Gazete Vatan Logo

‘Oğlumun ölümünde FETÖ’nün parmağı var’

Tunceli’de vatani görevini yaparken intihar ettiği açıklanan er Oktay Can’ın 8 yıl önceki ölümü, ailesinin iddiaları üzerine yeniden soruşturulacak

‘Oğlumun ölümünde FETÖ’nün parmağı var’

Adalet Bakanlığı, baba Oktay Can’ın başvurusu üzerine Tunceli’nin Hozat İlçesi’nin Sarıtaş Jandarma Karakolu’nda 8 yıl önce intihar ettiği açıklanan er Murat Oktay Can’ın ölümünün yeniden soruşturulmasını talep etti. Oktay Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun FETÖ/PDY üyesi komutanlar tarafından öldürüldüğünü ve ölümüne ilişkin delillerin yine örgüt üyesi savcılar ve hakimler tarafından karartılarak soruşturmanın kapatıldığını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oğlunun askerlik yaptığı Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında görevli bazı komutanlar ile davaya bakan askeri savcı ve hakimlerin tutuklandığına ve görevden ihraç edildiğine dikkati çeken Can, oğlunun evin tek erkek çocuğu olduğunu ve kesinlikle intihar edecek bir yapıda olmadığını anlattı ve şunları söyledi:

Tehdit edilmiş

Olaydan 4 saat sonra askeri savcı Ali Müjdat Eski gidiyor ve o anda fotoğraflıyorlar. Tüfek Murat Oktay Can’ın sol elinde arpacık amilinden tutar vaziyette duruyor. Bunu kamuoyuyla paylaşmak istiyorum, 4 kilo 250 gram silah duvara dayalı oturur vaziyette elinde bulunuyor. Otopsi raporlarında ‘silah anlına düz ve dik tutulmuş.’ Ayrıca bacakları da açık bu silah nasıl elinden düşmedi. Oğlum kapalı bir alanda vuruluyor, 1 metre kalınlığındaki taş duvar, mermi çekirdeği kafadan çıkmış, mermi çekirdeği kaybedilmiş. Askeri savcı Ali Müjdat Eski, karakol komutanı Musa Üsteğmen’e talimat vererek hem kanları yıkamışlar hem de sabahleyin nöbet kulübesini yıkmışlar. Bu delillerin karartılması demektir. Can, 2009 yılında askeri savcılığa suç duyurusunda bulunmak için girişimde bulunması üzerine Hozat’tan arayan bazı komutanlarca tehdit edildiğini de ileri sürdü.

Haberin Devamı

İntiharda iki mermi olur mu?

Oğlunun ölümünün üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen ilk gün yaşadığı ızdırabı hâlâ yüreğinde taşıdığını belirten Can ailesi, tüm hakikatin gün yüzüne çıkmasını istiyor: Olay yeri inceleme fotoğraflarında oğlumun yüzünde iki mermi girişi olduğu görünüyor. Biri alnından, diğeri ise burun kenarında, ne yazık ki bu da Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde otopsi yapıldığı zaman sadece alnındaki yarayı gördük ancak burun kenarındaki yara estetikle kapatılmış durumdaydı. 2 mermi girişi olduğu tespit edilmesi için mezarın açılmasını istedim ancak askeri mahkeme mezarın açılmasını da reddetti.

Haberin Devamı