Askeri Yargı

Askeri Yargı

Son dakika askeri yargı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri yargı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri yargı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Yargı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri yargı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.052 askeri yargı haberi bulunmuştur. Tüm askeri yargı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Tunç: Darbe girişimiyle alakalı 122 bin 632 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi
Bakan Tunç: Darbe girişimiyle alakalı 122 bin 632 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’yi başta FETÖ, PKK, DHKP-C terörün her türlüsünden arındırmak için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Şu ana kadar 122 bin 632 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi. 67 bin 893 soruşturma devam ediyor. 26 bin 167 ilk derece mahkemesinde devam eden, ceza soruşturmaları var" dedi.
15.07.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İmamoğlu ve Yavaş milletimize özür borçlular
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İmamoğlu ve Yavaş milletimize özür borçlular AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Çelik yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız seçimi açık ara önde bitirdi. Muhalefet bütün antidemokratik refleksleri sergiledi." ifadelerini kullandı.
15.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Vahşet boyutuna ulaştı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Vahşet boyutuna ulaştı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Batı komşumuz Yunanistan'ın göçmenlere karşı gösterdiği tavır artık vahşet boyutuna varmıştır" diyerek tepki gösterdi.
23.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Siyasi ve ekonomik olarak yükselen bir Türkiye var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Siyasi ve ekonomik olarak yükselen bir Türkiye var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreninde konuştu. Erdoğan, "Ülkemiz geçtiğimiz 20 yılda sahip olduğu altyapıyla adeta bugünlere hazırlanmıştır. Dünyanın ve bölgemizin adeta kaynadığı bir dönemde biz her şeyimizle büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına hazırız." dedi.
1.09.2022 Siyaset
Bakan Bozdağ: Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır
Bakan Bozdağ: Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türk yargısını eleştirmek, Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır. Gece gündüz çalışan hakimlerimize ve savcılarımıza saygısızlıktır. Bu saygısızlığı ve bu haksızlığı reddediyoruz” dedi.
1.09.2022 Gündem
ABD ordusunda son 11 yılda 509 bin cinsel taciz vakası
ABD ordusunda son 11 yılda 509 bin cinsel taciz vakası Bağımsız İnceleme Komisyonu'nun ABD ordusunda yaptığı incelemede son 11 yılda orduda 135 bin cinsel saldırı ve 509 bin cinsel taciz vakasının görüldüğü, komuta kademesinin sorunu çözmede yetersiz kaldığı ortaya çıktı.
2.07.2021 Dünya
Askeri Ceza Kanunu teklifi, komisyonda kabul edildi
Askeri Ceza Kanunu teklifi, komisyonda kabul edildi AK Parti'nin hazırladığı askeri yargı kanununda değişiklik öngören teklif Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Düzenlemede, askeri suçların soruşturması ve kovuşturmasında uygulanacak istisnai hükümler ile merciler yeniden düzenleniyor.
2.06.2021 Gündem
Fuat Oktay: Tüm reform çalışmalarının merkezinde milletimiz olmuştur
Fuat Oktay: Tüm reform çalışmalarının merkezinde milletimiz olmuştur Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "18 yıldır AK Parti hükümetleri tarafından yürütülen tüm reform çalışmalarının merkezinde milletimiz olmuştur, bundan sonra da yine öncesinde olduğu gibi Cumhur İttifakı'yla birlikte vatandaş odaklı reformları hayata geçirmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
27.11.2020 Gündem
Eski Genelkurmay Adli Müşavirleri  Muharrem Köse'nin cezası belli oldu
Eski Genelkurmay Adli Müşavirleri Muharrem Köse'nin cezası belli oldu FETÖ'nün askeri yargı davasında eski Genelkurmay Adli Müşavirleri Muharrem Köse ve Hayrettin Kaldırımcı ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.
24.01.2020 Gündem
Bakandan Yargı Reformu açıklaması!
Bakandan Yargı Reformu açıklaması! Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hak ve özgürlüklerin daha da geliştirilmesi için yeni bir İnsan Hakları Eylem Planı'nı hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.
9.12.2019 Gündem
8 darbe davasında 1600 sanık hala hesap veriyor
8 darbe davasında 1600 sanık hala hesap veriyor FETÖ'nün darbe girişiminin ardından geçen üç yılda, yargılaması süren 8 darbe girişimi davasında, Ankara'da bin 404, İstanbul'da 255 olmak üzere toplam 1659 darbe sanığı halen yargılanıyor.
14.07.2019 Gündem
Karar açıklandı! Cezaları belli oldu
Karar açıklandı! Cezaları belli oldu FETÖ'nün askeri yargı yapılanmasını oluşturdukları iddia edilen 116 sanık, 1 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar değişen sürelerde hapisle cezalandırıldı.
26.11.2018 Gündem
Ali Ünal'a FETÖ'den 19 yıl hapis cezası
Ali Ünal'a FETÖ'den 19 yıl hapis cezası Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Zaman gazetesinin eski başyazarı Ali Ünal, 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
14.11.2018 Gündem
Son dakika: FETÖ davasında karar! 31 sanığa hapis cezası
Son dakika: FETÖ davasında karar! 31 sanığa hapis cezası FETÖ/PDY'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ortaya çıkan sözde 'Sıkıyönetim Mahkemelerinde Görevlendirme Listesi'nde adı geçen 31 eski askeri hakim ve savcının yargılandığı davada mahkeme, sanıklardan 26'sına 6 yıl 3'er ay ile 7 yıl 6'şar ay arasında değişen hapis cezası verdi.
26.09.2018 Gündem
FETÖ kumpasıyla ihraç edilen subaylar TSK’ya dönüyor
FETÖ kumpasıyla ihraç edilen subaylar TSK’ya dönüyor FETÖ’nün Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas davaları ile ‘genel ahlak’ gibi düzmece gerekçelerle askerlikten ihraç edilmesine neden olduğu askerler TSK’ya dönüyor. Mağdur askerler “Aynı aşkla ülkemize hizmete devam edeceğiz” diyor.
4.07.2018 Gündem
28 Şubat davasının gerekçeli kararı açıklandı
28 Şubat davasının gerekçeli kararı açıklandı 28 Şubat davasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, "REFAHYOL Hükümetinin istifasıyla sanıkların eylemleri arasında nedensellik bağı bulunduğu" belirtildi.
3.07.2018 Gündem
İtirafçı hakim: TSK imamı Mahmut dışarıda
İtirafçı hakim: TSK imamı Mahmut dışarıda Eski Van askeri hakimi S.Ö., kendisiyle ilişki kuran Mahmut kod adlı FETÖ yöneticisinin TSK imamı olduğunu ve yakalanmadığını söyledi
29.09.2021 Gündem
FETÖ'cü eski askeri hakim itirafçı oldu
FETÖ'cü eski askeri hakim itirafçı oldu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin başarılı olması halinde sözde "Sıkıyönetim Mahkemeleri"nde görevlendirilen ve örgütün askeri yargı yapılanmasını oluşturdukları belirlenen 136 sanığın yargılandığı davada, eski askeri hakim S.Ö. itirafçı oldu.
29.09.2021 Gündem
İstanbul'da FETÖ'yle ilgili dava sayısı 650'ye yükseldi
İstanbul'da FETÖ'yle ilgili dava sayısı 650'ye yükseldi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüte yönelik açılan dava sayısı 650'ye yükseldi.
29.09.2021 Gündem
Sıkıyönetim listesindeki 10 eski hakim ve savcıya tahliye
Sıkıyönetim listesindeki 10 eski hakim ve savcıya tahliye Darbe girişiminde "Sıkıyönetim Mahkemelerinde Görevlendirme Listesi"nde adı geçen 31 eski askeri hakim ve savcının yargılandığı davada, 10 sanık hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi
29.09.2021 Gündem
136 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi
136 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi FETÖ'nün sözde "Sıkıyönetim Mahkemelerinde Görevlendirme Listesi"ndeki isimler hakkında iddianame düzenlendi.
29.09.2021 Gündem
Sıkıyönetim listesindeki hakim ve savcılar yargılandı
Sıkıyönetim listesindeki hakim ve savcılar yargılandı Darbe girişimi sırasında ortaya çıkan sözde "Sıkıyönetim Mahkemelerinde Görevlendirme Listesi"ndeki 31 eski askeri hakim ve savcının ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk celsesi sona erdi
29.09.2021 Gündem
Binali Yıldırım açıkladı! Resmi sonuçlar açıklanınca...
Binali Yıldırım açıkladı! Resmi sonuçlar açıklanınca... Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım, referandum sürecini değerlendirdi. Ayrıca Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sonuçlar açıklanınca partiye davet edeceklerini açıkladı
18.04.2017 Siyaset
Değişim yargıdan başlıyor
Değişim yargıdan başlıyor Anayasa değişikliği gereği 13 üyeli Hakim ve Savcılar Kurulu 30 gün içinde seçilecek. Dört üyeyi Cumhurbaşkanı, yedi üyeyi TBMM seçecek. Adalet Bakanı ve müsteşarı doğal üye olarak kurulda devam edecek
29.09.2021 Gündem
Askeri yargı tarih olacak
Askeri yargı tarih olacak Türkiye dün halk oylamasında anayasanın değişmesine karar verdi. Kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından 18 madde yürürlüğe girecek. Askeri yargı tarih olacak
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Yargı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri yargı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.