Tırnak Mantarı

Tırnak Mantarı

Son dakika tırnak mantarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tırnak mantarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tırnak mantarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tırnak Mantarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tırnak mantarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 21 tırnak mantarı haberi bulunmuştur. Tüm tırnak mantarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Onikomikoz olarak bilinen halk arasında tırnak mantarı olarak geçen bu cilt hastalığı özellikle tedavi edilmezse yayılma, bulaşma ve çoğalma göstermektedir. Ancak bu rahatsızlık sadece oje ya da kremler ile geçmemektedir. Sürekli yayılma eğilimi olduğundan dolayı, sıklıkla bireyler doğal tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Türkiye'de yeterince bilinmiyor! Uzman isim uyardı: Ayaktaki sorunlar ciddi hastalıkların habercisi olabilir
Türkiye'de yeterince bilinmiyor! Uzman isim uyardı: Ayaktaki sorunlar ciddi hastalıkların habercisi olabilir Tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, diyabetik ayak gibi sorunlar, aslında daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir uyarısı geldi. Ayakta görülen yapısal veya deri rahatsızlıklarının genel sağlığı doğrudan etkilediğini belirten Podolog Neslihan Nazlı, “Ayak sorunları, yaşam kalitesini etkileyebilir ve daha köklü sağlık sorunlarına yol açabilir. Örneğin tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, diyabetik ayak gibi sorunlar, aslında daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir” uyarısında bulundu.
23.10.2023 Sağlık
Deri yaşlanmasının önüne geçmek mümkün
Deri yaşlanmasının önüne geçmek mümkün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ersoy Acer, bazı yaşam tarzı değişiklikleri ile birlikte deri yaşlanma belirtilerini geciktirmenin mümkün olduğunu belirterek, “Özellikle karbonhidrat, şeker içerikli diyetlerden uzak durmalı, bol sebze ve meyve tüketilmelidir” dedi.
12.04.2022 Sağlık
Ayak sağlığını ihmal etmeyin!
Ayak sağlığını ihmal etmeyin! Yapılan araştırmalar her 10 kişiden 8'inin ayak problemi yaşadığını gösteriyor. Ayak tırnağından kronik ayak ağrısına kadar yaşanan tüm problemler ne kadar sürdüğüne bağlı olarak, kişinin genel yaşam kalitesini ve sağlığını potansiyel olarak etkiliyor. Bu yüzden hem kış hem de yaz aylarında ayak bakımı önem kazanıyor. Peki, Ayak sağlığı için ne yapılmalı? Podolog Didem Akçam ayak bakımı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
7.04.2021 Sağlık
Salgın sürecinde yıpranan tırnaklar propolisle güçlenecek
Salgın sürecinde yıpranan tırnaklar propolisle güçlenecek üzce Üniversitesi (DÜ) Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezinde (DÜBİT) mantar ve salgın sürecinde hijyen ürünlerinin kullanımına bağlı olarak yıpranan tırnakların güçlendirilmesinde kullanılmak üzere propolisten tırnak cilası geliştirildi.
22.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Tırnak mantarı, en dirençli cilt hastalıklarından biri
Tırnak mantarı, en dirençli cilt hastalıklarından biri Tıpta ‘onikomikoz’ olarak adlandırılan ve en dirençli cilt hastalıklarından biri olan ‘tırnak mantarı’, sadece sıkı ayakkabı giyen, ayakları çok terleyen, diabet ve dolaşım sorunu olan kişilerde değil, ayaklarına fazla yüklenen atletler, dansçılar ve iş yerinde çizme giymek zorunda kalan işçilerin de sıkça karşılaştığı bir cilt hastalığı olarak dikkat çekiyor.
25.11.2020 Sağlık
'Tırnaklardaki renk ve şekil değişikliği hastalıkların habercisi olabilir'
'Tırnaklardaki renk ve şekil değişikliği hastalıkların habercisi olabilir' Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sema Karaoğlu, tırnaklardaki renk ve şekil değişikliklerinin bazı hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi.
9.10.2020 Sağlık
Tırnak mantarını dert etmeyin
Tırnak mantarını dert etmeyin Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, tırnak mantar hastalığının ağrı gelişimi, başka enfeksiyonlara yol açması ve bulaşıcı olması nedeni ile ciddi bir sağlık sorunu oluşturduğunu belirtti.
25.03.2017 Sağlık
Tırnak rahatsızlıklarını ciddiye alın
Tırnak rahatsızlıklarını ciddiye alın Çok basit olarak görülen tırnak hastalıkları, tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık problemlerine yol açıyor...
25.09.2016 Sağlık
Tırnak batmasına kesin çözüm!
Tırnak batmasına kesin çözüm! Bütün yükümüzü taşıyan ayaklarımızın sağlığı önemlidir...
7.11.2015 Sağlık
‘Yuva yıkan’ ağız kokusunu bitirecek
‘Yuva yıkan’ ağız kokusunu bitirecek Dünyanın 43’üncü büyük ilaç şirketi olan İsveçli ilaç firması Meda Pharma, ağız bakım ürünleri pazarına CB12 markasıyla girdi. Hedef Türkiye’de boşanmaya bile neden olan ağız kokusunu sona erdirmek...
19.10.2015 Ekonomi
Tarağınızı sakın paylaşmayın!
Tarağınızı sakın paylaşmayın! Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, bulaşabilecek hastalık riskine karşı tarafınızı kimseyle paylaşmayın önerisinde bulundu.
21.07.2015 Sağlık
Bu alışkanlıklara dikkat
Bu alışkanlıklara dikkat Aşırı el yıkama, dar ayakkabı ve sigara mantar yapıyor...
22.06.2015 Sağlık
Yaz aylarında tırnak mantarına dikkat!
Yaz aylarında tırnak mantarına dikkat! Tırnak mantarı toplumda çok sık rastlanan bir enfeksiyon olup sağlıksız tırnak görüntüsü ile özellikle yaz aylarında ciddi bir kozmetik kusur oluşturan bir hastalıktır...
4.05.2015 Sağlık
Tırnaklarınız hastalık sinyali veriyor!
Tırnaklarınız hastalık sinyali veriyor! Tırnaklardaki bozulmalar ve lekeler birçok hastalığın habercisi olabiliyor...
28.01.2015 Sağlık
Sağlıklı karaciğer için bu 10 kurala dikkat
Sağlıklı karaciğer için bu 10 kurala dikkat Karaciğeri siroz ve kanser gibi ölümcül hastalıklardan korumanın yollarını açıklayan Prof. Dr. Onur Yaprak, “İlk olarak Hepatit B ve C’den korunun ya da tedavi ettirin. Hijyene dikkat edin. Alkolden uzak durun. Karaciğer yağlanmasından korunun. Kullandığınız ilaçlara dikkat edin. Kimyasal maddelere uzun süreli maruz kalmaktan uzak durun. Aflatoksine dikkat edin. Tüketeceğiniz sebze ve meyveleri bol su ile yıkayın. Kültür mantarı dışındaki mantarları tüketmeyin. Genetik faktörler için kontrolünüzü yaptırın” dedi.
9.08.2021 Sağlık
Yanlış ayakkabı seçimi çocuğunuzun ayak sağlığını bozabilir
Yanlış ayakkabı seçimi çocuğunuzun ayak sağlığını bozabilir Her gün aynı ayakkabıyı giymek ayak sağlığını ciddi düzeyde tehdit ediyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Selim Muğrabi, okul çağındaki çocukların aynı ayakkabıyı iki gün üst üste giymemesi gerektiğini belirtti.
3.04.2020 Sağlık
Ayak mantarından korunmanın yolları
Ayak mantarından korunmanın yolları Dermatoloji Uzmanı Dr. Lütfiye Çoban: Sıcak ve nemin yol açtığı terleme, ortak kullanılan açık havuzlar, duşlar, soyunma odaları mantarlara davetiye çıkarıyor"
30.07.2018 Sağlık
Ayaklarınız sağlığınız hakkında ne diyor?
Ayaklarınız sağlığınız hakkında ne diyor? Ayaklarınızdaki değişimin aslında birçok hastalığın da habercisi olduğunu ve bu değişimleri dikkate aldığınızda erken teşhisle hangi hastalıklarınızı tedavi ettirebileceğinizi biliyor musunuz? Hisar Intercontinental Hospital İç Hastalıkları ve Romatoloji Bölüm Başkanı Prof...
18.06.2014 Sağlık
Yüksek topuk tehlikeli!
Yüksek topuk tehlikeli! Kadınların estetik görünmek için giydiği yüksek topuklu ayakkabılar sağlığı tehdit ediyor. Nasıl mı?
17.10.2007 Sağlık
Ayakkabı alırken dikkat
Ayakkabı alırken dikkat Ayak problemlerinin çoğu, yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklanıyor. Rastgele, "sonradan genişler" düşüncesiyle alınan ayakkabılar, ayak sağlığını olumsuz etkiliyor
11.06.2004 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Tırnak Mantarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tırnak mantarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.