Apı

Apı

Son dakika apı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan apı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını apı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Apı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan apı gelişmeleri de dahil olmak üzere 222 apı haberi bulunmuştur. Tüm apı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Petrolde yükseliş sürüyor! Orta Doğu'daki hareketlilik fiyatları vurdu
Petrolde yükseliş sürüyor! Orta Doğu'daki hareketlilik fiyatları vurdu Libya'daki Şerare petrol sahasındaki üretimin durması nedeniyle petrol fiyatlarında yükseliş yaşanmaya başladı.
4.01.2024 Ekonomi
Yapay zekâ teknolojilerinde yüzde 400 artış beklentisi
Yapay zekâ teknolojilerinde yüzde 400 artış beklentisi Düzenlenen Üretken Yapay Zekâ (Generative AI) etkinliğinde teknolojinin, toplumu ve iş dünyasını dönüştüren yenilikçi çözümleri tartışıldı. İki yıl içinde yapay zekâ teknolojileri kullanımının yüzde 400 artması, üretken yapay zekânın 10 yılda küresel GSYİH'yi 7 trilyon dolar artırması bekleniyor.
3.11.2023 Bilim ve Teknoloji
II. Abdülhamit'in haritası gerçek çıktı! 134 yıl önceki keşif şimdi gün yüzüne çıktı
II. Abdülhamit'in haritası gerçek çıktı! 134 yıl önceki keşif şimdi gün yüzüne çıktı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 40 yıldır yaşanan terör olayları nedeniyle zengin yer altı yatakları kullanılmayan Şırnak, petrol keşifleriyle dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Osmanlı İmparatorluğu’nun 34’üncü padişahı II. Abdülhamit tarafından başlatılan petrol haritası gerçek çıktı.
27.07.2023 Ekonomi
GPT-4 kullanıma sunuldu
GPT-4 kullanıma sunuldu OpenAI, görüntü ve metin girişlerini kabul eden, kod yazabilen ChatGPT modeli GPT-4'ü Temmuz ayının sonuna kadar genel kullanıma açtığını duyurdu.
7.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Elon Musk Twitter’ı kısıtladı, tepkiler çığ gibi! İddia doğru çıktı, işte saklanan gerçek
Elon Musk Twitter’ı kısıtladı, tepkiler çığ gibi! İddia doğru çıktı, işte saklanan gerçek Twitter kullanıcıları hafta sonundan bu yana platformdaki güncellemelerle başa çıkmaya çalışıyor. Dünya, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal ağdaki kısıtlama haberlerine odaklandı. Cumartesi sabah 10'dan itibaren, ücretli kullanıcılar için doğrulanmış hesaplar başlangıçta günde 6.000 gönderi okumakla sınırlıydı, mevcut doğrulanmamış hesaplar günde 600 gönderi ve yeni doğrulanmamış hesaplar günde yalnızca 300 gönderi okumakla sınırlıydı. Musk'ın tweet'lerine göre saat 15:00'e kadar bu sayılar sırasıyla 10 bin, 1 bin ve 0,5 bine yükseldi. Ancak gerçek bambaşka çıktı...
3.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir?
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir? DRF, Django Rest Framework'in kısaltmasıdır. Django Rest Framework, Python programlama dilindeki Django web çatısını kullanarak RESTful API'ler oluşturmak için kullanılan bir paketti
4.06.2023 Gündem
TPAO açıkladı, yeni petrol keşfi müjdesi: Potansiyel yüksek
TPAO açıkladı, yeni petrol keşfi müjdesi: Potansiyel yüksek Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan (TPAO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu Cudi-Gabar'da bulunan petrolle ilgili yapılan açıklamada, "Türkiye'de kara alanlarında şimdiye kadar yapılan en büyük keşif olma özelliğindeki sahanın yerinde petrol miktarı yaklaşık 1 milyar varil olarak hesaplanmakta olup petrol arama-üretim sektörü açısından bakir bir bölge olan Cudi-Gabar bölgesinde yeni keşif potansiyeli de yüksektir” denildi.
4.05.2023 Ekonomi
Hata avcılarına  20 bin dolar ödül!
Hata avcılarına 20 bin dolar ödül! OpenAI, ChatGPT'de hata bulan kullanıcıları için yeni bir ödül programı başlattı. Şirketin salı günü yaptığı açıklamaya göre, popüler sohbet robotunun kulanıcıları, ChatGPT, OpenAI'ın eklentileri, OpenAI'ın API'si ve diğer servislerinde hata bulurlarsa 200 dolardan (yaklaşık 3860 TL) 20 bin dolara kadar (yaklaşık 38 bin 600 TL) ödül kazanabilecekler.
14.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Merkez Bankası TL ve faiz açıklaması!
Merkez Bankası TL ve faiz açıklaması! Merkez Bankası toplantı özetinde parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçların kararlılıkla kullanılmaya devam edileceği ve fonlama kanalları başta olmak üzere tüm politika araç setinin liralaşma hedefleriyle uyumlu hale getirileceği kaydedildi.
29.12.2022 Ekonomi
Gabar'da büyük sevinç! Petrol keşfi sonrası arazi fiyatları katlandı
Gabar'da büyük sevinç! Petrol keşfi sonrası arazi fiyatları katlandı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, Şırnak İl sınırlarında Gabar Dağı’nda petrol keşfi gerçekleştirdi. Kayaboyun köyü muhtarı Hakan Vural bölgedeki son gelişmeleri anlattı.
15.12.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan yeni hamle! Resmen kullanıma açıldı
Merkez Bankası'ndan yeni hamle! Resmen kullanıma açıldı TCMB, liralaşma stratejisinin dijital ekonomi yol haritasının bir bileşeni olan ödemeler alanı açık bankacılık hizmetlerini kullanıma açtığını duyurdu.
1.12.2022 Ekonomi
Bentonit kili nedir, ne işe yarar, içilir mi? Bentonit hakkında merak edilenler...
Bentonit kili nedir, ne işe yarar, içilir mi? Bentonit hakkında merak edilenler... Doğal kozmetik ürünleri için de ham madde olarak kullanılan Bentonit, cilt yüzeyinde bulunan gözeneklere girerek, bakteri ve toksinleri yüzeye çıkartarak temizler. Peki, Bentonit nedir, içilir mi? Bentonit kili nedir, faydaları nelerdir, ne işe yarar?
18.11.2022 Sağlık
Arıcı yetiştiricilerinden mucize buluş! Astım, bronşit ve KOAH'a çözüm olacak...
Arıcı yetiştiricilerinden mucize buluş! Astım, bronşit ve KOAH'a çözüm olacak... Elazığlı sağlık çalışanı ve arıcı Erdal Çetinkaya, alternatif tıp çerçevesindeki arı ürünleriyle tedavi çalışmalarına destek olmak amacıyla, araştırmacıların yararlanması için "arı havası (api-air)" cihazı geliştirdi. Cihaz astım, bronşit ve KOAH hastalarının tedavilerinde kullanılabilecek.
10.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan Türk lirası hamlesi!
Merkez Bankası'ndan Türk lirası hamlesi! Merkez Bankası, TL cinsi varlıkların teminat sistemindeki ağırlığını artırıcı adımlarına devam ediyor. TÜFE endeksli kıymetlerin iskonto oranı yüzde 50’ye çıkarılırken, swap işlemlerinde DİBS teminat bulundurma koşulu da yüzde 50 oldu.
4.07.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! Enflasyon ile ilgili son dakika gelişmesi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı özetinde enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; jeopolitik gelişmelerin yol açtığı enerji maliyeti artışları, ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumlarının geçici etkileri, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışların oluşturduğu güçlü negatif arz şoklarının etkili olmaya devam ettiği belirtildi.
21.04.2022 Ekonomi
Kömür fiyatları arttı mı? İthal kömür fiyatlarına zam mı geldi? Kömürün ton fiyatı ne kadar oldu?
Kömür fiyatları arttı mı? İthal kömür fiyatlarına zam mı geldi? Kömürün ton fiyatı ne kadar oldu? Kömür fiyatı yükseliyor! Avrupa’da kömür ithalatına yasak getirileceği açıklaması sonrası kömür fiyatları yükselişe geçti. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi kapsamında 4 milyar dolar değerinde kömür ithalatına yasak getirileceğini açıklamıştı. Açıklamanın ardından kömürün ton fiyatı artıyor. Peki, Kömür tonu ne kadar oldu? İthal kömür fiyatları arttı mı? İşte tüm detaylar…
7.04.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar ve altın açıklaması!
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar ve altın açıklaması! Merkez Bankası'ndan son dakika açıklaması! Merkez Bankası toplam rezervleri 18 Şubat ile biten haftada 837 milyon dolar azaldı. Öte yandan Merkez Bankası PPK özet metninde “Enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumları, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmeleri etkili olmaktadır” denildi.
24.02.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Yükselişte küresel artışlar etkili oldu
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Yükselişte küresel artışlar etkili oldu Merkez Bankası son dakika enflasyon açıklaması! Merkez Bankası PPK özet metninde “Enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumları, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmeleri etkili olmaktadır” denildi.
24.02.2022 Ekonomi
Apple söylentileri doğruladı! 'Dokun ve Öde' sistemi geliyor
Apple söylentileri doğruladı! 'Dokun ve Öde' sistemi geliyor Apple, iPhone'da telefonların bir ödeme noktası olarak kullanılmasını sağlayacak Tap to Pay (Dokun ve Öde) sistemini resmen açıkladı. Apple'ın bu hizmetiyle birlkte, iPhone'larda yeni bir dönem başlayacak ve işletmelerin herhangi bir ek donanıma ihtiyaç duymadan iPhone üzerinden ödeme almasını sağlayacak.
9.02.2022 Bilim ve Teknoloji
WhatsApp’tan hayal kırıklına uğratacak karar! Çileden çıkaran özellikle ilgili flaş gelişme
WhatsApp’tan hayal kırıklına uğratacak karar! Çileden çıkaran özellikle ilgili flaş gelişme Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Herkes bekliyordu, gelen haber kimseyi memnun etmedi. 7 günlük detay, çileden çıkardı. Uygulamanın süre sınırı 1 saat, 8 dakika 16 saniye olan ‘Herkes için Sil’ özelliğini bir haftaya çıkarması bekleniyordu ama alınan bilgilere göre durum hiç de öyle değil. Konuyla ilgili WhatsApp’tan henüz bir açıklama yapılmadı.
2.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Merkez Bankası enflasyon raporu açıklandı! MB 2022 enflasyon beklentisi ne, TCMB yıl sonu enflasyon beklentisi yükseltildi mi?
Merkez Bankası enflasyon raporu açıklandı! MB 2022 enflasyon beklentisi ne, TCMB yıl sonu enflasyon beklentisi yükseltildi mi? TCMB yıl sonu enflasyon beklentisi açıklandı. Merkez Bankası enflasyon raporu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. 2022 yıl sonu için yüzde 11,8 olan enflasyon tahmini 11,4 puan artışla yüzde 23,2'ye yükseltildi. 20 Aralık'ta Merkez Bankası'nın tek kuruş satmadığını belirten Kavcıoğlu, bilançoda rezervlerdeki düşüşte BOTAŞ'a yapılan döviz satışının etkili olduğunu kaydetti. İşte Merkez Bankası enflasyon raporu detayları…
27.01.2022 Gündem
Merkez Bankası enflasyon tahmini 2022! MB yıllık enflasyon tahmini arttı mı, beklenti yüzde kaç?
Merkez Bankası enflasyon tahmini 2022! MB yıllık enflasyon tahmini arttı mı, beklenti yüzde kaç? Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu 2022 yılının ilk Enflasyon Raporu'nu açıkladı. Toplantıda Merkez Bankası'nın enflasyon tahminleri yukarı yönlü revize edildi. Peki, Merkez Bankası yıllık enflasyon tahmini arttı mı, beklenti yüzde kaç?
27.01.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ilk Enflasyon Raporu'nu açıkladı. Kavcıoğlu, enflasyonun 2022 yıl sonunda yüzde 23,2 olarak gerçekleşeceği, 2023 yıl sonunda ise yüzde 8,2 gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini söyledi. Bir önceki enflasyon beklentisi bu yıl için yüzde 11,8, gelecek yıl için yüzde 7,0 seviyesinde bulunuyordu. Sanayi üretiminin yükseliş eğilimini sürdürdüğünü belirten Kavcıoğlu, "İhracat artış trendini 2021'in son çeyreğinde de sürdürdü. Cari işlemler dengesinin 2022 yılında fazla vereceğini öngörüyoruz." dedi. Öte yandan 20 Aralık 2021 tarihinde döviz kurlarında yaşanan düşüşle ilgili de açıklamalarda bulunan Kavcıoğlu, "O gün (20 Aralık 2021) Merkez Bankası tek kuruş satmadı. Bireyseller, kurumsallar, yurt dışı yaklaşık 2,250 milyar dolar satarak kuru düşürdü." ifadelerini kullandı.
27.01.2022 Ekonomi
Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Shiba büyük zarar etti! Büyük düşüş! Böyesi daha önce görülmedi
Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Shiba büyük zarar etti! Büyük düşüş! Böyesi daha önce görülmedi Bitcon, Ethereum, Dogecoin ve Shiba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Kripto para piyasalarındaki şok dalgası devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin başta olmak üzere önemli kripto para birimlerinde kayıplar gittikçe derinleşiyor. Uluslararası piyasalardaki bazı uzmanlar düşüşün devam etmesi halinde 20 bin dolar seviyelerine geri çekilmenin yaşanabileceğini belirtiyor. Bitcoin korku iklimi nedeniyle 35 bin dolara kadar geriledi. Ethereum da güçsüz duruşunu koruyor. Gün içinde en düşük 2460 doları gören Bitcoin saat 09:33 itibarıyla yüzde 13 oranında kayıpla 2491 dolardan alıcı buluyor. Şaka olarak ortaya çıkan sonrasında finansal değere ulaşan Dogecoin ve Shiba Inu de sert düşüşte. Dogecoin yüzde 13 oranında değer kaybıyla 0.1332 dolar seviyesinde, Shiba Inu ise yüzde 23 oranında kayıpla 0.00001972 dolardan alıcı buluyor.
22.01.2022 Ekonomi
Merkez Bankası’ndan son dakika açıklaması: ‘Kısa dönemde oynak bir seyir bekleniyor’
Merkez Bankası’ndan son dakika açıklaması: ‘Kısa dönemde oynak bir seyir bekleniyor’ Merkez Bankası’ndan son dakika açıklaması! Para Politikası Kurulu toplantı özetine ilişkin yapılan açılamada, enflasyonun kısa dönemde, başta döviz kurları, emtia fiyatları ve yönetilen/yönlendirilen fiyatlar olmak üzere arz ve talep yönlü çeşitli unsurların etkisiyle oynak bir seyir izlemesi beklendiği bildirildi.
23.12.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Apı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki apı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.