Askeri Mahkeme

Askeri Mahkeme

Son dakika askeri mahkeme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri mahkeme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri mahkeme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Mahkeme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri mahkeme gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.654 askeri mahkeme haberi bulunmuştur. Tüm askeri mahkeme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Myanmar'da katliam gibi müdahale! En az 38 ölü...
Myanmar'da katliam gibi müdahale! En az 38 ölü... Myanmar'da dün düzenlenen, askeri darbe karşıtı protestolara güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesi sonucu en az 38 kişi yaşamını yitirdi.
15.03.2021 Dünya
F-16 pilotlarına ilaçlı kumpas
F-16 pilotlarına ilaçlı kumpas 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yıldönümüne sayılı günler kala, FETÖ’nün şeytanın aklına gelmeyecek kumpaslarından biri daha ortaya çıktı. İtirafçı FETÖ’cüler, örgütten olmayan pilotlara tansiyon ilacı vererek kalp damarlarını genişlettiklerini, böylece ‘uçamaz’ raporu verdiklerini anlattı.
13.07.2020 Gündem
Adnan Menderes'in son günü! İdama götürüleceği nasıl gizlendi?
Adnan Menderes'in son günü! İdama götürüleceği nasıl gizlendi? Bugün 27 Mayıs 1960'da gerçekleşen ve Türk demokrasisine vurulan en büyük darbelerden birinin yıl dönümü. 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonucunda Türkiye'de demokrasi sekteye uğradı. Darbe sonrası Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edildi. Menderes'in son gününe dair yeni bilgiler ortaya çıktı...
27.05.2020 Siyaset
Gazze'de karantinadan kaçan kişi 6 ay hapis ve para cezasına  çarptırıldı
Gazze'de karantinadan kaçan kişi 6 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı Gazze'de askeri mahkeme, yeni tip corona virüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında götürüldüğü karantina merkezinden kaçan bir kişiyi 6 ay hapis ve 700 dolar para cezasına çarptırdı.
23.04.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rejimin İdlib'deki saldırılarına sessiz kalamayız, gereğini yapıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rejimin İdlib'deki saldırılarına sessiz kalamayız, gereğini yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "3-4 gün önce Sayın Putin ile görüştüm. Gayet güzel bir görüşme oldu. Ertesi gün baktık bir açıklama; o açıklamada da Türkiye’ye ciddi manada suçlamalar yapıyorlar. Biz Sayın Putin ile yaptığımız görüşmede aramızda böyle bir şey geçmedi. Size ne oluyor? Demek ki tepe başka, alt başka. Rejimin İdlib'deki saldırılarına sessiz kalamayız, gereğini yapıyoruz" ifadelerini kullandı. İş Bankası ile ilgili tartışmalara ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fazla geciktirmeye niyetimiz yok. Vakit kaybına tahammülümüz yok" dedi.
15.02.2020 Siyaset
Milli Savunma Bakanı Akar'dan önemli açıklamalar
Milli Savunma Bakanı Akar'dan önemli açıklamalar Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Akar açıklamasında, Akar, "NATO, Türkiye ile daha güçlü ve daha anlamlıdır. Türkiye'nin sorgulanması anlamsızdır" dedi.
9.12.2019 Siyaset
Resulayn ve Tel Abyad'da Askeri Mahkeme kuruldu
Resulayn ve Tel Abyad'da Askeri Mahkeme kuruldu Barış Pınarı Harekatı bölgesinde hayat normale dönmeye başlarken, askeri mahkeme de kuruldu.
6.11.2019 Dünya
11 Eylül saldırılarının 'mimarı' Şeyh Muhammed 20 yıl sonra yargılanıyor
11 Eylül saldırılarının 'mimarı' Şeyh Muhammed 20 yıl sonra yargılanıyor 11 Eylül saldırılarının mimarı olmakla suçlanan Halid Şeyh Muhammed için saldırılardan yaklaşık 20 yıl sonra mahkeme tarihi belirlendi.
31.08.2019 Dünya
Son dakika... İsrail'le iş birliğine idam!
Son dakika... İsrail'le iş birliğine idam! Gazze'de mahkeme İsrail ile iş birliği yapan altı kişinin idam edilmesi yönünde karar verdi.
3.12.2018 Dünya
Irak'ta sivil vurup, cesetlerin yanında poz veren ABD'li asker suçlu bulundu!
Irak'ta sivil vurup, cesetlerin yanında poz veren ABD'li asker suçlu bulundu! Askeri Mahkeme, Navy Seal özel timinden Edward Gallagher'in, Irak'ta görev yaptığı dönemde askeri kuralları ihlal etmekten suçlu olduğuna hükmetti.
17.11.2018 Dünya
'Anaokullarına Mickey Mouse yerine kahraman askerlerin posterleri asılsın'
'Anaokullarına Mickey Mouse yerine kahraman askerlerin posterleri asılsın' Mısır'ın Kalyubiye vilayeti valisi, anaokullarının duvarlarına, Mickey Mouse gibi çizgi film karakterlerininkiler yerine ulusal kahramanlar ve 'şehit askerlerin' resimlerinin asılmasını istedi.
1.10.2018 Dünya
Mısır'da darbe karşıtı 18 kişiye hapis cezası
Mısır'da darbe karşıtı 18 kişiye hapis cezası Mısır'daki askeri mahkeme, darbe karşıtı olmakla suçlanan 18 kişiyi 15 ila 25 yıl arasında hapisle cezalandırdı.
18.07.2018 Dünya
Ebru Özkan'la ilgili flaş karar!
Ebru Özkan'la ilgili flaş karar! İsrail askeri savcılığı, mahkemenin Türk vatandaşı Ebru Özkan ile ilgili verdiği şartlı tahliye kararına itiraz etti.
10.07.2018 Dünya
‘Disko’ gardiyanı cezadan kurtuldu
‘Disko’ gardiyanı cezadan kurtuldu Askerliğini yaparken ‘disko’ denilen disiplin hücresinde işkence sonucu ölen Uğur Kantar ile dört askerin dövülmesine ilişkin davada bir sanığa ‘basit yaralama’ suçundan ceza verildi. Sanığın ‘bir daha suç işlemeyeceği’ kanaatiyle ceza ertelendi
5.03.2018 Gündem
‘Oğlumun ölümünde FETÖ’nün parmağı var’
‘Oğlumun ölümünde FETÖ’nün parmağı var’ Tunceli’de vatani görevini yaparken intihar ettiği açıklanan er Oktay Can’ın 8 yıl önceki ölümü, ailesinin iddiaları üzerine yeniden soruşturulacak
22.01.2018 Gündem
Mısır'dan Karadavi'ye müebbet hapis kararı
Mısır'dan Karadavi'ye müebbet hapis kararı Askeri mahkeme, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 17 sanık hakkında müebbet hapis cezası verdi
17.01.2018 Dünya
BM'den Ahed Tamimi açıklaması! Endişe verici
BM'den Ahed Tamimi açıklaması! Endişe verici Birleşmiş Milletler, 16 yaşındaki Filistinli Ahed Tamimi'nin İsrail tarafından tutuklanıp Askeri Mahkeme'de yargılanmasının endişe verici olduğunu bildirdi.
8.01.2018 Dünya
Askeri mahkeme ilk kez sivilleri yargıladı! 6 idam kararı
Askeri mahkeme ilk kez sivilleri yargıladı! 6 idam kararı Bahreyn'de askeri mahkeme "terör hücresi oluşturmak ve suikast girişiminde bulunmak" suçlamasıyla yargılanan 6 sivilin idamına, 7 sivilin ise 7'şer yıl hapsine hükmetti.
25.12.2017 Dünya
Mısır'da darbe karşıtı 14 kişi hakkında idam kararı
Mısır'da darbe karşıtı 14 kişi hakkında idam kararı Mısır’da askeri mahkeme, çeşitli suçlardan yargılanan darbe karşıtı 14 kişinin idamına, 24'ünün müebbet, 5'inin 15 yıl hapsine, 2 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderinin ise beraatine hükmetti.
17.12.2017 Dünya
Cüneydi her şeyi anlattı! 'Bayılacak duruma gelen kadar...'
Cüneydi her şeyi anlattı! 'Bayılacak duruma gelen kadar...' Kudüs direnişinin sembol ismi Cüneydi İsrail askerleri tarafından kendisine uygulanan işkenceyi avukatına anlattı. İnsanlık dışı muamelede Cüneydi'nin ayaklarına dökülen soğun suyun ardından bayılacak duruma getirene kadar İsrail askerlerinin ayaklarını çiğnediğini söyledi.
16.12.2017 Dünya
Cuneydi'nin gözaltı süresi yeniden uzatıldı
Cuneydi'nin gözaltı süresi yeniden uzatıldı Kudüs direnişinin sembol ismi 16 yaşındaki Cuneydi’nin gözaltı süresi çıkarıldığı askeri mahkeme tarafından pazartesiye kadar uzatıldı
13.12.2017 Dünya
26 kişiyi öldürdü ama terörist değil!
26 kişiyi öldürdü ama terörist değil! ABD Teksas’taki kilisede ibadet eden 26 kişi eski bir ABD askeri tarafından öldürüldü. ABD Başkanı Trump, olaydan bahsederken ‘terör’ değil, ‘akli dengesi yerinde olmayan birinin eylemi’ demeyi tercih etti
6.11.2017 Dünya
Bergdahl kararı Trump’ı kızdırdı
Bergdahl kararı Trump’ı kızdırdı Başkan Donald Trump, Amerikan yargısının Afganistan’da Taliban’a esir düşen asker Bowe Bergdahl’a idam cezası vermemesine tepki gösterdi
4.11.2017 Dünya
Mısır'da 58 sivil hakkında müebbet!
Mısır'da 58 sivil hakkında müebbet! Mısır'da askeri mahkemede yargılanan darbe karşıtı 58 sivilin müebbet (25 yıl) hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.
27.07.2017 Dünya
Ürdün'de ABD'li 3 askeri eğitmenin öldürülmesinde ceza açıklandı
Ürdün'de ABD'li 3 askeri eğitmenin öldürülmesinde ceza açıklandı Ürdün'de ABD'li 3 askeri eğitmeni öldürmek suçlamasıyla Ürdünlü bir askerin ömür boyu hapis cezasına çaptırıldığı bildirildi.
17.07.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Mahkeme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri mahkeme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.