Arpa

Arpa

Son dakika arpa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arpa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arpa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arpa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arpa gelişmeleri de dahil olmak üzere 799 arpa haberi bulunmuştur. Tüm arpa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da Kurban Bayramı hazırlıkları başladı! Fiyatlar 15 bin TL'den alıcı bekliyor
Adana'da Kurban Bayramı hazırlıkları başladı! Fiyatlar 15 bin TL'den alıcı bekliyor Adana'nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı'nın ardından kurban satıcıları vatandaşların bu yıl erkenden sipariş vermeye başladığını söyledi.
16.04.2024 Adana
Adana'da bulundu! Tam 3 bin yıl öncesine ait olduğu ortaya çıktı
Adana'da bulundu! Tam 3 bin yıl öncesine ait olduğu ortaya çıktı Adana'daki Misis Antik Kenti kazılarında, 3 bin yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen üzüm, mercimek, bakla, bezelye, buğday ve arpa tohumlarına ulaşıldı.
11.04.2024 Adana
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir Glutensiz diyetin yararlarının yanında zararlarının’da bulunduğunu belirten Diyetisyen Cemile Gül, “Daha iyi bağırsak sağlığı gibi muhtemel sağlık  faydaları için buğday ve glutenden kaçınmalıdırlar” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Mazot gübre desteği sorgulama 2024! Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek 2024, hesaplara yattı mı, mazot gübre desteği ne kadar olacak?
Mazot gübre desteği sorgulama 2024! Mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek 2024, hesaplara yattı mı, mazot gübre desteği ne kadar olacak? Şubat 2024 Mazot ve gübre desteği ödemelerinin yatıp yatmadığına dair detayları sorgulanmaya başlandı. Çiftçilere ödenen destekler arasında yer alan mazot ve gübre ödemeleri takvimi destekten yararlanan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, mazot ve gübre desteği yattı mı, E devlet mazot gübre desteği sorgulama nasıl yapılır? İşte Ziraat Bankası mazot gübre desteği Şubat 2024…
8.02.2024 Ekonomi
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Karbonhidrat, hem canlıların yapısına katılan hem de enerji veren bileşenlerdir. Doğada bulundukları gibi vücudun ana enerji kaynağı olarak da bilinirler.
26.01.2024 Yaşam
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi...
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi... Glüten, bir tür protein grubudur ve genellikle çavdar, buğday ve arpa gibi tahıllarda yer alır. İnsan vücudu tarafından sindirilmesi zor bir besin olan glüten bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara ve semptomlara neden olabilir.
25.01.2024 Sağlık
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Geçiş elementleri arasında yer alan çinko madeni çok sert ve kırılgan yapısıyla dikkat çekmektedir. Renk olarak maviye çalan bir gridir ve düşük sıcaklıklarda kaynayan bir yapısının olmasıyla da oldukça ilgi çekicidir. Periyodik tablo içerisinde atam numarası 30 olan çinkonun sembolü ise '' Zn '' şeklinde gösterilmektedir. Günlük kullanımda demir, alüminyum ve diğer metallerle birlikte kullanılmaktadır. Doğada katı bir halde bulunmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Nakdi destek kararı! Ödeme miktarı değişti, paralar banka hesaplarına yatırılacak
Nakdi destek kararı! Ödeme miktarı değişti, paralar banka hesaplarına yatırılacak Binlerce kişi bekliyordu. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çiftçilere yapılacak tarımsal desteklerle ilgili tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf için dekar başına 149 TL mazot ve gübre desteği ödenecek.
26.11.2023 Ekonomi
Solucanlar yılda 140 milyon tahıl üretimine katkıda bulunuyor! Detayları şaşırttı
Solucanlar yılda 140 milyon tahıl üretimine katkıda bulunuyor! Detayları şaşırttı ABD’li bilim insanları, yaptıkları bilimsel çalışma sonucunda solucanların, dünya çapında yılda 140 milyon ton tahıl üretimine katkıda bulunduğu ifade edildi.
29.09.2023 Yaşam
Yeni güzergahı kullanan ilk tahıl gemileri Ukrayna limanına demirledi
Yeni güzergahı kullanan ilk tahıl gemileri Ukrayna limanına demirledi 20 bin ton tahıl yüklenecek gemiler, yeni rotadan hareket edip İstanbul Boğazı'na ulaşacak. Buğday kargosunun son durağı ise Mısır ve İsrail olacak.
17.09.2023 Gündem
Polonya Bayrağı Anlamı Nedir? Polonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Polonya Bayrağı Anlamı Nedir? Polonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Polonya, Orta Doğu'da bulunan bir ülkedir. Polonya'nın bayrağı iki yatay şerit halinde üstte beyaz, altta kırmızı renkten oluşur. 
14.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyatları şişirenleri engellemek amacıyla kimlik doğrulaması ve para cezası müeddiyesi getirdik. Galericilere 221 milyon lira idari para cezası kesildi. Stokçuluk yapan perakendecilere kesilen ceza 188,5 milyon lirayı geçti. İdari para cezaları ve men cezalarının caydırıcı hale gelmesi açıktır." dedi
5.09.2023 Gündem
73 Plaka Neresi? 73 Hangi Şehrin Plakası? 73 Hangi İlin Plaka Kodu?
73 Plaka Neresi? 73 Hangi Şehrin Plakası? 73 Hangi İlin Plaka Kodu? Her şehir için tanımlanmış olan plaka kodları genelde araçlar için ele alınır. Aynı zamanda şehri simgeleyen ve onu tarif eden bir kod olduğunu söylemek mümkündür. Bu doğrultuda söz konusu 73 plaka olduğunda bunun Şırnak şehrine ait olduğunu söylemek gerekir.
29.08.2023 Yaşam
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan karabuğdayın özellikle gluten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları tarafından tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Bilim, karabuğdayın bir buğday çeşidi olmadığını belirterek, “Gluten hassasiyeti ve çölyak hastalığına sahip olanlar; buğday, çavdar ve arpa içeren besinlerin yanı sıra gluten bulunan diğer tüm besinlerden kaçınmalıdır” açıklamasında bulundu.  
9.08.2023 Sağlık
Hasat ettiği arpayı satışa götürürken kazada öldü! Kahreden olay
Hasat ettiği arpayı satışa götürürken kazada öldü! Kahreden olay Çankırı'da devrilen arpa yüklü traktörün altında kalan sürücü Kadir Çarkçeviren (63), hayatını kaybetti.
7.08.2023 Yaşam
Stratejik üründe yüksek rekolte!
Stratejik üründe yüksek rekolte! Kırıkkale'de, birçok gıda ürünün hammaddesi olan ve stratejik öneme sahip buğdayın hasadı başladı. Rekoltenin ise geçen yıla oranla yüksek olacağı tahmin ediliyor.
20.07.2023 Ekonomi
Gizemli yangının nedeni ortaya çıktı! 60 dönüm tarım arazisi kül olmuştu
Gizemli yangının nedeni ortaya çıktı! 60 dönüm tarım arazisi kül olmuştu Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde 60 dönüm tarım arazisini küle çeviren sır yangının nedeni ortaya çıktı. Tepebaşı İlçe Tarım Müdürü Zeki Sert, "Başımıza gelmiş bir şey değildi. İlk defa karşılaştık” dedi.
12.07.2023 Yaşam
Mısır Kaç Kalori? Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Mısır Kaç Kalori? Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mısır, dünyanın her yerindeki mutfakların temel öğesi olarak kullanılan bir besindir. Hem tahıl hem de sebze olarak kabul edilen Mısır aynı zamanda dünya üzerinde en çok ekilen tahıllardan biridir. 
4.07.2023 Sağlık
Buğday ve arpa alım fiyatı belli oldu
Buğday ve arpa alım fiyatı belli oldu Buğday ve arpa üreticisini merakla beklediği rakamlar açıklandı. Toprak Mahsülleri Ofisi’nin çiftçiye buğday ve arpa için ton başına ödeyeceği fiyat belli oldu.
26.06.2023 Ekonomi
TMO hububat satış fiyatları belirlendi
TMO hububat satış fiyatları belirlendi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, 2023 yılında hasat edilen ve önceki yıllardan devreden buğday ve arpa stokları için 2023-2024 satış sezonu başında uygulanacak satış fiyatlarını ton üzerinden makarnalık buğdayda 10 bin 200, ekmeklik buğdayda 9 bin 350, arpada ise 7 bin 725 lira olarak belirledi.
26.06.2023 Ekonomi
Bereket bekliyorlardı, kabus olup yağdı! Yüzde 300 oranında arttı: 'Hepsini vurdu'
Bereket bekliyorlardı, kabus olup yağdı! Yüzde 300 oranında arttı: 'Hepsini vurdu' Sivas'ta önceki yıllara göre yüzde 300 oranında artan yağışlar, ürününden daha iyi verim almak için umutlanan çiftçilere kabus yaşattı. Merkez ve 6 ilçede yağışlar nedeniyle ekili araziler zarar gördü. Son olarak merkeze bağlı Tatlıcak köyünde yaklaşık 1500 dönüm ekili tarım arazisini dolu vurdu. Köylüler uzun zaman sonra ilk defa bu yıl yağışlarla verimli bir yıl geçirmeyi beklerken, tam tersine tarlalarının zarar gördüğünü ve mağdur olduklarını söyledi. 
24.06.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geriye gidişe izin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geriye gidişe izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nın '16'lı masa kuracağım' ifadelerine tepki gösteren Erdoğan, "6'lı masa diyordu şimdi 16 masa diyor. Yetmez, bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister. Eser ister, hizmet ister. Yalanla dolanla bir yere varılmaz." dedi.
21.06.2023 Gündem
1 ton ağırlığındaki 'Paşa' 125 bin liradan satışa çıktı
1 ton ağırlığındaki 'Paşa' 125 bin liradan satışa çıktı Çorum’un Sungurlu ilçesinde ‘Paşa’ adı verilen 1 ton ağırlığındaki kurbanlık 125 bin liraya alıcısını bekliyor.
13.06.2023 Yaşam
Hububatta tarihi rekolte: Çiftçinin yüzü güldü
Hububatta tarihi rekolte: Çiftçinin yüzü güldü Diyarbakır’da hububatta hasat dönemi tarihi verimle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın buğday ve arpa için açıkladığı taban fiyat çiftçiyi memnun ederken, bu sene tarlalarda rekolte seviyesi zirve noktaya ulaştı.
9.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Arpa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arpa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.