Anevrizma

Anevrizma

Son dakika anevrizma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan anevrizma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını anevrizma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anevrizma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anevrizma gelişmeleri de dahil olmak üzere 97 anevrizma haberi bulunmuştur. Tüm anevrizma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Settar Tanrıöğen’in sağlık durumu nasıl? Hastaneden yeni açıklama
Settar Tanrıöğen’in sağlık durumu nasıl? Hastaneden yeni açıklama Beyin damarlarında oluşan anevrizma kanaması nedeniyle 2 kez ameliyat olan sanatçı Settar Tanrıöğen’in sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastaneden açıklama yapıldı.
22.02.2024 Magazin
Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama geldi
Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama geldi Beyin damarlarında oluşan anevrizma kanaması nedeniyle 2 kez ameliyat olan sanatçı Settar Tanrıöğen’in sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastaneden açıklama yapıldı.
1.02.2024 Magazin
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu İstanbul'da 41 yaşındaki Mustafa Turan, göğsünden karnına doğru aniden başlayan şiddetli bir ağrı ile acile kaldırıldı. Tetkikleri normal çıktı, mide ağrısı sanılıp eve gönderildi. Sonraki 24 saat boyunca ağrısı hiç azalmadı, gece 02:00 sularında Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi aciline gitti ve nöbetçi doktorun dikkati sayesinde yapılan ileri tetkiklerle, aort damarında anevrizmaya (baloncuk) bağlı yırtık olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan Turan, şans eseri ölümden döndü. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ebuzer Aydın, risk grubunda olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini söyledi ve "Yırtığa bağlı acil ameliyatla, planlı ameliyatlar arasında ölüm riski açısından 4-5 kat fark var" dedi.
18.11.2023 Gündem
Ailesinde erken ölüm ve kalp krizi olanlar dikkat! Aort anevrizması ciddi komplikasyonlara yol açmadan önce belirti vermeyebiliyor
Ailesinde erken ölüm ve kalp krizi olanlar dikkat! Aort anevrizması ciddi komplikasyonlara yol açmadan önce belirti vermeyebiliyor Ailesinde, akrabalarında, sebebi belirlenmemiş dahi olsa, ‘erken ve ani ölüm’ olan kişilerin potansiyel hasta olabileceği belirtildi. Gecikmenin hayati risk oluşturduğu aort anevrizmaları için, düzenli kalp muayenesinin önemine işaret eden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Noyan Temuçin Oğuş, “Anevrizmalara yönelik cerrahi ne kadar büyük olursa olsun anevrizma komplikasyonları gelişmeden, zamanında yapılan müdahale başarıyı artırır” dedi. Prof. Dr. Oğuş, aort anevrizmasının ciddi komplikasyonlara yol açmadan önce hiçbir belirti vermeyeceğine de dikkat çekti.
27.09.2023 Sağlık
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur?
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort, kanı kalpten vücudun geri kalalına taşıyan ana arter olarak tanımlanıyor. Aort insan vücudundaki en büyük kan damarıdır. Aort damarları zayıflarsa şişebilir hatta yırtılarak ölümcül bile olabilir. Çoğu aort anevrizması, yırtılmadıkça belirti göstermez, kimi zaman başka bir hastalığın taramasında tesadüfen ortaya çıkabilir, teşhis de bu şekilde tesadüfen konulabilir. Peki, ? Aort damarı nerede? Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort yırtılmasında belirti olur mu? İşte aort yırtılması ile ilgili merak edilenler…
28.12.2022 Sağlık
Yüksek tansiyonu olanlar dikkat! Beyin kanaması riski var
Yüksek tansiyonu olanlar dikkat! Beyin kanaması riski var Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Engin Çakar, inmelerin yaklaşık yüzde 15’inin beyin kanaması nedeniyle olduğunu, diğer bir nedenin ise beyin damar tıkanıklığı olduğunu vurguluyor. Kanama veya damar tıkanıklığı nedeniyle oluşan felç tablosu benzerlik gösterse de beyin kanamasında ölüm oranları 4-5 kat daha fazla görülüyor.
5.10.2022 Sağlık
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor!
Sigara içen erkeklerde görülüyor! Bu ölümcül hastalık belirti vermiyor! Her yıl sadece Amerika’da 15 binden fazla insanı ölümüne neden olan Aort Anevrizması, daha çok sigara içen erkekler ve yüksek tansiyon hastalarında görülüyor. Hastalık tanısı sıklıkla başka bir sebeple yapılan tetkikler sırasında şans eseri konuluyor. Bu ölümcül hastalık hakkında merak edilenleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir anlattı.
4.10.2022 Sağlık
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu Girişimsel Radyolog Prof. Dr. Rahmi Öklü’nün geliştirdiği, kanser tedavisinde damar içinden uygulanan ve tümörün büyümesini durduran hidrojel yöntemi, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’ndan (FDA) onay aldı. Yöntemin tıpta ilk oluşu ve ilk defa FDA onayı alması, tıp dünyasında ‘Altın Standart’ olarak gösteriliyor.
17.07.2022 Gündem
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir?
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir? Damar sertliğinin, tıbbi adıyla ateroskleroz, vücudun atardamarlarını etkileyen ve tedavi edilmediğinde hayati tehlikeye yol açabilen kalp damar hastalığı olduğunu bildiren Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Mustafa Seren, “Şeker hastalığı, obezite, sigara kullanımı, yüksek tansiyon, aile bireylerinde kalp hastalığının olması, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme damar sertliği riskini artırıyor. Damar sertliğinin belirtileri, hangi atardamarın etkilendiğine göre farklılık gösteriyor” dedi.
24.05.2022 Sağlık
Beyin Emarı nasıl çekilir? Mr çekimi ne kadar sürer?
Beyin Emarı nasıl çekilir? Mr çekimi ne kadar sürer? MR günümüzde büyük öneme sahip. Manyetik rezonans görüntüleme (MRG) ismi ile bilinen emar, vücuttaki doku ve organların detaylı şekilde incelenmesine olanak tanıyan bir cihazdır. Peki Beyin Emarı nasıl çekilir? Mr çekimi ne kadar sürer? İşte detaylar...
16.02.2022 Yaşam
Ölümcül tesadüf! İki kardeş böyle yaşama tutundu
Ölümcül tesadüf! İki kardeş böyle yaşama tutundu Balıkesir’de yaşayan Ayşe ve Gülizar Dağıstan isimli kardeşler, tam anlamıyla tesadüf eseri hayata tutundu. Hatice Aydemir isimli ablalarını beyin kanaması nedeniyle kaybeden kardeşlerden Ayşe Dağıstan’ın baş dönmesi ve göz ağrısı şikayeti nedeniyle yapılan tetkiklerinde beyninde patlamaya hazır bir anevrizma olduğu tespit edildi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Evren Sandal’ın ameliyat ettiği kadın sağlığına kavuşurken, her iki ablasında da anevrizma olmasından şüphelenilen ve tetkik yaptırması istenen diğer kardeş Gülizar Dağıstan’ın da beyninde bir anevrizma olduğu anlaşıldı.
7.01.2022 Gündem
Sağlıklı bir kalp için spor yapın ve aşık olun!
Sağlıklı bir kalp için spor yapın ve aşık olun! Siz kalbinizi terk edemezsiniz ama maalesef o sizi terk edebilir. ‘Kendiniz için’, kalbiniz ve tüm sağlığınız için stresi yönetmenin zamanı geldi! 2022’de spora başlayın, olumlu düşünün ve aşık olun! Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak kalp sağlığını iyileştirmenin yollarını anlattı.
4.01.2022 Sağlık
Felcin 6 belirtisine uzman uyarısı
Felcin 6 belirtisine uzman uyarısı Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Bayılma, kusma, baş ağrısı, kol ve bacaklarda güçsüzlük, görme kaybı, konuşma bozukluğu gibi belirtiler inmenin (felç) habercisi olabilir. En az birini yaşıyorsanız vakit kaybetmeden hekime başvurun. Erken müdahale hem hayat kurtarır hem de tedavi başarısını arttırır.” ifadelerini kullandı.
28.10.2021 Sağlık
Beyin kanaması belirtilerine dikkat!
Beyin kanaması belirtilerine dikkat! Darbe ve çarpmaların dışında da güçsüzlük, uyuşma, bulanık görme, çift görme vb durumlar yaşanıyorsa ‘beyin kanaması’ olabilir. Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümünden, Doç. Dr. İdris Sertbaş ‘Beyin kanamaları belirtileri hakkında merak edilenleri’ cevapladı.
25.10.2021 Sağlık
40 yaş üstünde daha sık görülüyor
40 yaş üstünde daha sık görülüyor Beyin damarlarını genişleterek baloncuğa ve beyin kanamasına neden olan anevrizmada erken müdahale hayati önem taşıdığını söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Baykara, “Hipertansiyon, diyabet, sigara kullanımı, narkotikler, aşırı alkol tüketimi, kafa-beyin darbeleri anevrizma oluşumunda etkin bir rol oynayabilmektedir” dedi. Baykara, anevrizmanın 40-60 yaş grubunda daha sık görüldüğünü kaydetti.
10.09.2021 Sağlık
Beyin kanaması tedavisi
Beyin kanaması tedavisi Yılda yaklaşık 1 milyona yakın kişi beyin kanaması geçirmektedir. Çok ciddi sakatlıklara hatta ölüme yol açan beyin kanamasını ve tedavi yöntemlerini Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özkan Yükselmiş, sizler için anlattı.
12.05.2021 Sağlık
Kan sulandırıcı kullananlar dikkat!
Kan sulandırıcı kullananlar dikkat! Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezi Sorumlusu Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zülfikar Arlıer, beyin kanamasının gelişen tıp teknolojisi ile çoğu zaman ameliyata dahi gerek kalmadan önlenebildiğini kaydetti. Kan sulandırıcı kullanan hastalarda beyin kanamalarının daha ağır seyredebileceğine dikkat çeken Arlıer, "Kan sulandırıcı kullanan hastalarda beyne yavaş yavaş sızıntı olup bazen 1 yıl sonra bile çok büyük, beyne baskı yapan, komaya sokan durumlar oluşabilir, ölümcül netice verebilir" dedi.
24.04.2021 Sağlık
Doktorları bile şaşırttı! Karnında 'bomba' taşıyordu
Doktorları bile şaşırttı! Karnında 'bomba' taşıyordu İstanbul’da yaşayan 73 yaşındaki Sefer Altan, nefes darlığı ve uykusuzluk sorunları yaşamaya başladı. Daha öncesinde bypass olan ve kalbine pil takılan yaşlı adamın rutin muayenesinde karın içinde 9.5 santimetrelik bir aort anevrizması tespit edildi. Doktorlar yaşlı adama, “Karnında adeta bir bomba taşıyorsun” dedi. Altan’ın operasyonunu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Bilgi Erdoğan, “9.5 santimetrelik oldukça büyük bir anevrizma ile karşılaştık. Özellikle 5.5 santimde yırtılma riski artar, bu çok nadir rastladığımız bir durumdu” diye konuştu.
13.03.2021 Sağlık
Baş ağrısına ense sertliği eşlik ediyorsa dikkat!
Baş ağrısına ense sertliği eşlik ediyorsa dikkat! Her baş ağrısının beyin kanaması belirtisi olmadığını hatırlatan Prof. Dr. Zeki Şekerci, "Ancak AVM veya anevrizmaya bağlı beyin kanamaları ani şiddetli ve dayanılmaz baş ağrısına neden olabilir ve buna bulantı, kusma, ense sertliği eşlik edebilir" dedi. Böyle bir durumda vakit kaybetmeden bir sağlık kurumuna başvurulması uyarısında bulunan Şekerci, "Bu tür kanamaların yüzde 50’ye yakını hayati tehlikenin eşlik ettiği, hemipleji, hemiparezi dediğimiz vücudun bir tarafını tutan kalıcı veya geçici güç kaybı sonuçlanabilir” ifadelerini kullandı.
18.02.2021 Sağlık
Covid 19 hastalarında, felç ve inme riski 7,5 kat artıyor
Covid 19 hastalarında, felç ve inme riski 7,5 kat artıyor Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Özdemir, kış mevsiminde gribal enfeksiyonlarda yeterli sıvı alınmaması ve aşırı soğuk havaya maruz kalınmasıyla ortaya çıkan kandaki pıhtılaşma bozukluğunun yol açtığı inme ve felç gibi hastalıkların, Covid-19 hastalarında 7,5 kat arttığını söyledi.
12.02.2021 Sağlık
"Kulak çınlamasını hafife almayın"
"Kulak çınlamasını hafife almayın" Tıptaki adı tinnitus olan kulak çınlamasının, yaşam kalitesini olumsuz etkilediğinin altını çizen Kulak, Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Ertan Yıldırım, "Kulak çınlamasının basit ve iyi huylu nedenleri olabileceği gibi ciddi sorunların da işareti olabilir" dedi.
28.10.2020 Sağlık
'Hipertansiyonu gözardı etmeyin'
'Hipertansiyonu gözardı etmeyin' Doç. Dr. Göktuğ Demirci, “Hipertansiyon, kalp, damar ve böbreklerin yanı sıra gözlerde de yıkıcı etkiye sahip. Kalıcı görme kaybına yol açabilen hipertansif retinopati’ye karşı tansiyon hastaları göz muayeneleri ve tedavide geç kalmamalı” dedi.
15.10.2020 Sağlık
“Sigara beyin kanaması riskini artırıyor”
“Sigara beyin kanaması riskini artırıyor” Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Burak Kınalı, sigaranın özellikle beynin damar yapısını bozduğunu, tıkanıklıklara sebebiyet verdiğini ve beyin kanamasına davetiye çıkardığını söyledi.
12.09.2020 Sağlık
Hipertansiyona dikkat: Kalıcı görme kaybına yol açabilir
Hipertansiyona dikkat: Kalıcı görme kaybına yol açabilir Hipertansiyonun, kalp, damar ve böbreklerin yanı sıra gözlerde de yıkıcı etkiye sahip olduğunu söyleyen Doç. Dr. Göktuğ Demirci, “Kalıcı görme kaybına yol açabilen hipertansif retinopati’ye karşı tansiyon hastaları göz muayeneleri ve tedavide geç kalmamalı” dedi.
29.08.2020 Sağlık
Beyin anevrizması nedir? Beyin anevrizması nasıl oluşur, teşhisi nasıl yapılır?
Beyin anevrizması nedir? Beyin anevrizması nasıl oluşur, teşhisi nasıl yapılır? Anevrizma, kan damarlarının duvarında oluşan baloncuk şeklindeki patolojik genişlemeleri tarif eden genel tıbbi tanımlamadır. Beyin atardamarları (Willis poligonu) ve aort, anevrizmaların en sık yerleştiği bölgelerdir. Anevrizmalar biçimlerine, bulundukları bölgelere, duvar yapılarına veya boyutlarına göre sınıflandırılabilirler. Anevrizmalar, toplardamarlara kıyasla atardamarlarda çok daha sık görülür. Peki, beyin anevrizması nedir? Beyin anevrizması nasıl oluşur? Beyin anevrizması teşhisi nasıl konulur?
14.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Anevrizma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anevrizma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.