Gazete Vatan Logo

‘Yuva yıkan’ ağız kokusunu bitirecek

Dünyanın 43’üncü büyük ilaç şirketi olan İsveçli ilaç firması Meda Pharma, ağız bakım ürünleri pazarına CB12 markasıyla girdi. Hedef Türkiye’de boşanmaya bile neden olan ağız kokusunu sona erdirmek...

‘Yuva yıkan’ ağız kokusunu bitirecek

Türkiye’de ağız bakım ürünleri pazarı içinde ağız çalkalama sularının sadece eczane kanalında yıllık 5 milyon kutu ve 50 milyon TL’lik bir büyüklüğüne sahip olduğu öngörülüyor. Uluslararası markaların hakim olduğu pazara bu yıl yeni bir marka daha girdi. İsveç’te 2004 yılında kurulan ve dünyanın en büyük 43’üncü ilaç şirketi haline gelen Meda Pharma’nın markası olan CB12, Türkler’in ağız bakım alışkanlıklarını artırmayı ve pazarı büyütmeyi hedefliyor.

Her 2 kişiden birinin sorunu

Türkiye’de her 2 kişiden birinde ağız kokusu görüldüğünü belirten Meda Pharma Ürün Müdürü Çağlar Taş, “Ağız kokusu bilinen en eski sıkıntılardan biri. Türkiye’de ağız kokusu nedeniyle mahkemelerin verdiği boşanma kararları bile var. Ağız kokusunun yüzde 90’dan fazlasının sebebi uçucu sülfür bileşenleri. Bu bileşenleri ortadan kaldırdığımızda ağız kokusu da sona eriyor. CB12, bu soruna çözüm sunmak amacıyla pazara girdi. Tek kullanım ile 12 saatlik bir koruma sağlıyor. Hedefimiz Türkiye’de ağız kokusu sorununu bitirmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnsanlara daha sağlıklı bir yaşam sunmak istediklerini kaydeden Taş, “Birçok klinik çalışmamız CB12’nin ağız kokusunu ortadan kaldırmada en etkin yollardan biri olduğunu gösterdi. İçerisindeki farklı etken maddelerin kullanımıyla ilgili bir avantaj sözkonusu. CB12, bu şekilde ağız kokusunu ortadan kaldırma konusunda Türkiye’deki ilk ve tek ürün” değerlendirmesini yaptı.

250 milyon TL’lik pazar

AĞIZ bakım ürünleri pazarında eczane dışındaki pazarın büyüklüğünü tahmin etmenin zor olduğunu belirten Çağlar Taş, şöyle konuştu: “Minimum 3-4 katı bir pazar olduğunu düşünüyoruz. Yani 250 milyon TL’lik bir pazar söz konusu. CB12 ile ilk etapta bu ürünleri eczaneden temin eden kullanıcıların yüzde 5’inin CB12 kullanıcısı olmasını hedefliyoruz.”

14 milyon kişide tırnak mantarı var

Tırnak mantarı ve siğil gibi problemler için de ürünleri olduğunu anlatan Çağlar Taş, şöyle devam etti: “Türkiye’de yaklaşık 14 milyon kişide tırnak mantarı olduğu tahmin edilmektedir. Bizim Naloc diye bir ürünümüz var ve tüketicinin tedavide tercih ettiği bir marka oldu. Bu alanda da büyüme planları yapıyoruz. Siğil için de Endwarts isimli bir ürünümüz var. Hedefimiz bu alanlarda da pazarı büyütmek.”

Haberin Devamı