Asean

Asean

Son dakika asean haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan asean ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını asean haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Asean

haberleri sayfasında son dakika yaşanan asean gelişmeleri de dahil olmak üzere 31 asean haberi bulunmuştur. Tüm asean haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dışişleri Bakanı Fidan, ASEAN diplomasisi
Dışişleri Bakanı Fidan, ASEAN diplomasisi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Beşinci ASEAN-Türkiye Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı'na katılmak için 13-15 Temmuz tarihinde Endonezya’ya ziyarette bulunacak.
12.07.2023 Gündem
ABD’de Demokratlar Senato’da çoğunluğu garantiledi
ABD’de Demokratlar Senato’da çoğunluğu garantiledi ABD'de 8 Kasım'da yapılan ara seçimlerin ardından Nevada'da Senato yarışında Demokrat aday Catherine Cortez Masto’nun resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanmasının ardından Demokratlar, Senatoda çoğunluğu garantiledi.
13.11.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu bizzat açıkladı! Yatırım miktarı 10 milyar dolara yükseldi
Bakan Çavuşoğlu bizzat açıkladı! Yatırım miktarı 10 milyar dolara yükseldi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamboçya'daki temaslarının ardından yaptığı açıklamada, "Görüştüğümüz tüm muhataplar, Türkiye’nin tahıl konusunda Birleşmiş Milletlerle oynadığı rol konusunda teşekkürlerini ilettiler. Türkiye’ye yönelik güvenlerini, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’ye güvendiklerini söylediler. Görüyorum ki gerçekten Türkiye'ye yönelik umut da artıyor. Türkiye küresel bir aktör oldu" dedi. Çavuşoğlu ayrıca, " Özellikle iş çevrelerimizin de ciddi artan ilgisi var, yatırımlar artıyor, ticaretimiz artıyor. ASEAN ülkelerinin Türkiye’deki yatırım miktarı 10.3 milyar dolarak çıktı. Türk şirketlerinin yatırım miktarı da 471 milyon dolar civarındaydı." ifadelerini kullandı.
3.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu! Türkiye ile Malezya'dan ortak karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu! Türkiye ile Malezya'dan ortak karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Malezya aşbakanı'nın teklifi üzerine ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltme kararı aldıklarını açıkladı.
7.07.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu, 'ASEAN Ankara Grubu' büyükelçileri ile bir araya geldi
Bakan Çavuşoğlu, 'ASEAN Ankara Grubu' büyükelçileri ile bir araya geldi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) üyesi ülkelerin 'ASEAN Ankara Grubu' büyükelçileri ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, "ASEAN toplam 10 ülkeden oluşuyor. Bu ülkelerin hepsinde Türkiye'nin büyükelçilikleri mevcut" dedi.
6.01.2021 Dünya
Yüz binleri kapsıyor! 480 bin kişiye iş fırsatı!
Yüz binleri kapsıyor! 480 bin kişiye iş fırsatı! Öğrenci, mezun ve işverenleri buluşturmak için kurulan Yetenek Kapısı’na, dünyanın dört bir yanından rekor başvuru geldi. Sisteme 480 bin genç kayıt olurken, 2 bin 552 işveren personel talep etti.
28.08.2020 Çalışma Hayatı
Şentop, Güneydoğu Asya Uluslar Birliğine üye ülkelerin büyükelçilerini  kabul etti
Şentop, Güneydoğu Asya Uluslar Birliğine üye ülkelerin büyükelçilerini kabul etti TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Corona virüs salgını, sadece kendisini, kendi halkını düşünen ülkeleri değil, bütün dünyayı, insanları düşünen bir anlayışın öne çıkması gerektiğini bize göstermiş oldu." dedi.
29.06.2020 Siyaset
Çin'den dikkat çeken hamle!
Çin'den dikkat çeken hamle! Çin Başbakanı Li Kıçiang, ülkesinin Güney Çin Deniz'inde uzun vadeli barış ve istikrarın sağlanması için Güney Asya ülkeleriyle çalışmaya hazır olduğunu bildirdi.
3.11.2019 Dünya
ABD Donanması ilk defa ASEAN ile tatbikat yapacak
ABD Donanması ilk defa ASEAN ile tatbikat yapacak ABD Donanması, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) üyeleri ile ilk defa ortak tatbikata başladı. Tatbikata sekiz savaş gemisi, dört donanma uçağı ve binden fazla asker katılacak.
2.09.2019 Dünya
'ABD ile ticaret savaşında kazanan taraf yok'
'ABD ile ticaret savaşında kazanan taraf yok' Çin Başbakanı Li Kıçiang, ABD ile yaşanan ticaret savaşının kazananı olmadığını söyledi.
13.11.2018 Dünya
Çavuşoğlu ASEAN'ın Ankara büyükelçileri ile buluştu
Çavuşoğlu ASEAN'ın Ankara büyükelçileri ile buluştu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 51. Dışişleri Bakanları Toplantısı için Singapur'a gitmeden önce ASEAN ülkelerinin Ankara Büyükelçileri ile bir araya geldi.
29.07.2018 Siyaset
ABD ve Filipinler'den ortak bildiri!
ABD ve Filipinler'den ortak bildiri! İki ülke, bölgesel barış, istikrar ve sosyo ekonomik kalkınma için ASEAN çatısında çalışmayı sürdürmeyi taahhüt etti
13.11.2017 Dünya
Donald Trump ve Duterte el ele
Donald Trump ve Duterte el ele ABD Başkanı Donald Trump Asya turu kapsamında Filipinler'de Devlet Başkanı Duterte ile ilk kez görüştü. Dünyanın eleştirdiği iki liderin oldukça iyi anlaştığı açıklandı. Liderler birbirlerine övgü yağdırdı. Trump ve Duterte ASEAN zirvesinin açılışını el ele geleneksel bir seremoniyle gerçekleştirdi.
13.11.2017 Dünya
Duterte'den skandal cevap: "İnsan hakları mı, canı cehenneme!"
Duterte'den skandal cevap: "İnsan hakları mı, canı cehenneme!" Filipinler Devlet Başkan Duterte, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda düzenlediği basın toplantısında, insan hakları üzerine gelen bir soruya "İnsan hakları mı, canı cehenneme!" yanıtını verdi
7.08.2017 Dünya
Suriye, domates ve vize konuşuldu
Suriye, domates ve vize konuşuldu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.
6.08.2017 Siyaset
ASEAN'dan Kuzey Kore'ye çağrı
ASEAN'dan Kuzey Kore'ye çağrı ASEAN üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Kuzey Kore'den, BMGK kararlarından kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirmesi çağrısı yaptı
6.08.2017 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: ASEAN ile diyalog ortağı olduk
Bakan Çavuşoğlu: ASEAN ile diyalog ortağı olduk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Güney Doğu Asya Ülkeler Birliği'nin (ASEAN) sektörel diyalog ortağı olduğunu açıkladı.
29.09.2021 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı ile görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filipinlerin başkenti Manila’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.
6.08.2017 Siyaset
ASEAN ülkelerinden Kuzey Kore'ye uyarı
ASEAN ülkelerinden Kuzey Kore'ye uyarı Filipinler'in başkenti Manila'da Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) zirvesinde üye ülkelerin dışişleri bakanları Kuzey Kore'ye seslenerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kurallarına uyması gerektiği konusunda uyardı.
5.08.2017 Dünya
Devlet başkanından 'Türkiye' çağrısı!
Devlet başkanından 'Türkiye' çağrısı! Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Türkiye'nin Güney Asya Ülkeleri Birliği için önemine ilişkin dikkati çeken değerlendirmelerde bulundu. Duterte, Türkiye'nin birliğe katılmasına olumlu baktığını ifade etti.
16.05.2017 Dünya
ASEAN ülkeleri Arakan için bir araya geldi
ASEAN ülkeleri Arakan için bir araya geldi Malezya, üye ülkelere Arakan'a insani yardım götürülmesi için iş birliği çağrısında bulundu
17.06.2021 Dünya
Malezya’dan Arakan çıkışı ve ASEAN’da reform ihtimali
Malezya’dan Arakan çıkışı ve ASEAN’da reform ihtimali Kuala Lumpur’da yaklaşık on bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Arakan’a destek gösterisi, gösteriyi organize eden kurumlar ve liderlerin söylemleriyle ASEAN özelinde yeni bir tartışmayı gündeme getirmeye aday.
17.06.2021 Dünya
Malezya'da Arakan Müslümanlarına destek gösterisi
Malezya'da Arakan Müslümanlarına destek gösterisi Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşanan şiddet olaylarına tepki gösterildi.
17.06.2021 Dünya
Obama: Donald Trump Başkan olamayacak
Obama: Donald Trump Başkan olamayacak ABD Başkanı Barack Obama, milyarder işadamı ve televizyon yıldızı Donald Trump'ın Başkan olamayacağını söyledi ve Beyaz Saray görevi için "bu ciddi bir iş" dedi...
17.02.2016 Dünya
Trilyon dolarlık ABD-ASEAN zirvesi başladı
Trilyon dolarlık ABD-ASEAN zirvesi başladı ABD Başkanı Obama’nın ülkesi ile Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkelerinin liderlerini bir araya getiren zirve başladı.
16.02.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Asean ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki asean haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.