Gazete Vatan Logo

Donald Trump ve Duterte el ele

ABD Başkanı Donald Trump Asya turu kapsamında Filipinler'de Devlet Başkanı Duterte ile ilk kez görüştü. Dünyanın eleştirdiği iki liderin oldukça iyi anlaştığı açıklandı. Liderler birbirlerine övgü yağdırdı. Trump ve Duterte ASEAN zirvesinin açılışını el ele geleneksel bir seremoniyle gerçekleştirdi.

Donald Trump ve Duterte el ele

ABD Başkanı Donald Trump ile ülkesindeki şiddet olaylarını bastırmak için güvenlik güçlerine sorgusuz öldürme yetkisi vermesiyle tepki çelen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ilk kez yüz yüze tanıştı.

Asya turu kapsamında başkent Manila'da gerçekleşen ASEAN zirvesine katılan Trump Duterte görüşmesi sonrası Filipin hükümeti adına açıklama yapan sözcü iki liderin çok iyi anlaştığını söyledi.

İkisi de Obama'ya karşı aynı hisleri besliyor

Sözcüye göre iki lider arasında sıcak ve arkadaşça bir iletişim oluştu, iki lider de eski Başkan Obama'ya karşı aynı duyguları besliyor.

ABD tarafından yapılan açıklamada ise Filipinler tarafında gelen açıklama teyit edildi.Trump da ilişkilerin çok güçlü ve çok yakın olduğunu düşünüyor.

ASEAN zirvesinin açılışını birlikte yapan Trump ve Duterte el ele tutuşarak geleneksel bir seromaniyi de yerine getirdi. Donald Trump'ın aynı andan bir kaç kişinin el ele tutuşup birbirini çektiği anlarda zaman zaman zorlandığı görüldü.