Damar

Damar

Son dakika damar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan damar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını damar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Damar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan damar gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.295 damar haberi bulunmuştur. Tüm damar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser tedavisi gördüğü sırada hemşire tarafından cinsel istismara uğradı!
Kanser tedavisi gördüğü sırada hemşire tarafından cinsel istismara uğradı! İzmir'in Bayraklı ilçesinde Akciğer kanseri olan N.C., Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada cinsel saldırıda bulunan erkek hemşire Emre Kale’ye duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak cinsel saldırı suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temin etmek suçundan da 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldı.
26.04.2024 Gündem
23 Nisan 1920 TBMM Birinci Dönem milletvekilleri || 23 Nisan 1920 Atatürk nerenin milletvekili, nerede milletvekili oldu? İşte İllere göre 23 Nisan 1920 milletvekilleri
23 Nisan 1920 TBMM Birinci Dönem milletvekilleri || 23 Nisan 1920 Atatürk nerenin milletvekili, nerede milletvekili oldu? İşte İllere göre 23 Nisan 1920 milletvekilleri 23 Nisan 1920 yılında Meclis’in açılışı Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi. 23 Nisan kutlanırken 23 Nisan 1920 TBMM Birinci Dönem milletvekilleri için araştırmalar devam ediyor. Peki, 23 Nisan 1920 Atatürk nerenin milletvekili, nerede milletvekili oldu? İşte İllere göre 23 Nisan 1920 milletvekilleri…
23.04.2024 Gündem
Yunan adalarına Türk akını başladı! Kuyruklar oluştu
Yunan adalarına Türk akını başladı! Kuyruklar oluştu Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı. Kapıda vize uygulaması, Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatili Yunanistan’ın Ege’deki adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
8.04.2024 Ekonomi
Bakan Koca, Nuri Alço'nun son durumunu açıkladı: Tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir
Bakan Koca, Nuri Alço'nun son durumunu açıkladı: Tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan aktör Nuri Alço'nun yapılan ilk tetkikleri sonucunda kalp yetmezliği, akciğer ödemi ve beyin damar tıkanıklığı tespit edildiğini, tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini söyledi.
7.04.2024 Magazin
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
1.04.2024 Sağlık
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024 Adana
Pınar Damar'ı öldürdüğünü itiraf etti mahkemede 'Çok pişmanım, beraatımı istiyorum' dedi
Pınar Damar'ı öldürdüğünü itiraf etti mahkemede 'Çok pişmanım, beraatımı istiyorum' dedi Bağcılar'da kayıp olarak aranırken, cesedi bulunan Pınar Damar'ı öldürdüğünü itiraf eden Metin Aydin, ‘Nitelikli kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada karar öncesi son sözü sorulan Aydin, "Çok pişmanım, beraatımı istiyorum" dedi.
21.03.2024 Gündem
Damar tıkanıklığı sebebi yağı bir anda yok ediyor! Günde 5 adet yiyen kolestrol lafını bir daha ağzına almıyor
Damar tıkanıklığı sebebi yağı bir anda yok ediyor! Günde 5 adet yiyen kolestrol lafını bir daha ağzına almıyor Beyine ve hafızaya olan faydalarıyla bilinen ceviz son yapılan araştırmalar neticesinde başka yararları da ortaya çıktı. İşte cevizin insan sağlığına olan birçok faydası...
20.03.2024 Yaşam
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı”
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı” Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarında yoğunlukla kullanılan ve dünyanın en çok bilinen ilacı olan kan sulandırıcı kullanımı konusundaki kararın mutlaka hekimler tarafından verilmesi gerektiğini, aksi takdirde fayda yerine zarar verebildiğini söyledi.
20.03.2024 Adana
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıktı
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıktı Adana Çukurova Üniversitesi ile Danimarka Roskilde Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, ortak çalışma ile tıbbi tedavilerde kullanılan serumları inceleyip, 1 litrelik serumlarda 65 adet mikroplastik olduğunu tespit etti. Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, "Bu çalışmayla damar yolu ile verilen sıvıların doğrudan mikroplastik maruziyetine neden olduğunu ortaya koyduk" dedi.
17.03.2024 Adana
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı Adana'da, Emine Rozi'ye (80), 1,5 yıl önce aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkarılması için yapılan ameliyatta ayrıca yerine biyolojik aort kapağı kondu, diğer kapağın yerine yeni mitral biyolojik kapak yerleştirildi, 3'üncü kapak tamir edildi, tıkalı 2 kalp damarına baypas yapıldı, aort damarı genişletildi. Prof. Dr. Mehmet Şah Topçuoğlu, aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkartılması operasyonunun bugüne kadar dünyada 30 hastaya yapıldığını, bu hastaların yarısının ameliyat masasında hayatını kaybettiğini, yaptıkları ameliyatın ise Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.
12.03.2024 Adana
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir Genellikle sinsi seyreden glokomun görme kaybına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Selim Kocabora, “Glokom için risk faktörleri arasında ileri yaş, yüksek göz içi basıncı, pozitif aile öyküsü, ince merkezi kornea kalınlığı, diyabet ve hipertansiyon gibi damar hastalıkları ve kortizonlu ilaçların uzun süreli kullanımı yer alır. Çocuklarda görülen glokomların ise 2 büyük nedeni vardır. Birincisi ilk yaş içinde ortaya çıkan doğumsal glokom diğeri travmaya bağlı glokomdur. Glokomun tedavisinde ve görme kaybının önlenmesinde erken teşhis çok önemlidir” dedi.
11.03.2024 Sağlık
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin Kış aylarında yorgun hissetmemizin nedenlerini açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, ‘’ Düzenli spor yapmak, sanılanın aksine halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olur. Bu nedenle düzenli spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışın’’ dedi.
22.02.2024 Adana
Yaşlı adam Türkiye'de 3. kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu
Yaşlı adam Türkiye'de 3. kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu Adana’da karın damarında balonlaşma şikayetiyle hastaneye başvuran yaşlı adam, Türkiye’de üçüncü kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
16.02.2024 Adana
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizi vakası görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp krizi vakalarının arttığını ve kriz geçirenlerin yaş ortalamasının düştüğünü söyledi. Özdemir, “Tütün ürünlerini kullanan bir bireyin, kullanmayana oranla kalp krizi geçirme riski 2-3 kat artıyor” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor Sinop'un Karakum yolu ve Adabaşı mevkii üzerinde ve dağlık alanlarında yetişen bir 'kaktüs' türü olan 'yer inciri', 'dikenli incir' adıyla da biliniyor. İnsan vücuduna oldukça yararı olan yer incirinin, şeker hastalarına, grip-nezle, kabızlık, çeşitli enfeksiyonlara ve bağırsakların çalışmasına olan etkisiyle fazla kilolardan kurtulmaya da yararı oldukça büyük olduğu söyleniyor. Günde 5 adetten fazla tüketilmesinin mideye zarar verdiği belirtiliyor.
15.02.2024 Gündem
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı Yoğun duygusal travmalar kalp kırıklığına yol açsa da aslında fiziki olarak da kalp üzerinde belirgin etkiler yaratabiliyor. Ani gelişen şiddetli üzüntü, hayal kırıklığı ve stresin kırık kalp sendromuna yol açabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Buturak, hastada ani başlayan göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Kişinin, eş, sevgili veya birinci derece yakını ya da çok sevdiği bir yakınını kaybetmesi, uzun süreli bir ilişki sonrası ayrılık, boşanma veya aldatılma gibi ağır duygusal durumlar veya kişiyi derinden sarsacak haberler alması gibi ani psikolojik travmaların hastalığı tetiklediğini söyleyen Buturak, bunun yanı sıra kişinin yaşadığı boğulma tehlikesi, deprem gibi doğal afetler ve bazı fiziksel travmaların da kırık kalp sendromuna sebep olabileceğini vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
Bu ilimiz kalp hastalıklarında ilk sırada! Dikkat: Türkiye'nin kalp-damar hastalıkları ölümünde ilk 10 şehir belirlendi!
Bu ilimiz kalp hastalıklarında ilk sırada! Dikkat: Türkiye'nin kalp-damar hastalıkları ölümünde ilk 10 şehir belirlendi! Tüm dünyada ölüm sebepleri arasında en çok orana sahip dolaşım sistemi hastalıkları Türkiye'de de oldukça yaygın olarak görülüyor. Ancak bazı iller dolaşım sistemi ölümlerinde öne çıkıyor. İşte kalp hastalıklarına bağlı ölümlerde ilk sırada olan o ilimiz...
13.02.2024 Gündem
Kağıthane'de sosyal medya cinayetinde sanık için istenen ceza belli oldu
Kağıthane'de sosyal medya cinayetinde sanık için istenen ceza belli oldu Kağıthane'de sosyal medyada küfürleşerek randevulaştığı Fahri Çelik'in ölümüne, 2 kişinin ise yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla devam eden Şehmuz Yamaç hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede, Yamaç hakkında 4 suçtan müebbet ve 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Olay yerine Şehmuz Yamaç'ı motosikletiyle getiren Ahmet Kardaş'ın ise, 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.
8.02.2024 Gündem
Depremde kurtardığı canları gözyaşları ile anlattı: Herkesin umudunu kestiği enkazdan Serpil teyzeyi tık sesi ile kurtardı
Depremde kurtardığı canları gözyaşları ile anlattı: Herkesin umudunu kestiği enkazdan Serpil teyzeyi tık sesi ile kurtardı Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinde Aksaray'dan AFAD gönüllüsü olarak giderek bölgede görev yapan Doktor Nihan Başaran, depremde 2 saat arayla kurtardığı Serpil teyze ve Muhammed’in kurtarılış hikayelerini gözyaşıyla anlattı.
6.02.2024 Gündem
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi Geçen yıl yapılan düzenlemeyle içinde ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı.
1.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Damar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki damar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.