Gazete Vatan Logo

Hata avcılarına 20 bin dolar ödül!

OpenAI, ChatGPT'de hata bulan kullanıcıları için yeni bir ödül programı başlattı. Şirketin salı günü yaptığı açıklamaya göre, popüler sohbet robotunun kulanıcıları, ChatGPT, OpenAI'ın eklentileri, OpenAI'ın API'si ve diğer servislerinde hata bulurlarsa 200 dolardan (yaklaşık 3860 TL) 20 bin dolara kadar (yaklaşık 38 bin 600 TL) ödül kazanabilecekler.

Hata avcılarına  20 bin dolar ödül!

Açıklamada şu ifadeler yer alıyordu: "Sizi sistemimizdeki güvenlik açıklarını, hataları ve zafiyetleri bulmaya davet ediyoruz. Bulduklarınızı paylaşarak, teknolojimizi herkes için güvenli hale getirmekte önemli rol oynamış olacaksınız."

OpenAI'ın hata avcılığı ödül programı veri sızıntıları ve giderek artan gizlilik riskleri endişesi sonrası geldi. Bir kaç hafta önce sohbet başlıklarını ve yeni sohbetlerin ilk mesajları ile, ChatGPT Plus kullanıcılarının ödeme bilgilerini sızdıran hatalar tespit edilmişti. OpenAI ayrıca kullanıcı verilerini nasıl koruduğu konusunda da eleştiriler alıyor, özellikle yaşı küçük olan kullanıcıları söz konusu olunca. ChatGPT bu yüzden İtalya'da yasaklandı. Bu sorunların üzerine bir de Steve Wozniak ve Elon Musk'ın da imzaladığı açık mektupta, YZ sistemlerinin geliştirilmesine altı ay süreyle durdurulma istenmesi, OpenAI'ın güvenliğe verdiği önemi açık şekilde vurgulama ihtiyacı doğurdu gibi görünüyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...