Sıkıyönetim

Sıkıyönetim

Son dakika sıkıyönetim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sıkıyönetim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sıkıyönetim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıkıyönetim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıkıyönetim gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.173 sıkıyönetim haberi bulunmuştur. Tüm sıkıyönetim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye'nin son tartışmaları dikkate alındığında, yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farklarının da ortaya çıktığını düşündüğümüzde; demokratik, kuşatıcı, maddeler arasındaki çelişkileri ortadan kaldıracak yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu açık" dedi.
14.11.2023 Gündem
Bakan Tunç: Darbe girişimiyle alakalı 122 bin 632 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi
Bakan Tunç: Darbe girişimiyle alakalı 122 bin 632 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’yi başta FETÖ, PKK, DHKP-C terörün her türlüsünden arındırmak için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Şu ana kadar 122 bin 632 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi. 67 bin 893 soruşturma devam ediyor. 26 bin 167 ilk derece mahkemesinde devam eden, ceza soruşturmaları var" dedi.
15.07.2023 Gündem
Rusya'da Wagner krizi! Moskova belediye başkanı 'evde kalın' çağrısı yaparak pazartesi gününü tatil ilan etti
Rusya'da Wagner krizi! Moskova belediye başkanı 'evde kalın' çağrısı yaparak pazartesi gününü tatil ilan etti Wagner Rusya'yı sarstı. Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, Moskova sakinlerinin terörle mücadele operasyonu ilan edilmesi sebebiyle mümkün olduğunca şehir etrafında gezilerden kaçınmaları gerektiğini söyledi ve durumun 'zor' olduğunu açıkladı. Öte yandan şehirde pazartesi günü tatil ilan edildi.
24.06.2023 Dünya
Rusya'yı karıştıran olay! Wagner’in lideri Prigojin harekete geçti, Putin'den sıkıyönetim kararı
Rusya'yı karıştıran olay! Wagner’in lideri Prigojin harekete geçti, Putin'den sıkıyönetim kararı Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, Rus ordusunun yöneticilerine karşı büyük bir savaşın içine girdiklerini duyurdu. Sert açıklama sonrası zırhlı araçlar sokaklara inerken, Rostov'da, Rus askeri karargahı olarak tanımlanan bir binanın kuşatıldığı öne sürülüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin, Wagner'in ayaklanma çağrısı sonrası yaptığı açıklamada, "Böyle kalkışmalar ülkemizi sırtından bıçaklamaktır. Silahlı ayaklanma ve herhangi bir iç ayaklanma Rusya'ya halkımıza bir darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır." ifadelerini kullandı. Putin'in açıklamasının ardından Wagner'in kurucusu Prigojin, "Hiçbir Wagner savaşçısı kendisini suçlu görerek devlet başkanı veya FSB'nin talebiyle teslim olmak niyetinde değil" dedi. Putin, sıkıyönetim ihlali nedeniyle 30 gün tutukluluğa izin veren bir yasa imzaladı.Öte yandan Rusya'ya ait helikopterin düşürüldüğü iddia edildi. İşte tüm detaylar...
24.06.2023 Dünya
Hasan Kundakçı kimdir, kaç yaşında neden vefat etti? Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı
Hasan Kundakçı kimdir, kaç yaşında neden vefat etti? Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı'nın hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Peki, Hasan Kundakçı kimdir, kaç yaşında neden vefat etti?
17.01.2023 Gündem
12 Eylül darbesi nedir, neden oldu? 12 Eylül 1980 darbesinde ne oldu, kimler asıldı? 12 Eylül darbesini kim yaptı?
12 Eylül darbesi nedir, neden oldu? 12 Eylül 1980 darbesinde ne oldu, kimler asıldı? 12 Eylül darbesini kim yaptı? Türkiye tarihinde bir dönüm noktası olan, tarihe kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 Darbesi'nin bugün 42. yıldönümü. Resmi verilere 12 Eylül 1980 darbesinde 650.000 kişi gözaltına alındı. 171'i kişi cezaevlerinde işkence sonucu ölürken, darbe sonunda yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetti. Peki, 12 Eylül 1980 darbesi nedir, neden oldu? 12 Eylül darbesinde ne oldu, kimler asıldı? 12 Eylül darbesini kim yaptı?
12.09.2022 Gündem
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıldönümü! Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı?
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıldönümü! Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı? Kıbrıs’ta barış ve huzuru tesis etmek amacıyla TSK tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. Yıldönümü kutlanıyor. Kıbrıs Barış Harekatı Türklerin Rumlar tarafından uğradığı baskının önüne geçmek amacıyla yapıldı. Peki, Kıbrıs Barış Harekatı nasıl başladı? Kıbrıs Barış Harekatı ne zaman başladı, neden yapıldı? İşte detaylar…
20.07.2022 Gündem
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler, hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri… 27 Mayıs askeri darbesinin 60. yılında Yassıada ve o günler yeniden gündem oldu. Yassıada’da yapılan yargılamaların ardından eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar, eski Başbakan Adnan Menderes, eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan hakkında oy birliğiyle idam kararı alındı. Celal Bayar'ın cezası yaş haddi nedeniyle ömür boyu hapse çevrildi. Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan 16 Eylül 1961'de sabaha karşı, Adnan Menderes ise İmralı Adası'nda 17 Eylül 1961'de saat 13.21'de idam edildi. Peki, 27 Mayıs darbesi nedir, 27 Mayıs'ta ne oldu, kimler hangi yıl yaptı? 27 Mayıs darbesi idamları, sonuçları, nedenleri…
27.05.2022 Gündem
Darağacında üç fidan kim? Deniz Gezmiş kimdir? Deniz Gezmiş neden asıldı?
Darağacında üç fidan kim? Deniz Gezmiş kimdir? Deniz Gezmiş neden asıldı? Üç fidan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anılıyor! 68 kuşağının devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 50. yıl dönümünde düzenlenecek eylem ve etkinliklerle anılacak. Peki, Darağacında üç fidan kim? Deniz Gezmiş kimdir? Deniz Gezmiş neden asıldı? İşte Deniz Gezmiş son mektubu!
6.05.2022 Gündem
Ukrayna'da savaşın dönüm noktası! Kritik şehir Mariupol için peş peşe açıklamalar geldi...
Ukrayna'da savaşın dönüm noktası! Kritik şehir Mariupol için peş peşe açıklamalar geldi... Ukrayna'daki Rus işgali 58 gündür devam ediyor. Ukrayna’da sıkıyönetim 30 gün daha uzatıldı. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, sahadaki gerçekler farklı olmasına karşın liman kenti Mariupol’ün tamamen ele geçirildiğini ilan etti. Rusya lideri Putin, kentte Ukrayna askerinin sığındığı çelik fabrikasına saldırı düzenlenmemesini istedi, “Kuşatma altında tutun” emri verdi. Uzmanlar, Putin’in yaklaşan Zafer Bayramı öncesi bir başarı müjdelemek istediği yorumunu yaptı. Rusya’dan 29 ABD’li ve 61 Kanadalı isme yaptırım. Rus kuşatması altındaki Mariupol’den tahliyeler zorlu koşullar altında sürüyor. Zelenskiy, Rusya’nın saldırıları sonucu oluşan ekonomik kayıplar nedeniyle Ukrayna'nın ayda yaklaşık 7 milyar dolara ihtiyacı olduğunu açıkladı. Dünya Bankası, Ukrayna'daki hasarın şu anda yaklaşık 60 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor.
22.04.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 20. güne girildi. İşgal edilen Ukrayna topraklarında çatışmalar ve bombalamalar devam ediyor. Rusya'dan ABD'ye üst düzey misilleme geldi. Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkilinin yaptırım listesine alındığını açıklandı. Ukrayna'nın güney komşusu Romanya'ya bir Orlan-10 drone'u düştü. Ukrayna'ya işgalin başlangıcından bu yana en üst düzey ziyaret gerçekleşiyor, Çekya, Polonya ve Slovenya başbakanları Kiev'de Zelenskiy ile buluşacak. Ukrayna lideri, Kiev'in muhtemel NATO üyeliğine ilişkin en karamsar açıklamasını yaptı. Rusya’da yayın yapan Kanal 1’de canlı yayın sırasında savaş karşıtı pankart açan editör Marina Ovsyannikov, gözaltına alınmasının ardından sorgusunun 14 saatten fazla sürdüğünü ifade ederken, editörün 30 bin ruble para cezasına çarptırıldığı aktarıldı.
15.03.2022 Dünya
Eren Kış-31 operasyonu başladı! İçişleri duyurdu...
Eren Kış-31 operasyonu başladı! İçişleri duyurdu... İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'da 1130 personelin katılımıyla Eren Kış-31 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik Operasyonu başlatıldı.
12.03.2022 Gündem
Yargıtay, FETÖ'nün sözde 'Kayseri sıkıyönetim komutanı' Yalçın'a verilen cezayı onadı
Yargıtay, FETÖ'nün sözde 'Kayseri sıkıyönetim komutanı' Yalçın'a verilen cezayı onadı FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sırasında sözde 'Yurtta Sulh Konseyi'nce hazırlanan listede adı 'Kayseri sıkıyönetim komutanı' olarak geçtiği belirtilen eski Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın’a verilen 14 yıl 3 ay hapis cezasını, Yargıtay onadı.
12.03.2022 Gündem
Putin: Yaptırımlar Rusya'ya savaş ilanı gibi
Putin: Yaptırımlar Rusya'ya savaş ilanı gibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada, "Yaptırımlar savaş ilanına benziyor" dedi.
5.03.2022 Dünya
Rusya ile ilgili çarpıcı iddia! Putin sıkı yönetim ilan edecek
Rusya ile ilgili çarpıcı iddia! Putin sıkı yönetim ilan edecek Rusya-Ukrayna savaşlı her geçen gün şiddetlenirken yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Rusya'da 4 Mart tarihinde sıkıyönetim ilan edileceğini iddia etti.
3.03.2022 Dünya
Ukrayna’da sokakta sivillere silah dağıtıldı
Ukrayna’da sokakta sivillere silah dağıtıldı Ukrayna’nın başkenti Kiev sokaklarında halka kamyon arkasındaki silahlar dağıtıldı. Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov yaptığı açıklamada, Kiev’de halka 18 bin otomatik silah dağıtıldığını söyledi.
25.02.2022 Dünya
Ukrayna'dan son dakika kararı! Seferberlik ilan edildi, izin verilmeyecek
Ukrayna'dan son dakika kararı! Seferberlik ilan edildi, izin verilmeyecek Ukrayna'dan son dakika kararı. Lviv Gümrük Başkanı Daniil Menshikov, 18-60 yaş arası erkeklerin Ukrayna'dan ayrılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.
24.02.2022 Dünya
Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Çanakkale Boğazı'nın kapatılması talebinde bulunuyoruz
Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Çanakkale Boğazı'nın kapatılması talebinde bulunuyoruz Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Türk yönetimine sesleniyorum; Ukrayna'ya yardım ediniz. Çanakkale Boğazı'nın kapatılması için talepte bulunuyoruz" dedi.
24.02.2022 Dünya
Rusya’dan Ukrayna’ya harekat! Kiev duyurdu: 50 Rus askeri öldürüldü, 6 uçak ve 4 tank imha edildi
Rusya’dan Ukrayna’ya harekat! Kiev duyurdu: 50 Rus askeri öldürüldü, 6 uçak ve 4 tank imha edildi Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda yaklaşık 50 Rus askerinin öldüğünü, 6 uçağın ve 4 tankın imha edildiğini duyurdu. Ukrayna ise Rusya'nın saldırılarında en az 8 kişinin öldüğünü ve 9 kişinin yaralandığını açıkladı. Ukrayna, durumun kontrol altında olduğunu belirtirken, Rusya destekli ayrılıkçılar, iki Ukrayna uçağını düşürdüğünü bildirdi.
24.02.2022 Dünya
Ukrayna'dan ilk açıklama! Sıkıyönetim ilan edildi
Ukrayna'dan ilk açıklama! Sıkıyönetim ilan edildi Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Başkent Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız." ifadelerini kullandı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ise, "Putin, Ukrayna'ya karşı geniş çaplı bir savaş başlattı. Ukrayna'nın barışçıl kentlerinde saldırılar sürüyor. Ukrayna kendini savunacak ve kazanacak. Dünya Putin'i durdurabilir, durdurmalı. Harekete geçme zamanı." dedi. Öte yandan Ukrayna’da sıkı yönetim ilan edildi.
24.02.2022 Gündem
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyada korkulan oldu. Ukrayna'da savaş başladı. Kentler havadan ve karadan vuruluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, sabah saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus güçleri doğuda Donbas, kuzeyde Belarus ve güneyde Kırım'dan Ukrayna'ya girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Kiev yakınlarındaki havaalanı ve Çernobil'in Rus güçlerince ele geçirildi. Putin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Parçası olduğumuz küresel ekonomik sisteme zarar vermeyeceğiz" mesajı verdi. İngiltere Başbakanı Johnson Rusya'yı İngiltere finansal sisteminin dışında bırakacak yeni yaptırımları duyurdu. ABD lideri Biden da Rusya'ya küresel ekonomik darbe vuracaklarını açıklayarak, çok ağır yaptırımlarda bulunacaklarını söyledi. Öte yandan Ukrayna'da genel seferberlik ilan edildi. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya krizinde son dakika gelişmesi! Resmen ilan etti, Putin kararı imzaladı, dünya alarma geçti...
Ukrayna-Rusya krizinde son dakika gelişmesi! Resmen ilan etti, Putin kararı imzaladı, dünya alarma geçti... Ukrayna-Rusya krizinde son dakika gelişmesi. Putin resmen imzaladı. Dünya alarma geçti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün yaptığı açıklamada, Donetsk ve Luhanks'ın resmen tanınması konusunda bugün bir karar vereceğini bildirmişti. Gelen son dakika haberine göre Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'a Rusya'nın ayrılıkçıların yönetimini tanıyacağını açıkladı. Macron ve Scholz ise karar nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını ifade etti. Öte yandan Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi, ülkede sıkıyönetim ilan edilmesine izin verdi. Ayrıca Putin, ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Putin, "Donbass Bölgesi tarihsel olarak Rusya'nın bir parçası. Doğu Ukrayna'da durum kritik." ifadelerine yer verdi. Öte yandan Financial Times'ın iddiasına göre; Rusya Lideri Putin, orduya 'Ukrayna'ya girin' talimatını verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
21.02.2022 Dünya
Mustafa Fehmi Kubilay kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Asteğmen Kubilay Menemen Olayı…
Mustafa Fehmi Kubilay kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Asteğmen Kubilay Menemen Olayı… Atatürk’ün Cumhuriyete karşı bir suikast olarak tanımladığı, Mustafa Fehim Kubilay’ın şehit edilmesiyle sonuçlanan Menemen olayının üzerinden 31 yıl geçti. Kubilay 23 Aralık 1930’da İzmir’in Menemen ilçesinde öldürüldü. 92 yıldır, her 23 Aralık’ta Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki Bey anılıyor. Peki, Mustafa Fehmi Kubilay kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Asteğmen Kubilay menemen olayı…
23.12.2021 Gündem
Menemen olayı nedir, Kubilay olayı nasıl ve ne zaman gerçekleşti? Menemen olayında Kubilay nasıl öldü, neden?
Menemen olayı nedir, Kubilay olayı nasıl ve ne zaman gerçekleşti? Menemen olayında Kubilay nasıl öldü, neden? Menemen Kubilay olayı nedir, Menemen olayların Kubilay nasıl ve neden öldü? 22 Aralık bugün Menemen Olayı’nın yıldönümü. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinin önemli olaylarından biri olan Menemen olayı ve detayları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Yedek Subay Mustafa Fehmi Kubilay’ın ölümüyle sonuçlanan Menemen olayı nedir, nasıl ve ne zaman gerçekleşti? İşte Menemen Olayı gerçeği…
23.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sıkıyönetim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıkıyönetim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.