Alzaymır

Alzaymır

Son dakika alzaymır haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan alzaymır ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını alzaymır haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alzaymır

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alzaymır gelişmeleri de dahil olmak üzere 91 alzaymır haberi bulunmuştur. Tüm alzaymır haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yaşlı adam sulama kanalında ölü bulundu
Yaşlı adam sulama kanalında ölü bulundu Alınan bilgiye göre, alzaymır hastası Osman Yoğurtoğlu'ndan (76) bir gündür haber alamayan ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu.
5.03.2024 Adana
Obezite, parkinson, diyabet, ve kansere neden oluyor! Canan Karatay uyardı
Obezite, parkinson, diyabet, ve kansere neden oluyor! Canan Karatay uyardı Yüksek şeker oranı ile özellikle diyabet hastalarına zarar veriyor. Şeker hastalığı, obezite, alzaymır, depresyon, parkinson ve kanser hastalıklarına yol açıyor. Tavsiyeleri ile gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay bu kez çok sevilen yaz meyveleri hakkında uyarılarda bulundu. İşte sağlıklı diye yenen o besinlerin tehlikeleri...
17.09.2023 Sağlık
Diyabet, obezite, parkinson ve kansere neden oluyor! Prof. Dr. Canan Karatay uyardı
Diyabet, obezite, parkinson ve kansere neden oluyor! Prof. Dr. Canan Karatay uyardı Yüksek şeker oranı ile özellikle diyabet hastalarına zarar veriyor. Şeker hastalığı, obezite, alzaymır, depresyon, parkinson ve kanser hastalıklarına yol açıyor. Tavsiyeleri ile gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay bu kez çok sevilen yaz meyveleri hakkında uyarılarda bulundu. İşte sağlıklı diye yenen o besinlerin tehlikeleri...
3.08.2023 Sağlık
Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'den 11 gündür haber alınamıyor
Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'den 11 gündür haber alınamıyor Balıkesir'in Gönen ilçesinde 11 gün önce kaybolan Korhan Berzeg hala bulunamadı. Amerika Birleşik Devletleri'nde Dünya Bankası'ndan emekli olan Berzeg, köpeği ile yürüyüşe çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Jandarma timleri 20 kilometre çapında sürdürdüğü arama kurtarma faaliyetine devam ediyor.
27.06.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş karar, güncelleme yapıldı, artık...
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş karar, güncelleme yapıldı, artık... Sağlık Bakanlığı son dakika olarak kamuoyuna duyurdu. Güncelleme yapıldı. Çok sayıda kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Sağlık Bakanlığı, Molnupiravir etken maddeli antiviral Kovid-19 ilacının kullanımına ilişkin güncellemeye gitti. İlacın kullanacağı yeni hasta grupları belirlendi. Buna göre, Molnupiravir etken maddeli ilaç, aşılama durumuna bakılmaksızın, tanısı PCR ile doğrulanmış, hafif-orta seyirli, semptomlarının ilk 5 gününde olan ve ağır Covid-19’a ilerleme açısından yüksek riskli, 18 yaş üstündeki şu hasta gruplarında da kullanılacak
13.04.2022 Gündem
Zekeriya Beyaz öldü mü? Zekeriya Beyaz hocanın hastalığı neydi, neden ve kaç yaşında öldü?
Zekeriya Beyaz öldü mü? Zekeriya Beyaz hocanın hastalığı neydi, neden ve kaç yaşında öldü? Zekeriya Beyaz öldü mü? sorusuna yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Bir dönem Türk televizyonlarına damga vuran ilahiyatçı Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti. Peki, Zekeriya Beyaz hocanın hastalığı neydi, neden ve kaç yaşında öldü? Zekeriya Beyaz kimdir?
12.04.2022 Gündem
Avcılar'da doktora aşı dayağı! Sanığa 11 bin 250 lira para cezası
 Avcılar'da doktora aşı dayağı! Sanığa 11 bin 250 lira para cezası İstanbul Avcılar'da 31 Aralık’ta öğle paydosunda aşı olmaya gelen Mehmet Saib Ergör kendisine mesai saatinin başlaması için beklemesi gerektiğini söyleyen Dr. Velit Çelebi'ye saldırmıştı. Hazırlanan iddianamenin ardından ilk duruşmada karar çıktı. Tutuklu Sanık Mehmet Saib Ergör, "kamu görevlisini basit yaralama" suçundan 11 bin 250 lira adli para cezasına çarptırılırken "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan beraatine karar verildi. Duruşmada savunma yapan Mehmet Saib Ergör, "Aile bireylerimin bulunduğu ortamda bu şekilde muameleye maruz kaldığım için kendime hakim olamadım ve doktora vurdum. Ben de doktorlara saygılı bir insanım" dedi.
19.01.2022 Gündem
Alzheimer hastalığına şifa, hafızayı yeniliyor! İşte unutkanlığı önleyen süper besinler...
Alzheimer hastalığına şifa, hafızayı yeniliyor! İşte unutkanlığı önleyen süper besinler... Alzahimer (Alzaymır) hastalığına şifa, hafıza zayıflığını önlüyor. Bol miktarda B kompleks vitaminleri, C vitamini, omega 3 yağ asitleri ve antioksidanlar içeriyor, beynin düzgün olarak çalışabilmesine yardımcı oluyor. Tüketenler daha güçlü bir belleğe sahip oluyor, tansiyonunu ve kolesterolü kontrol altında tutuyor. Beynin düzgün çalışması çok önemli olan kalp ve damar sağlığını koruyor, günde bir avuç tüketenlerde beyin ve hafıza gelişimini sağlıyor. Uyku düzenini sağlıyor, stresi azaltmaya yardımcı oluyor. İşte Alzahimer kabusunu engellemeye yardımcı olan süper besinler ve yöntemler...
12.01.2022 Sağlık
Tedavisi bulundu! Yüz binlerce kişiye aşı müjdesi
Tedavisi bulundu! Yüz binlerce kişiye aşı müjdesi Alzaymır hastalığıyla ilgili son dakika gelişmesi. ABD ve Almanya'dan araştırmacılar, fareler üzerinde yaptıkları bir deneyde hafıza kaybını tersine çevirmeyi başardılar. Başarılı deney hastalıkta aşı umudunu doğurdu.
15.11.2021 Gündem
Az uyku alzaymır ve kanser riskini artırıyor
Az uyku alzaymır ve kanser riskini artırıyor Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş, az uykunun alzaymır ve kanser riskini artırdığını söyledi.
27.10.2021 Sağlık
Kovid-19 salgınında alzaymıra bağlı ölümler yüzde 16 arttı
Kovid-19 salgınında alzaymıra bağlı ölümler yüzde 16 arttı Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının dünyayı etkisi altına aldığı 2020 yılında, halk arasında "bunama" olarak da bilinen alzaymır hastalığına bağlı ölümlerde yüzde 16 artış yaşandı.
21.09.2021 Sağlık
FETÖ'nün 'kadim abi'si Yusuf Bekmezci'ye 17 yıl 4 ay hapis cezası!
FETÖ'nün 'kadim abi'si Yusuf Bekmezci'ye 17 yıl 4 ay hapis cezası! İzmir'de yakalanan ve FETÖ içinde "kadim abi, irşatçı" olarak nitelendirilen Yusuf Bekmezci'nin (81), terör örgütü yöneticiliği suçundan 17 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
9.04.2021 Gündem
Oscar ödüllü İran filmi Bir Ayrılık'ta "baba" rolünü canlandıran Ali Asgar Şahbazi hayatını kaybetti
Oscar ödüllü İran filmi Bir Ayrılık'ta "baba" rolünü canlandıran Ali Asgar Şahbazi hayatını kaybetti İran'ın Oscar ödüllü filmi A Separation (Bir Ayrılık) filminde Nadir karakterinin Alzaymır hastası babası rolü ile seyircinin büyük beğenisini kazanan Ali Asgar Şahbazi, yaşamını yitirdi.
1.12.2020 Dünya
Kovid-19 salgını zatürre kaynaklı ölümleri artırdı
Kovid-19 salgını zatürre kaynaklı ölümleri artırdı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Öcal, DSÖ'nün raporuna göre, zatürrenin tüm dünyada mikroplara bağlı ölümler içinde hala birinci sırayı koruduğunu Kovid-19 ile bu rakamların hızla yükseldiğini belirtti.
29.11.2020 Sağlık
Hareketsizlik alzaymır ihtimalini 3 kat artırıyor
Hareketsizlik alzaymır ihtimalini 3 kat artırıyor Alzheimer (Alzaymır) hastalığı hakkında bilgilendirmede bulunan Nöroloji Uzmanı Dr. Esin Baltacı, “Hipertansiyon, kolesterol yüksekliği, sigara, alkol, şeker, yetersiz fiziksel aktivite hastalığın oluşumunu 3 kat artırır” dedi.
4.11.2020 Sağlık
Alzaymıra sebebe yönelik tedaviler için sürdürülen çalışmalar umut olabilir
Alzaymıra sebebe yönelik tedaviler için sürdürülen çalışmalar umut olabilir Prof. Dr. Füsun Domaç, "Alzaymırda sebebe yönelik, yani hastalığa özel tedavilerin geliştirilmesi için çalışmalar devam etmektedir." dedi.
29.09.2020 Sağlık
Hipertansiyon, alzaymır ve demans gelişimini tetikliyor
Hipertansiyon, alzaymır ve demans gelişimini tetikliyor Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Esen, hipertansiyonun kişinin zihinsel, düşünce ve algı kabiliyetini etkileyebildiğini, alzaymır ve demans gelişimini tetiklediğini söyledi.
20.09.2020 Sağlık
Alzaymır hastalığında artış yaşanıyor
Alzaymır hastalığında artış yaşanıyor Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Haşmet Hanağası, dünyada ve Türkiye'de yaşlı nüfusun artmasıyla alzaymır hastalığında büyük bir artış yaşandığını belirtti.
20.09.2020 Sağlık
Veliler kırtasiye ürünlerine akın etti! Uyarı gecikmedi
Veliler kırtasiye ürünlerine akın etti! Uyarı gecikmedi Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala öğrenci ve velileri okul alışverişi telaşı sardı. Türk Standardları Enstitüsü (TSE), aileleri kırtasiye malzemeleri satın alırken ürünlerin güvenilirliğine ve standartlara uygunluğuna dikkat etmeleri konusunda uyardı.
28.08.2020 Yaşam
2040'a kadar Parkinson hastası sayısının 18 milyona  ulaşması bekleniyor
2040'a kadar Parkinson hastası sayısının 18 milyona ulaşması bekleniyor Nörolojik kaynaklı Parkinson hastalığının görülme sıklığının arttığı, dünya genelinde 2040'a kadar hasta sayısının yaklaşık 18 milyona ulaşmasının öngörüldüğü bildirildi.
21.07.2020 Sağlık
Üniversite öğrencisi alzaymırın peşinde
Üniversite öğrencisi alzaymırın peşinde Son dönemde hasta sayısında artış görülen alzaymır konusunda Ege Üniversitesinde yürütülen çalışmalar patent başvurusu aşamasına geldi.
18.07.2020 Sağlık
ABD'de ikinci infaz! 17 yıl aradan sonra...
ABD'de ikinci infaz! 17 yıl aradan sonra... ABD'de 17 yıl aradan sonra önceki gün ilk kez bir federal mahkumun idam edilmesinin ardından bugün de ikinci bir federal mahkumun idamı gerçekleştirildi.
16.07.2020 Dünya
Türk bilim insanları başkanlığındaki ekibin 'sentezleme' başarısı
Türk bilim insanları başkanlığındaki ekibin 'sentezleme' başarısı Merkezi sinir sistemi, mide, bağırsak rahatsızlıkları ilaçlarının üretiminde etken madde olarak kullanılan ve yurt dışında 24 saatte gerçekleştirilebilinen sentezleme işlemi, Türk bilim insanları başkanlığındaki ekip tarafından bir dakikada yapıldı.
19.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Tıp ve sanayi dünyasından tam destek!
Tıp ve sanayi dünyasından tam destek! Gıdalardaki trans yağ miktarının sınırlandırılmasını içeren, hazırlık aşamasındaki yönetmeliğe, tıp ve sanayi dünyasından destek geldi.
29.03.2020 Sağlık
Ekonomik değeri olan mantar çeşidi için tescil başvurusu
Ekonomik değeri olan mantar çeşidi için tescil başvurusu Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünce yürütülen proje kapsamında doğadan toplanan yerli mantarlardan ikisinin "Yaprak 77" ve "Soylu 77" isimleriyle tescili için Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezine başvuru yapıldı.
6.03.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Alzaymır ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alzaymır haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.