Aşılanma

Aşılanma

Son dakika aşılanma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşılanma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşılanma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşılanma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşılanma gelişmeleri de dahil olmak üzere 420 aşılanma haberi bulunmuştur. Tüm aşılanma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklaması
Bakan Koca'dan 'kızamığa bağlı ölüm' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Ülkemizde kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönünde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili kaygı uyandıran iddialar asılsızdır. Bu açıklama, kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacından doğmuştur.' açıklamasında bulundu.
19.06.2023 Gündem
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldi
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldi Koronavirüs salgını sırasında artan aşı karşıtlığının etkisiyle çocukluk çağı aşılama oranlarının düşmesi ve düzensiz göçle aşı takiplerinin zorlaşması, yıllardır görülmeyen vakalarının yeniden ortaya çıkmasına neden oldu. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, yıllar sonra ilk kez bir vakayı hastaneye yatırdıklarını belirterek, hastalık için aşılanma oranının yüzde 95'lerin altına inmesi durumunda, salgınların yeniden yaşanabileceğini vurguladı.
1.02.2023 Gündem
Uzmandan flaş salgın açıklaması geldi
Uzmandan flaş salgın açıklaması geldi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır, "Şu anda toplumda sıklıkla üçlü virüs diye adlandırılan virüs enfeksiyonları ile baş başayız. Bunlar tamamen mevsimsel salgınlar şeklindedir. Özellikle riskli gruplarda mutlaka mevsimsel aşılanma gerekli" dedi.
16.12.2022 Yaşam
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı  Solunum yolu hastalıklarında yaşanan artışın özellikle KOAH ve astım hastaları için risk oluşturduğuna işaret eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Seha Akduman, alerji veya viral enfeksiyonlar nedeni ile zayıflayan bağışıklık sisteminin KOAH ve astım hastalarının atak geçirmesine, yaşam kaybıyla sonuçlanabilecek zatürrelere neden olabileceğine dikkat çekti.
24.10.2022 Sağlık
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim'
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim' Her yıl üç yüz binden fazla kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanserinden, HPV aşısı ile kurtulmak mümkün. 9-15 yaş arasında yapılan aşı ile kız çocuklarının ileriki yaşlardan HPV virüsü kaynaklı kanserlere yakalanmasının önüne geçilebilirken, aşılama 45 yaşına kadar uygulanabiliyor. HPV aşısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, aşının hayat kurtardığına dikkat çekerek, "HPV aşısının kesinlikle ulusal aşı programına girmesi gerekir. HPV’ye bağlı gelişen kanserler, aşı ile engellenebilir. Yüzlerce rahim ağzı kanseri ameliyatı yaptım, içlerinde bir tane bile aşılanmış hasta yoktu. Aşılanıp serviks kanseri olmuş hasta görmedim.” diye konuştu.
4.10.2022 Sağlık
Aşı-kalp krizi ilişkisi yalan çıktı! Yüz binlerce kişi araştırmaya katıldı
Aşı-kalp krizi ilişkisi yalan çıktı! Yüz binlerce kişi araştırmaya katıldı Koronavirüs salgınında aşı karşıtları Kovid-19 aşılarının kalp krizine yol açtığını iddia ediyordu. Ancak Güney Kore’de 600 bine yakın kişiyle yapılan araştırma bunu çürüttü.
11.08.2022 Gündem
'İstanbul'da ciddi bir patlama var' diyerek açıkladı! Koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığı...
'İstanbul'da ciddi bir patlama var' diyerek açıkladı! Koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığı... Türk Klinik Mikrobiyolji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs vakalarında artışa dikkat çekerek, "İstanbul'da ciddi bir patlama var. Şu an test pozitifliği benim bildiğim birçok kurumda yüzde 30'un üzerine çıkmış durumda. Sevindirici haber, en azından tam aşılılarda hafif seyrediyor. maymun çiçeğinin Kovid gibi büyük bir salgına yol açacağını düşünmüyoruz" dedi.  Maymun çiçeğinde ilk vakaya da değinen Yavuz, "Kimlerle temas etmiş, hastalığı ilk nereden kapmış, ciddi bir filyasyon çalışması yapılmalı" diye konuştu.
1.07.2022 Gündem
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 20 gün içinde 21 ülkeye ulaşan maymun çiçeği vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'nin uluslararası seyahatler için bir geçiş ülkesi olması nedeniyle vaka görülme açısından yüksek riskli coğrafyalardan biri olduğuna işaret ederek, hastalığın ülkemizde de tespit edilmesi durumunda ilk vakanın iyileşme süreci olan yaklaşık 4 hafta boyunca karantinada tutulması gerekeceğini kaydetti.
28.05.2022 Yaşam
Davos'ta  'Sıradaki Pandemiye Hazırlanmak’ konuşuldu
Davos'ta 'Sıradaki Pandemiye Hazırlanmak’ konuşuldu  Dünya Ekonomik Forumu 'Davos 2022’de ‘Sıradaki Pandemiye Hazırlanmak’ paneli düzenlendi. Panelin gerek başlığı gerekse katılımcıları dikkat çekti.
26.05.2022 Dünya
O ülkede büyük skandal! Diri diri ceset torbasına koydular
O ülkede büyük skandal! Diri diri ceset torbasına koydular Huzurevindeki yaşlı bir kişinin öldüğü düşünülerek ceset torbasına konması ve morg görevlileri tarafından hayatta olduğunun anlaşılması üzerine 6 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
3.05.2022 Dünya
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs pandemisinde fırtınanın geçtiğini ama aşının öneminin devam ettiğini kaydetti.
30.04.2022 Gündem
MEB harekete geçti! Flaş karar, 81 ilde resmen değişti! İlkokul, ortaokul ve liselerde...
MEB harekete geçti! Flaş karar, 81 ilde resmen değişti! İlkokul, ortaokul ve liselerde... MEB harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı. Tüm Türkiye'de resmen değişti, Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, "Milli eğitim camiasını normalleştirmeden Türkiye’nin normalleşmesi mümkün değil. Onun için başta 6 Eylül tarihinden itibaren kararlı bir şekilde kesintiye hiç uğratmadan, ama sağlık tedbirlerine de riayet ederek bugünlere gelmiş olmanın büyük bir mutluluğunu taşıyoruz" dedi. Bakan Özer "Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sağlık Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla artık kapalı mekanlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı. Bugün biz de ilk kez 18 milyon öğrencimizin, 1.2 milyon öğretmenimizin ve diğer idare personelimizin eğitim okul binasında maske kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırdık. Ve öğrencilerimiz çok rahat bir şekilde okullarına gittiler. Okullarında çok güzel bir gün geçirdiler. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için çok farklı bir deneyim oldu.” diye konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...
27.04.2022 Eğitim
MEB'den son dakika açıklaması! Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiriyor! Maske ile ilgili flaş karar! İlkokul, orta okul, lise yarından itibaren...
MEB'den son dakika açıklaması! Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiriyor! Maske ile ilgili flaş karar! İlkokul, orta okul, lise yarından itibaren... MEB'den maske ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi ve öğretmeni kapsıyor. İlkokul, orta okul ve liselerde geçerli olacak. Milli Eğitim Bakanı Özer, "Yarından itibaren öğretmen ve öğrenciler maske takmayacak" ifadelerini kullandı. Özer, "Cumhurbaşkanımız sağlık bilim kurulunun toplantısından sonra artık kapalı mekanlarda maske kullanım zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak yarından itibaren okul öncesinden ilkokula, ilkokuldan orta okula, ortaokuldan liseye kadar 18 milyon öğrencimizin eğitim aldığı tüm okullarda artık kapalı mekanlarda maske kullanımını hem öğrencilerimizden hem de öğretmenlerimizden kaldırmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
26.04.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Tüm öğrenci ve öğretmenler...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Tüm öğrenci ve öğretmenler... Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! Okullarda 6 Eylül'den itibaren yüz yüze eğitim başladı. 7 Şubat itibariyle de ikinci döneme geçildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'de yüz yüze eğitimin kesintisiz bir şekilde, kararlılıkla devam ettiğini belirterek, "Türkiye'nin 81 ilinde fedakarlıkla görevini sürdüren öğretmenlerimize de teşekkürlerimi arz ediyorum. Öğrencilerimiz de sürekli kurallara uyarak, maskeleriyle dersleri dinlediler. Bu fedakarlıklarından dolayı da hem öğrencilerimize hem de onları destekleyen ailelerimize çok teşekkür ederim." dedi.
17.03.2022 Eğitim
Koronavirüs salgını ile ilgili flaş uyarı! Aşılama yüzde 10'lara düştü, vaka artışa geçebilir...
Koronavirüs salgını ile ilgili flaş uyarı! Aşılama yüzde 10'lara düştü, vaka artışa geçebilir... Koronavirüs salgını, Omicron varyantı, aşı ve kısıtlamalarla ilgili son dakika uyarısı! Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasıyla hatırlatma dozu aşılanma oranının, yüzde 10'lara düştüğünü söyledi. Doğan, "Toplumsal rehavet var. Vaka sayılarında artış olabilir" dedi.
16.03.2022 Gündem
Yeni varyant gelecek mi? Prof. Dr. Aydın'dan flaş açıklama
Yeni varyant gelecek mi? Prof. Dr. Aydın'dan flaş açıklama Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, "Yeni oluşacak varyantların Delta gibi ciddi sağlık sorunu yaratabileceğini öngörmüyoruz. Varyant oluşumu devam edecek ama iyi yönde devam edeceğine yönelik kanılarımız var. Daha kötü varyant gelmeyecek" dedi.
15.03.2022 Gündem
MEB harekete geçti ve değişti! 81 ilde başlıyor 3 yıl...
MEB harekete geçti ve değişti! 81 ilde başlıyor 3 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı yeni sistem için harekete geçti. 81 ilde uygulanacak. MEB'in resmen duyurduğu karar bütün okullarda uygulanacak. Millî Eğitim Bakanlığı, okullarda kalite güvence sisteminin aktif hâle getirilmesi amacıyla dev bir adım daha atarak yeni bir teftiş sistemi kurdu. Uygulamaya alınan yeni Kalite Güvence Sistemi'yle okullar kendi öz değerlendirme raporlarını kendileri hazırlayacak. Okullar, raporda eğitim göstergelerindeki hedeflerini açık bir şekilde ortaya koyacak ve hedeflere ulaşmak için gerekli çalışmaları yapacak. Öz değerlendirme raporlarına göre her bir okulu en geç 3 yılda bir denetlenecek ve rehberlik desteği sağlanacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm illerimizde eğitim müfettişleri başkanlıkları kuruyoruz. İllerimizde eğitim müfettiş ihtiyacını karşılamak için 750 eğitim müfettiş yardımcısı alım sürecini başlattık" dedi.

Öte yandan Bakan Özer katıldığı televizyon yayınında da "Öğretmen atamaları üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.3 bin anaokulu yaptık, 40 bin ana sınıfı açtık. Yeni atamalarda anaokulu öğretmen istihdamı ağırlığımız olacak" dedi. Öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile yüz yüze eğitim yoluyla düzenlenen hizmet içi eğitim faaliyetinin günlük süresi, merkezi hizmet içi eğitim faaliyetlerinde 4, mahalli hizmet içi eğitim faaliyetlerinde 2 ders saatinden az, 8 ders saatinden fazla olamayacak. Beş gün olarak planlanan ve yüz yüze eğitim yoluyla düzenlenen merkezi hizmet içi eğitim faaliyetlerinin süresi 25 ders saatinden az, 40 ders saatinden fazla uygulanamayacak. Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde bir ders saati süresi 50 dakika, blok ders saati süresi ise 90 dakika olacak.
12.03.2022 Eğitim
LGS ile ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu, sınav süreleri ve soru dağılımında değişiklik...
LGS ile ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu, sınav süreleri ve soru dağılımında değişiklik... LGS ile ilgili son dakika açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen duyurdu! LGS'de değişiklik yapılacak mı? Öğrenci ve öğretmen milyonları yakından ilgilendiriyor. Bakan Özer katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Milli Eğitim Bakanı Özer, "2022'nin sonuna kadar 1 milyon genci mesleki eğitimle buluşturmayı hedefliyoruz ve mesleki eğitim merkezlerinin en büyük avantajı yaş sınırlamasının bulunmaması. Yüz yüze eğitimle 2021-2022 eğitim öğretim yılını tamamlayacağız. Yüz yüze eğitime devam etmeyle ilgili gündemi artık kaldırıyoruz, kapanma ihtimali yok." dedi ve yüz yüze eğitim, öğretmen atama takvimi, Mesleki Eğitim Kanunu, Liselere Geçiş Sistemi'nde sınav süreleri ve soru dağılımında değişiklik yapılıp yapılmayacağı ile ilgili soruları cevapladı. Bakan Özer'in son dakika açıklamaları...
11.03.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tüm öğrenciler için geçerli, bu dönem...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tüm öğrenciler için geçerli, bu dönem... MEB'den flaş yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitime ara verilmesi bakanlığın gündeminde mi? Öğrenciler 6 Eylül itibarı ile başlayan yüz yüze eğitim sürecinde yeniden uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceğini merak ediyordu. Bakan Özer yaptığı açıklamalarda okulların kapatılmayacağına vurgu yapsa da sürekli gelen, 'Yüz yüze eğitime ara verilecek mi?' Sorusuna son noktayı koydu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kovid-19 salgını nedeniyle 1,5 yıl aradan sonra yüz yüze eğitime kararlılıkla devam edildiğini belirterek, "İnşallah bu dönemi bir taraftan yüz yüze eğitime devam ederken bir taraftan da 1,5 yıl aranın getirmiş olduğu öğrenme kayıplarını, psikososyal sıkıntıları telafi ederek tamamlayacağız." dedi. Uzaktan eğitim sürecinde oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi için ise MEB tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, ekim ayından itibaren hazırladığı yardımcı kaynakları her ay öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunmayı sürdürüyor. Tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere yönelik hazırlanan yardımcı kaynak paketinde “etkinlik kitapları, öğretmen kılavuz kitapları, çalışma soruları, beceri temelli testler, merkezî sınava yönelik örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları” yer alıyor.
10.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri çok yakından ilgilendiriyor. Bugün başladı. Öğrencilerin beklediği haber MEB tarafından duyuruldu. Bakan Özer detayları paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), her ay öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan yardımcı kaynak paketinin altıncısı, bugün paylaşıldı. Mart ayı yardımcı kaynak destek paketinde 8 bin soru yer alıyor. Uzaktan eğitim sürecinde oluşan öğrenme kayıplarının telafisi için hazırlanan destek paketi tüm öğrencilere ücretsiz olarak sunuluyor. Koronavirüs salgınında normalleşmenin başlamasının ardından okullarda da yeni dönem başladı. Maske zorunluluğu esnetilirken pozitif öğrencilerin bulunduğu sınıflarda eğitime ara verilmesi ile ilgili kriter de değiştirildi. Arık pozitif çıkan öğrenciler izole edilecek. Yeni süreç ile ilgili bilgi veren Bakan Özer, "Vaka sayısı 2 de olsa, 3 de olsa yüz yüze eğitime hiçbir sınıfta ara verilmeyecek. Testi pozitif çıkan öğretmen ve öğrencilerimiz kendilerini izole edecekler ve 7 gün sonra okula geri dönecekler. 5 gün sonra herhangi bir semptom da göstermiyorsa testi negatif çıkması durumunda okula dönecekler. Öğretmen ve öğrenciler, PCR testi yaptırdıktan sonra 6-7 saat bekliyorlar. Bu sürede negatif test sonucunu almadan okula dönmeyecekler. Onun kararını net olarak koymamız lazım." diye konuştu. Öte yandan LGS ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulunana Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "5 Haziran'da yapılacak LGS'de 2021 yılına göre hiçbir değişiklik olmayacak. Hem soru hem de süreyle ilgili değişiklik yok." ifadesini kullandı.
7.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Tamamen değişti, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri artık...
MEB resmen duyurdu! Tamamen değişti, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri artık... Okullarda yeni dönem başladı. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci ve öğretmeni çok yakından ilgilendiren kararın ayrıntılarını paylaştı. Uzun süredir bekleniyordu. 6 Eylül itibarı ile başlayan yüz yüze eğitim süreci kesintisiz olarak devam ediyor. Salgının seyrine göre zaman zaman yüz yüze eğitime ara verileceğine dair iddialar gündeme gelse de, Bakan Özer her fırsatta okullarda yüz yüze eğitimin kararlılıkla devam edeceğine vurgu yapıyor. Ancak okullardaki koronavirüs tedbirlerinde değişiklik yapıldı. Salgın ile ilgili Bilim Kurulu toplantısının ardından açılanan kararlar öğrencileri de kapsıyor. Maske zorunluluğu esnetildi. Birçok alanda artık maske kullanımı zorunlu olmayacak. Bu kapsamda okulların bahçelerinde de maske kullanılmayacak. Fakat okulların kapalı alanlarında maske kullanımı devam edecek. Ayrıca okullarda 2 vaka çıkması durumunda sınıfın kapatılması uygulamasına da son veriliyor. Sıfırlarda sadece pozitif çıkan öğrenci izole edilecek. Okullarda başlayan yeni dönem ile ilgili Bakan Özer önemli değerlendirmelerde bulundu. Özer, "2020 yılından beri sosyal etkinliklere ara vermiştik, 81 ilde sosyal etkinliklere sağlık tedbirlerini alarak serbest bırakıyoruz. Valiliklerimizin koordinasyonda tüm illerimizde bu etkinlikler gerçekleştirilecek. Yine açık alanlarda maske kullanımını Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu kaldırdı, artık okul bahçelerinde öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve idari personelin, maske kullanma zorunluluğu da kaldırıldı. Bu dönemin sonuna kadar hiçbir sınıfı yüz yüze eğitime ara vermeden, okul değil; herhangi bir sınıfta da ara vermeden yüz yüze eğitimle bu dönemi tamamlayacağız." diye konuştu.
4.03.2022 Eğitim
Okulda maske takmak zorunlu mu, okullarda maske zorunluluğu kalktı mı? Okul bahçesinde maske takmak zorunlu mu?
Okulda maske takmak zorunlu mu, okullarda maske zorunluluğu kalktı mı? Okul bahçesinde maske takmak zorunlu mu? Okullarda maske zorunluluğu kalktı mı, Okul bahçesinde maske takmak zorunlu mu? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, maskenin okullarda artık bahçede takılmayacağını söyleyerek, sosyal etkinlik yasağının da kaldırıldığını "2020 yılından beri sosyal etkinliklere ara vermiştik, artık bugün itibarıyla 81 ilde sosyal etkinlikleri, sağlık tedbirlerini alarak serbest bırakıyoruz" kelimeleriyle ifade etti.
3.03.2022 Eğitim
Prof. Dr. Ceyhan'dan Omicron açıklaması! '2 doz korumuyor, en az 3 doz aşılanmak lazım'
Prof. Dr. Ceyhan'dan Omicron açıklaması! '2 doz korumuyor, en az 3 doz aşılanmak lazım' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 25 milyon civarındaki 3'üncü doz aşılama oranının çok düşük olduğunu belirterek, "Omicron'dan şu anda 2 doz aşılanma ile korunmuyor. En az 3 doz aşılanmak lazım" dedi.
2.03.2022 Gündem
Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu, bu dönem....
Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu, bu dönem.... Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiriyor. Yüz yüz eğitim ile ilgili flaş açıklama bakan Özer'den geldi. Koronavirüs salgını ile birlikte başlayan uzaktan eğitim süreci salgının kısmen kontrol altına alınmasının ardından sona erdi. Okullarda 6 Eylül itibarı ile yüz yüze eğitim başladı. Ancak yaşanan salgın dolayısıyla öğrenci ve veliler, 'okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitime ara verilecek mi?' sorularına yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer her açıklamasında yüz yüze eğitim vurgusu yaparak okulların açık tutulması için alınan önlemlere değiniyor. Özer son açıklamasında, "En az bir doz aşı olmuş öğretmen oranı bugün itibarıyla yüzde 94'e ulaştı. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 90, en az üç doz aşı olmuş öğretmen oranımız da yüzde 53. Yani bir de aşı olmayıp bağışıklık kazanan öğretmen oranını dikkate aldığımızda aslında eğitim sistemimizdeki 1,2 milyon öğretmenimizin hemen hemen tamamı en az 2 doz aşısını tamamlamış bulunmakta. Onun için inşallah, kararlı şekilde bu dönemi de yüz yüze eğitimde tutarak nihayetlendireceğiz." diye konuştu.
1.03.2022 Eğitim
Koronavirüs pandemisiyle ilgili güzel haber! Sona yaklaştık! Pandemi bitiyor
Koronavirüs pandemisiyle ilgili güzel haber! Sona yaklaştık! Pandemi bitiyor Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması! Uzman isimlerden koronavirüs pandemisiyle ilgili peş peşe açıklamalar geldi. Uzman isimler, "Türkiye normalleşme çalışmalarıyla dünyaya öncü oldu. Omicron’da da piki gördük. Artık inişe geçtik. Hastaneye yatış ve yoğun bakım sayıları iyice düştü. Toplumsal aşılanma oranımız yüksek. Yerli aşımız da var. Yeni mutasyon çıkmazsa pandemi sona erecek." ifadelerini kullandı.
19.02.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Aşılanma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşılanma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.