Asılsız İhbar

Asılsız İhbar

Son dakika asılsız ihbar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan asılsız ihbar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını asılsız ihbar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Asılsız İhbar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan asılsız ihbar gelişmeleri de dahil olmak üzere 360 asılsız ihbar haberi bulunmuştur. Tüm asılsız ihbar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili emsal karar! Tüm çalışanları kapsıyor
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili emsal karar! Tüm çalışanları kapsıyor Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işveren tarafından işten çıkarılmaları durumunda almaya hak kazanıyor. Ancak belli sebepler çalışanın bu haktan faydalanamamasına sebep oluyor. Yargıtay tarafından verilen son karar da çalışanın tazminat hakkını talep edememesine yol açıyor.
23.10.2023 Çalışma Hayatı
Whatsapp gruplarındaki yazışmalar işten çıkarılma sebebi olabilir mi?
Whatsapp gruplarındaki yazışmalar işten çıkarılma sebebi olabilir mi? İletişim ağlarının her geçen gün artması özellikle çalışma yaşamında etkisini gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda mail üzerinden yapılan yazışmaların pek çoğu artık Whatsapp kanalından yapılarak zaman kaybının önüne geçiliyor. Çalışanlar arasında kurulan Whatsapp grupları üzerinden hem iş ile ilgili iletişim kuruluyor hem de özel yazışmalar yapılabiliyor. Ancak bu yazışmaların işverenin eline geçebiliyor. Bu durumda çalışanları 'İşten çıkarılır mıyım?' korkusu sarıyor. Konun detaylarını Avukat Cansen Erdoğan anlattı.
19.10.2023 Çalışma Hayatı
Feribotu kaçırdı, bomba ihbarı yapınca ortalığı ayağa kaldırdı
Feribotu kaçırdı, bomba ihbarı yapınca ortalığı ayağa kaldırdı Bursa'dan İstanbul'a gitmek için biletini aldığı feribotu kaçıran ve asılsız bomba ihbarında bulunan yolcu ortalığı ayağa kaldırdı. İhbar üzerine Bursa ve İstanbul'daki limanlara yanaşan feribotlarda bomba araması yapıldı. Yolcular didik didik arandı. Polise asılsız ihbarda bulunup feribota yetişemeyince İstanbul'a otobüsle giden zanlı, çok kısa sürede Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince otobanda gözaltına alındı.
14.11.2022 Gündem
Tazminat ve iş sözleşmesi uyarısı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, 1 yıl şartı var...
Tazminat ve iş sözleşmesi uyarısı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, 1 yıl şartı var... İşçi-işveren milyonları ilgilendiren açıklama! Tazminat ile ilgili son dakika gelişmesi. 1 yıl süre şartı var, bildirim süresini beklemeksizin feshediliyor. Şartlar tek tek açıklandı. Hem işçi tazminatını alıp ayrılabiliyor hem de işveren şartlar oluştuğunda işçisini tazminat vermeden işten çıkartabiliyor. Çalışanların bu durumlara çok dikkat etmeleri gerekiyor, sözleşmeye uymamak, maaşı eksik yatırmak, ayrımcılık... Dikkat çeken doğum ve gebelik uyarısı da geldi, işçinin iş sözleşmesinin askıda kalması nedeniyle işine gidemediği süreler için ise ücret işlemiyor. İşte çalışan herkesi ilgilendiren konunun detayları...
26.07.2022 Çalışan Hakları
Çalışan milyonları kapsıyor! 6 gün süreniz var, ücret farkı ve...
Çalışan milyonları kapsıyor! 6 gün süreniz var, ücret farkı ve... İşveren ve çalışan milyonları çok yakından ilgilendiriyor. 6 gün süresi bulunuyor. Çalışma mevzuatında hem işçilerin hem de işverenlerin haklarını korumak için önemli maddeler bulunuyor. Birçok çalışan sahip olduğu hakları net olarak bilmediği için gerekli durumlarda hakkını arayamıyor. İş kanununda bazı sebepler haklı fesih nedeni olarak kabul ediliyor. Bu nedenlerden en az bilineni ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırılık halinde iş akdinin iki taraf içinde derhal fesih hakkının bulunması. . Derhal feshin, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırılığın ortaya çıktığı andan itibaren 6 işgününde yapılması gerekiyor. Bu süre geçtikten sonra fesih yapan taraf haksız duruma düşüyor.
26.05.2022 Çalışan Hakları
İş yerinde bunları yapan tüm çalışanlar yanar! Kıdem ve ihbar tazminatı dahil hiçbir ödeme yapılmayacak
İş yerinde bunları yapan tüm çalışanlar yanar! Kıdem ve ihbar tazminatı dahil hiçbir ödeme yapılmayacak Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, yıllık izin ücretleri, fazla çalışma... İş yerinde bunları yapan çalışanlar yandı. Hiçbir haklarını alamıyorlar. İki ayrı süreye dikkat çekildi. İşçi- işveren milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Hem işçiler hem de işverenler için ahlâk ve iyi niyet kurallarına uymayan haller bulunuyor. Bu durumun varlığı halinde ise iş sözleşmesini haklı fesih imkanı doğuyor. Ancak burada 2 ayrı süre detayı dikkat çekiyor; çünkü haklı fesih yetkisinin kullanılma süresi sınırsız değil. Süre kaçırılırsa ya da süreye uyulmazsa haklı fesih ortadan kalkmış oluyor. Öte yandan tazminatsız işten çıkarılmaya sebep olan haller de madde madde açıklandı. Çoğu çalışan bu maddeler nedeniyle işten çıkarılıyor, işe dönüş davası açsa bile tazminat ve haklarını kaybediyor.
23.04.2022 Çalışan Hakları
Tuğba Özerk'in kabusu! 'Tehditle haraç istiyor'
Tuğba Özerk'in kabusu! 'Tehditle haraç istiyor' Ezgi Mola, Serenay Sarıkaya, Aleyna Tilki ve Ceylan Ertem’in ardından şarkıcı Tuğba Özerk de saplantılı hayran mağduru olduğunu iddia ederek adliyenin yolunu tuttu. 7 yıldır kendisini taciz eden Erol Akbalık'ın tehditle haraç istediğini söyledi.
3.03.2022 Magazin
Bakan Soylu: Mala karşı işlenen suçların çözülme oranı yüzde 59’u geçti
Bakan Soylu: Mala karşı işlenen suçların çözülme oranı yüzde 59’u geçti Antalya'da, 112 Acil Çağrı Merkezleri Eğitim Programı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 Temmuz 2016'dan sonra mala karşı işlenen suçlardaki o olayların çözülme oranı yüzde 33-34’tü. Şu an yüzde 59’u geçti. Bu yıl hedefleri biraz daha arttırdık. 5 hırsızlıktan bir tanesinin failini bulabiliyorduk. Şimdi yüzde 46- 47’ye neredeyse yarısına çıktı. Dünya ortalamasının üzerindeyiz, verilerle çalışırsak sonuca ulaşıyoruz" dedi.
11.02.2022 Siyaset
Gaziantep'te pes dedirten olay: 10 bin sms attı, bin kez de aradı
Gaziantep'te pes dedirten olay: 10 bin sms attı, bin kez de aradı Gaziantep'te acil çağrı merkezine yaklaşık 11 bin kez asılsız ihbarda bulunduğu tespit edilen kişi, tutuklandı.
27.10.2021 Gündem
Rus öğrenci İstanbul'da kayıplara karıştı! Konsolosluk devreye girdi
Rus öğrenci İstanbul'da kayıplara karıştı! Konsolosluk devreye girdi Rus öğrenci 20 yaşındaki Makar Fedorovich Ragin, 5 gün önce Fatih'te kaldığı otelden ayrıldıktan sonra kayıplara karıştı. Ragin'i bulmak için ailesi İstanbul'a gelirken, otelden çıktığı son görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı.
1.08.2021 Gündem
Bakan Soylu'dan çok net uyarı! 'Talimatım budur'
Bakan Soylu'dan çok net uyarı! 'Talimatım budur' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir kadın polise 'Ben sıkıntıdayım, yardım et' diyecek, polis ona 'Git müracaat et' dedikten sonra görevden alınmayla karşı karşıyadır; talimatım budur. Ona yardımcı olacak, aile içi şiddetle mücadeleye yönelik birime götürecek, teslim edecek yardımcı olacak. Aklı da orada kalacak. 112, 156'yı aradığında bir savsaklama varsa hesabını sorarım, arkadaşlarım da sorar" dedi.
27.05.2021 Siyaset
Pandeminin suistimal edilen istisnası: Kod-29
Pandeminin suistimal edilen istisnası: Kod-29 Son zamanlarda günümüzde oldukça konuşulan bir konu olan kod 29; özellikle pandemi döneminde işverenlerin daha çok kullanmaya başladığı bir kod haline geldi. Normal şartlar altında işverenin, işçinin iş akdini feshetmesi durumunda Sosyal Güvenlik Kurumuna bildiri yapması gerekiyor. Bu bildirimi, işçiyi hangi gerekçe ile işten çıkardığını SGK’nın hali hazırda düzenlemiş olduğu kodlarından biriyle yapıyor. 29 numaralı kod da bu kodlardan biri. Anlamı ise, "İşverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile işçinin iş akdinin feshi" anlamına geliyor. Bir işverenin, işçisini bu kod ile işten çıkarabilmesi için işçinin 4857 İş Kanunu'nun ilgili bendi kapsamındaki fiillerden birini işlemesi gerekiyor. Peki, Kod 29 ne demek? Kod 29 ile işten çıkarma ne anlama geliyor? Kod 29 memuriyete engel mi? Avukat Elvan Kılıç anlattı!
23.05.2021 Çalışan Hakları
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Ve  değişti, artık...
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Ve değişti, artık... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren karar! Kapsam genişletildi. 17 Mayıs'a kadar devam ediyor. Birçok çalışan tam olarak bilmiyor. Bazı işverenler tarafından amacı dışında uygulanıyordu. Çalışanları sevindiren karar verildi ve değiştirildi. 16 Nisan itibarı ile uygulanmaya başladı. Koronavirüs salgını sonrası getirilen işten çıkarma yasağı ile birlikte 'Kod-29' uzun süredir gündemdeydi. Birçok çalışan haksız yere bu kod gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını iddia etti. SGK çalışanların mağdur olmaması için, yaşanan süreçte iyi niyet sınırlarının aşıldığının görülmesi üzerine 'Kod-29' uygulamasına son verme kararı aldı. Artık ayrı ayrı kodlar uygulanıyor. İşten çıkarma yasağı ise 17 Mayıs'a kadar devam edecek. Ancak bazı istisnalar bu yasağın kapsamında bulunuyor. 7252 sayılı yasa ile bu istisnaların kapsamı da genişletildi. Hangi işlemler olursa işten çıkartma gerçekleşir? İşçiler haklarını nasıl arar? İşverenler hangi haklara sahip? İşte cevaplar...
19.04.2021 Çalışan Hakları
Çalışan milyonları kapsıyor! İşsizlik maaşı ve tazminat hakkı... SGK yeniden düzenledi
Çalışan milyonları kapsıyor! İşsizlik maaşı ve tazminat hakkı... SGK yeniden düzenledi Çalışan milyonları kapsıyor. SGK yeniden düzenledi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), “ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık” gerekçesiyle işten çıkarmada kullanılan ve işçinin kıdem tazminatı ile işsizlik ödeneği haklarından mahrum kalmasına neden olan “Kod-29” düzenlemesinde değişiklik yaptı. Buna göre, işveren haklı fesih yaparken hangi gerekçeye dayandığını ayrı bir kod ile bildirecek. Düzenlemeyle “işe devamsızlık” ile “terör örgütü iltisakı”, “işi ihmal” ile “taciz gibi” gerekçeler birbirinden ayrılacak, işçinin elindeki işten çıkarma belgesinde bu maddeler yer alacak. İşveren tarafından haklı fesihle işten çıkarılan ve kıdem tazminatı ile işsizlik ödeneği haklarından mahrum kalan işçinin, hangi sebeple işten çıkarıldığı net olarak belli olacak. İşsiz kalan işçiyi işe alacak işveren, önceki işten neden çıkarıldığını bilecek.
9.04.2021 Çalışma Hayatı
Acil sağlık ekipleri fedakarca görev başında
Acil sağlık ekipleri fedakarca görev başında Hastaları hayatta tutmak için zamanla yarışan acil sağlık ekipleri, Kovid-19 salgınıyla mücadele sürecinde de fedakarca çalışmalarına devam ediyor. Acil tıp teknisyeni Beyzanur Yıldırım yaptığı değerlendirmede, "İşimizi çok seviyoruz. Bu dönemde çok çalışmaktan hiçbir zaman gocunmadık, taşın altına elimizi koymaktan çekinmedik. Acil sağlık ekibinde olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.
5.12.2020 Sağlık
Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım adliyede! Şike davasında karar
Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım adliyede! Şike davasında karar İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin 'futbolda şike' davasında aldığı 'usul eksikliği' nedeniyle bozma kararına uyulmasına oy birliğiyle karar verdi. Mahkeme ayrıca; Aziz Yıldırım ile birlikte 6 kişinin dosyasının ayrılmasına, 2016/62 nolu dosyanın incelenmek üzere istenmesine ve yeni duruşmanın da 6 Kasım 2020 tarihinde, saat 10.00'a ertelenmesine hükmetti.
16.07.2020 Fenerbahçe
Kars'ta kavga ihbarına giden polislere pastalı sürpriz
Kars'ta kavga ihbarına giden polislere pastalı sürpriz Kars'ta, yapılan kavga ihbarına giden polis ekiplerine mahalle sakinlerince pasta ikram edildi.
10.04.2020 Gündem
İş sözleşmesinin feshi nasıl yapılır? Şartları ve süresi nedir?
İş sözleşmesinin feshi nasıl yapılır? Şartları ve süresi nedir? İşveren veya işçinin iş sözleşmesi fesih hakkını kullanım süresi vardır. İşçi ve işveren bazı hallerde iş sözleşmesini fesih edebilir. Fesih hakkı kaç gündür? İhbar süreleri ne kadardır? İşte iş sözleşmesinin feshi nasıl yapılır? Şartları ve süresi nedir? Sorularının cevapları…
16.01.2020 Çalışan Hakları
112'ye asılsız ihbara 425 TL ceza kesildi
112'ye asılsız ihbara 425 TL ceza kesildi Bingöl’de 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi’ne asılsız ihbar yaparak ambulansı yönlendiren bir kişiye 425 TL idari para cezası kesildi.
21.12.2019 Yaşam
Tazminatsız işten çıkarma sebepleri nelerdir? İşveren hangi durumlarda iş akdini feshedebilir?
Tazminatsız işten çıkarma sebepleri nelerdir? İşveren hangi durumlarda iş akdini feshedebilir? İş Kanunu bazı durumlarda işverene tek taraflı fesih hakkı vermektedir. İş Kanunu’nun tanıdığı bu hak, işçiyi tazminatsız işten çıkarmama imkânı vermiştir. Peki, tazminatsız işten çıkarma nedenleri nelerdir? İşveren hangi durumlarda işçiyi tazminatsız kovabilir?
11.11.2019 Çalışan Hakları
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Bunları yapan yanar...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Bunları yapan yanar... Eğer kurallara uymaz, çalışma düzenini bozarsanız işten tazminatsız atılabilirsiniz.İşi aksatacak şekilde internette vakit geçirmek, oyun oynamak, sosyal medya hesaplarında vakit harcamak, müstehcen sitelere girmek, işyeri mailinden özel yazışmalar yapmak atılma nedenleri arasında.
14.10.2019 Çalışan Hakları
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Fazla internet işten attırır...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Fazla internet işten attırır... Çalışanlar dikkat. Eğer çalışan mesai saatleri içinde işverenin tahsis ettiği araçlarla işini aksatacak şekilde internette oyun oynar, sosyal medya hesaplarında vakit harcar, sohbet ederse bu atılma sebebi sayılıyor.
18.05.2019 Çalışan Hakları
Bunu yapan işçi derhal işten çıkartılır
Bunu yapan işçi derhal işten çıkartılır Kimi durumlarda işverenin sözleşmeyi derhal fesih hakkı vardır. İş Kanunu bazı durumlar için işverene, çalışanını tazminat ödemeden, derhal işten çıkarma hakkı tanımıştır. İşte işverene derhal fesih hakkı doğuran sebepler!
İşverenin hangi durumlarda işçiyi derhal işten çıkarma hakkı vardır?
İşverenin hangi durumlarda işçiyi derhal işten çıkarma hakkı vardır? Kimi durumlarda işverenin sözleşmeyi derhal fesih hakkı vardır. İş Kanunu bazı durumlar için işverene, çalışanını tazminat ödemeden, derhal işten çıkarma hakkı tanımıştır. İşte işverene derhal fesih hakkı doğuran sebepler!
17.01.2019 Kobi
112 ihbarlarının yüzde 63’ü asılsız
112 ihbarlarının yüzde 63’ü asılsız İçişleri Bakanlığı, acil çağrı numaralarına yapılan aramaların büyük çoğunluğunun asılsız ve gereksiz çağrılar olduğunu, bu numaraları gereksiz yere meşgul etmenin 250 TL cezasının bulunduğunu açıkladı.
5.01.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Asılsız İhbar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki asılsız ihbar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.