücudun yükünü onlar çekiyor
Vücudun yükünü onlar çekiyor Baharla birlikte, bedenin tüm ağırlığını taşıyan ve kış aylarında kalın çoraplara, sıcak tutan botlara hapsolan ayakları rahatlatmanın da zamanı geldi...
7.04.2015 Sağlık
Ayakkabı seçimine dikkat!
Ayakkabı seçimine dikkat! Özel Optimed Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kübra Ustaömer, dar kalıplı, üstü basık, sivri burunlu, yüksek topuklu ayakkabıların nasır ve benzeri birçok probleme neden olabileceğini ifade ederek, "Ayakkabı seçimi kullanım amacına uygun olmalıdır" dedi.
26.03.2015 Sağlık
Çorapla uyumayın!
Çorapla uyumayın! Çorapla yatmak, çorap lastiklerinin uzun süre baskısı sonucu 'periferik' dolaşımı olumsuz etkiler, yani o bölgedeki kan dolaşımını bozar...
9.02.2015 Sağlık
Sağlığına zarar veren kıyafetler
Sağlığına zarar veren kıyafetler Kadınların güzel görünmek için yapamayacağı şey yoktur. Fakat güzellik uğruna kullandığınız bazı ürünler sağlığınızı tehlike altında tutabilir.
5.12.2014 Sağlık
Topuk dikenine kesin çözüm!
Topuk dikenine kesin çözüm! Uzun süre bir yerde oturduktan ve uykudan uyandıktan sonra ayağın topuk bölgesinde ağrının toplanmasıyla belirtilerini gösteren ve çoğu kişinin yaşadığı topuk dikeni hastalığı, Proloterapi tedavisiyle iyileştirilebiliyor...
5.12.2014 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ayak Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayak sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.