Aşı Pasaportu

Aşı Pasaportu

Son dakika aşı pasaportu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşı pasaportu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşı pasaportu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşı Pasaportu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşı pasaportu gelişmeleri de dahil olmak üzere 38 aşı pasaportu haberi bulunmuştur. Tüm aşı pasaportu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ülkede alarm, yurtdışına çıkamıyorlar! 5 gün karantina kararı!
Ülkede alarm, yurtdışına çıkamıyorlar! 5 gün karantina kararı! Brezilya’da Sağlık Bakanlığı sistemine düzenlenen siber saldırı nedeniyle yurtdışından gelen yolcular için uygulanacak olan önlemler 1 hafta ertelendi. Saldırı nedeniyle milyonlarca Brezilyalı halka açık yerlere erişemezken, yurtdışına seyahat edecek olanlar ise aşı pasaportu çıkaramadı.
10.12.2021 Dünya
Aşı için akla hayale gelmeyecek sahtekarlık! Sahte kol yaptırdı!
Aşı için akla hayale gelmeyecek sahtekarlık! Sahte kol yaptırdı! Avrupa'nın göbeğinde inanılmaz sahtekarlık! İtalya'nın kuzeyinde 50 yaşında bir adam, aşı pasaportu almak için akla hayale gelmeyecek bir yola başvurdu. Yetkililer 'gülünecek bir şey olmadığını ve olayın son derece ciddi olduğunu' açıkladı.
5.12.2021 Dünya
Yeni salgın başladı! Kuş gribi kabusu geri döndü
Yeni salgın başladı! Kuş gribi kabusu geri döndü Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüse göre daha bulaşıcı ve öldürücü olan kuş gribinin 14 ülkeye yayıldığını söyledi. Özellikle kümes hayvancılığı ile uğraşanları uyaran Doç. Dr. Savaşçı, "Özellikle kümes hayvancılığı ile uğraşanlar bir hayvan ölümü ya da kendilerinde öksürük, ateş, eklem, kas ağrısı gibi grip belirtileri görürlerse mutlaka yetkili yerel mercilere haber vermeleri gerekiyor. Bu konuda özellikle kanatlı hayvan üreticileri, şirketler, ferdi vatandaşlar, çiftçilerimizin çok uyanık olması lazım" dedi.
21.11.2021 Yaşam
DSÖ'den koronavirüs aşısı çağrısı!
DSÖ'den koronavirüs aşısı çağrısı! DSÖ Acil Durum Komitesi, üye ülkelere uluslararası seyahatlerde tek koşul olarak "koronavirüs aşısı kanıtı" istememeleri tavsiyesinde bulundu.
26.10.2021 Dünya
Boris Johnson İngiltere'nin kış planını açıkladı ve uyardı: Risk devam ediyor!
Boris Johnson İngiltere'nin kış planını açıkladı ve uyardı: Risk devam ediyor! İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kovid-19'la mücadelede İngiltere'nin kış planını açıkladı. Johnson , yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının hala bir risk olmaya devam ettiğini belirterek, henüz aşı olmayanların aşılarını yaptırmaları gerektiğini söyledi.
14.09.2021 Dünya
O ülkeden aşı pasaportuyla ilgili flaş gelişme! Kapalı mekanlarda zorunlu  olacak
O ülkeden aşı pasaportuyla ilgili flaş gelişme! Kapalı mekanlarda zorunlu olacak İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, BBC'ye yaptığı açıklamada bu ayın sonundan itibaren birçok mekana girebilmek için aşı pasaportu zorunluluğu getirecek planı geri çektiklerini açıkladı.
12.09.2021 Dünya
Aşı pasaportu ile ilgili flaş gelişme! Tarih belli oldu
Aşı pasaportu ile ilgili flaş gelişme! Tarih belli oldu Aşı sertifikası ve pasaportuyla ilgili gelişmeler arka arkaya geliyor. Japonya da bu alanda adım attı ve temmuz ayı sonuna kadar aşı pasaportlarını tanıtmayı hedeflediğini belirtti.
17.06.2021 Ekonomi
Aşı olmayanlara kısıtlamalar gelebilir!
Aşı olmayanlara kısıtlamalar gelebilir! Solunum Derneği TÜSAD, yaptığı açıklamada Covid-19’a karşı aşılama seferberliğinin hızlanması gerektiğine dikkat çekti. TÜSAD, aşıların temin edilerek, toplumun yüzde 60’ının aşılanması gerektiği uyarısı yaptı.
30.05.2021 Sağlık
Turiste 2 bin lira veren ülke var! Turizm sektöründe gözler temmuz ayında...
Turiste 2 bin lira veren ülke var! Turizm sektöründe gözler temmuz ayında... Son dakika haberine göre; Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, Türkiye'nin kaynak pazar ülkelerle başlattığı ikili diplomatik görüşmelere dikkat çekerek, salgının da kontrol altına alınmasıyla Rusya ve AB ülkelerinin temmuz ayı itibariyle Türkiye'nin kapısını çalacağını söyledi. Yavuz, her şey yolunda giderse Türkiye'nin bu yıl 30 milyon turist ağırlayabileceğini söyledi.
11.05.2021 Ekonomi
Tam kapanma ne zaman bitecek, uzatılacak mı? 17 günlük tam kapanma 1 hafta daha uzatıldı mı, yasaklar gelecek mi?
Tam kapanma ne zaman bitecek, uzatılacak mı? 17 günlük tam kapanma 1 hafta daha uzatıldı mı, yasaklar gelecek mi? Koronavirüsle mücadele kapsamında 29 Nisan'da başlayan tam kapanma süreci 17 Mayıs'a kadar devam edecek. Vatandaşlar tam kapanma sürecinin devam edip etmeyeceğini merak ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında merak edilen soruya yanıt verdi. Peki, tam kapanma uzayacak mı? İşte Bakan Soylu'nun yaptığı açıklamalardan önemli satır başları…
7.05.2021 Gündem
Sinovac neden EMA listesine alınmadı? Prof. Dr. Ceyhan'dan flaş açıklama
Sinovac neden EMA listesine alınmadı? Prof. Dr. Ceyhan'dan flaş açıklama Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de de kullanılan Çin'in Sinovac ve Rusya'nın Sputnik V aşısının, Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) aşı pasaportu için onayladığı aşılar arasında yer almamasının nedeninin ticari olduğunu söyledi. Ceyhan, "Bunun ticari nedenleri var çünkü diğerleri ya AB'de üretiliyor ya da ABD'de. Bir diğer neden de Çin'den biyolojik ürün alırken en büyük sıkıntı, verilerini açıklamıyorlar ama ticari kavga, pazardan pay alma kavgasının da bunda etkili olduğunu kabul etmek lazım" dedi.
14.04.2021 Gündem
İngiltere'den Türkiye kararı! Şartlar değiştirildi, artık...
İngiltere'den Türkiye kararı! Şartlar değiştirildi, artık... Koronavirüsle mücadele kapsamında 15 Nisan'da Covid-19 aşı pasaportu uygulamasına geçmeye hazırlanan İngiltere, direkt uçuş olmadığı için başka ülkeden aktarmalı olarak Türkiye'den gelen yolcular için de şartlarını yeniledi.
6.04.2021 Dünya
Çok yüksek riskli illerle ilgili flaş karar!
Çok yüksek riskli illerle ilgili flaş karar! Sağlık Bakanlığı'nın 81 ilin risk durumunu gösteren haritada 68 ilin çok 'yüksek riskli' iller kategorisinde kırmızı renge dönüşmesi, turizm sektöründe endişeyle karşılandı. Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, "AB ülkelerinin başı çektiği aşı pasaportu dayatmasını aşmak zaten başlı başına zor bir konu iken, bir de vaka sayılarımızın yüksekliği Türkiye'yi devre dışı bırakmak için ilave bir neden olacaktır" dedi.
5.04.2021 Gündem
Köprü ve otoyol ücretleri ilgili bakandan flaş açıklama!
Köprü ve otoyol ücretleri ilgili bakandan flaş açıklama! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CNN TÜRK'e özel röportaj verdi. Bakan Karaismailoğlu köprü ve otoyol ücretlerine ilişkin açıklamada bulunarak, "Bu bir finansal model aslında. Ücret yüksekliklerini değerlendiriyoruz. Bunları tartışıyoruz, memnuniyetlerine bakıyoruz. Ücretler konusu tartışılabilir, bunların hepsini izliyoruz. Kalıcı ve güvenli projeler, akıllı projeler. Avrasya Tüneli yolu çok kısaltıyor." dedi.
3.04.2021 Ekonomi
Aşı pasaportu kullanıma girdi! Akıllı telefonlar ile...
Aşı pasaportu kullanıma girdi! Akıllı telefonlar ile... ABD'de Koronavirüs salgınından en çok etkilenen eyaletlerden başında gelen New York'ta 'aşı pasaportu' uygulaması kullanıma girdi.
29.03.2021 Dünya
İnternet ortamında satıldıkları tespit edildi!
İnternet ortamında satıldıkları tespit edildi! Uzmanlar, söz konusu sanal mecralarda yıl başından bu yana 1200'den fazla Kovid-19 aşısı, sahte aşı pasaportu ya da sahte negatif test sonucu reklamı tespit etti.
24.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Avrupa'ya seyahatlerde yeni dönem! Artık sertifika geliyor
Avrupa'ya seyahatlerde yeni dönem! Artık sertifika geliyor Avrupa'da tartışılan aşı pasaportu/sertifikası uygulamasına yönelik resmi adım atılıyor. Son dakika haberine göre AB komisyonu hangi aşıların sertifika kapmasına alınacağını listeleyeceği sertifikasyon uygulamasını yaz aylarında hayata geçirileceğini açıkladı. Bu adıma göre aşı sertifikasyonunda her ülke kendi kararını kendi verebilecek.
17.03.2021 Dünya
AB aşı sertifikası için harekete geçti!
AB aşı sertifikası için harekete geçti! AB'nin seyahatlerde kullanılmak üzere hazırlayacağı aşı sertifikasında hangi aşıların geçerli olacağına AB üyelerinin kendileri karar verebilecek.
17.03.2021 Dünya
Koronavirüs ne zaman bitecek? DSÖ tarih verdi!
Koronavirüs ne zaman bitecek? DSÖ tarih verdi! Tüm dünyada 1 yılı aşkın bir süredir devam eden koronavirüs salgını ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Dünya mutasyonlarla da savaşırken aşılama çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Pek çok kişi aşıların ilk ortaya çıktığı günden bu yana Korona ne zaman bitecek? Koronavirüs ne zaman biter? sorularına cevap arıyordu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) salgının biteceği tarihi açıkladı. İşte detaylar...
6.03.2021 Gündem
Aşı pasaportu nedir? Aşı pasaportu nereden alınır, aşı pasaportu isteyen ülke var mı?
Aşı pasaportu nedir? Aşı pasaportu nereden alınır, aşı pasaportu isteyen ülke var mı? Avrupa Birliği ülkeleri, Covid-19 aşısı olanların seyahat edebilmesi için 'aşı pasaportu' üzerinde çalışma başlattı. Aşı pasaportu tartışmalarının gündeme gelmesiyle Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan bir açıklama yaptı. Vatandaşlar aşı pasaportu nedir, nereden alınır, aşı pasaportu şartı nedir, aşı pasaportu isteyen ülke var mı, gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi İlhan gündemde olan aşı pasaportu hakkında, e-Nabız uygulamasına eklenen yeni modül ile 'koronavirüs aşı kartı' oluşturulabildiğini söyledi. İlhan, bu aşı kartının 'aşı pasaportu' olarak gösterilebileceğini belirtti. İşte aşı pasaportu hakkında merak edilenler…
1.04.2021 Gündem
Aşı kartı, aşı pasaportu olarak gösterilebilir: Hepsi içinde yer alıyor
Aşı kartı, aşı pasaportu olarak gösterilebilir: Hepsi içinde yer alıyor Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Covid-19 aşısı olanların seyahat edebilmesi için 'aşı pasaportu' üzerinde çalışma başlatırken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, e-Nabız uygulamasına eklenen yeni modül ile 'koronavirüs aşı kartı' oluşturulabildiğini söyledi. İlhan, bu aşı kartının 'aşı pasaportu' olarak gösterilebileceğini belirtti. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın ise aşı pasaportunun 2023'ten önce uygulanabilmesinin zor olduğunu kaydetti.
4.03.2021 Gündem
Aşı pasaportu ile ilgili yeni gelişme!
Aşı pasaportu ile ilgili yeni gelişme! Ülkeler seyahat kısıtlamalarını kaldırmak için aşı pasaportuna geçmek adına adımlar atıyor. İlk geçiş yapan ülke Bahreyn oldu. Bahreyn dijital koronavirüs aşısı pasaportunu başlattı.
17.02.2021 Dünya
Aşıda 2. aşama: CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da sırası geldi
Aşıda 2. aşama: CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da sırası geldi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: 'Aşı için sıramı bekleyeceğim.' demişti. Aşıda 2. aşamaya geçildi ve Kılıçdaroğlu'nun aşı için sırası geldi. 72 yaşındaki CHP lideri Kılıçdaroğlu istemesi halinde bu haftadan itibaren aşı olabilecek.
8.02.2021 Siyaset
DSÖ seyahatlerde "aşı pasaportu şartı" getirilmemesini tavsiyesi
DSÖ seyahatlerde "aşı pasaportu şartı" getirilmemesini tavsiyesi Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle "küresel acil durumun" devamı ve uluslararası seyahatler için "aşı pasaportu şartı" getirilmemesi tavsiyesinde bulundu.
15.01.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş koronavirüs aşı açıklaması: Evelallah sapasağlamım
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş koronavirüs aşı açıklaması: Evelallah sapasağlamım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Dün yaptırdığı koronavirüs aşısıyla ilgili gelen "Yan etkisi var mı?" sorusuna "Evelallah sapasağlamız. 28 gün sonra ikinci dozu inşaAllah olacağım" dedi.
15.01.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Aşı Pasaportu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşı pasaportu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.