Alp Dağları

Alp Dağları

Son dakika Alp Dağları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Alp Dağları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Alp Dağları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alp Dağları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alp dağları gelişmeleri de dahil olmak üzere 92 alp dağları haberi bulunmuştur. Tüm alp dağları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hırvatistan Bayrağı Anlamı Nedir? Hırvatistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Hırvatistan Bayrağı Anlamı Nedir? Hırvatistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Adriyatik denizine kıyısı olan Hırvatistan Slovenya, Bosna Hersek ve Karadağ ile komşudur. Hırvatistan hem Avrupa hem de Balkanlarda toprağı olan bir ülkedir.
8.09.2023 Eğitim
İtalya'daki çığ felaketinde ölü sayısı 11'e yükseldi
İtalya'daki çığ felaketinde ölü sayısı 11'e yükseldi İtalya’daki Marmolada Dağı’nda buzul parçasının kopması sonucu meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi.
9.07.2022 Dünya
İtalya'da düşen helikopterle ilgili dikkat çeken detaylar! 'Kara kutu yoktu'
İtalya'da düşen helikopterle ilgili dikkat çeken detaylar! 'Kara kutu yoktu' İçinde 4'ü Türk toplam 7 kişinin bulunduğu ve İtalya'nın Lucca kentinden kalktıktan sonra Cusna Dağı bölgesinde düşen helikopterle ilgili sır perdesini aralama çalışmaları sürüyor. İtalyan medyasının manşetten verdiği haberlerde dikkat çeken detaylar yer aldı. Soruşturma kapsamında pilotun hasta olup olmadığı, helikopterle ilgili teknik sorunlar olup olmadığı ve hava koşullarının düşüşe bir etkisi olup olmadığı gibi detaylar araştırılıyor. Öte yandan La Nazione gazetesinin "Helikopterde kara kutu yoktu" başlığıyla verdiği haberde, Alp Dağları Kurtarma Birimi Başkanı'nın bu tip helikopterlerde kara kutu olmadığına vurgu yaptığı ve bu nedenle kazanın neden veya nedenlerini belirlemenin kolay olmayacağı da belirtildi.
13.06.2022 Dünya
Pera Palas nerede, tarihi ne? Pera Palas kimin, otel gezilebilir mi?
Pera Palas nerede, tarihi ne? Pera Palas kimin, otel gezilebilir mi? Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisi 3 Mart Perşembe günü dijital platformdaki ekran macerasına başladı. İzleyiciyi Kurtuluş Savaşı yıllarına götürüp, İstanbul’un etkileyici atmosferini ekrana yansıtan dizi sonrası Pera Palas ile ilgili merak edilenler arttı. Peki, Pera Palas nerede, tarihi ne? Pera Palas kimin, otel gezilebilir mi?
4.03.2022 Kültür Sanat
Kaz Dağları Ayvacık Köyleri nerede?
Kaz Dağları Ayvacık Köyleri nerede? Serenay Sarıkaya, Kaz Dağları'nda arsa aldı. Cem Yılmaz’la ayrıldıktan sonra soluğu Kaz Dağları’nda alan Serenay Sarıkaya, buradan ev sahibi olmak için Ayvacık Köyü’nden 1.5 dönümlük arsa satın aldı. Serenay Sarıkaya’nın arsa satın almasının ardından Ayvacık Köyü hakkındaki araştırmalar da arttı. Kaz Dağları Ayvacık Köyleri nerede?
7.12.2020 Gündem
Kayak merkezleri yılbaşında dolacak
Kayak merkezleri yılbaşında dolacak Kar yağışının başlamasıyla Türkiye'de 50'yi aşkın kayak merkezinde hazırlıklar tamamlandı. Koronavirüs nedeniyle kayak merkezi otelleri de Güvenli Turizm Sertifikası ile hizmet verebilecek. 3 günlük yılbaşı tatili için Uludağ, Kartalkaya, Erciyes, Palandöken, Sarıkamış, gibi kayak merkezlerine talep patlaması yaşanıyor. Kayak merkezleri, bu yıl Rusya ve Ukrayna'dan da ciddi talep gördüğü için tur operatörleri iki ülkeye yönelik charter seferler hazırladı.
3.12.2020 Ekonomi
Kış Avrupa'ya erken geldi! Her yer beyaza büründü
Kış Avrupa'ya erken geldi! Her yer beyaza büründü Hava sıcaklıklarındaki keskin düşüşün ardından Avrupa'da İsviçre, Fransa, Avusturya, İtalya, İspanya, Almanya ve Çekya'ya kar yağdı.
27.09.2020 Dünya
Marmolada buz kütlesi 15 yıl içinde yok olabilir
Marmolada buz kütlesi 15 yıl içinde yok olabilir Alp Dağlarının İtalya kısmında kalan ve "Marmolada" adıyla bilinen buzulun 15 yıl içinde küresel ısınma sebebiyle yok olabileceği belirtildi.
2.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Ludovico Einaudi, 31 Ocak’ta İstanbul'da!
Ludovico Einaudi, 31 Ocak’ta İstanbul'da! İtalyan besteci ve piyanistLudovico Einaudi,tüm dünyada biletleri tükenen yeni turu kapsamında İstanbul’a geliyor. Dijital platformlarda 2 milyar dinlenmeyle klasik müzik alanında rekolar kıran Einaudi, 2019’a damgasını vuran yeni projesi “Seven Days Walking” ile İstanbul'da müzikseverlerle buluşacak.
24.12.2019 Kültür Sanat
Elektrik tellerinde asılı kalan uçağın pilotu kurtarılmayı bekledi
Elektrik tellerinde asılı kalan uçağın pilotu kurtarılmayı bekledi İtalya'da bir uçak, elektrik tellerine çarptı ve asılı kaldı. Uçağın pilotu, kokpitten çıkarak kanada oturdu ve kurtarılmayı bekledi.
10.10.2019 Dünya
Gündem değiştirecek haber! Michael Schumacher apar topar...
Gündem değiştirecek haber! Michael Schumacher apar topar... Pistlerin kralı Michael Schumacher'in sağlık durumu hakkında net bir bilgi yoktu... Alp Dağları'nda geçirdiği kazanın ardından 5 yıldır bitkisel hayatta bulunan efsane pilot Michael Schumacher hakkında flaş bir iddia geldi...
10.11.2021 Diğer Sporlar
İsviçre'de savaş uçakları yanlış şehrin üzerinde gösteri yaptı
İsviçre'de savaş uçakları yanlış şehrin üzerinde gösteri yaptı İsviçre Hava Kuvvetleri'nin gösteri timi Patrouille Suisse (İsviçre Devriyesi), bir anma etkinliği için gökyüzünde yapacakları gösteriyi, müzik festivali düzenlenen başka bir şehrin üzerinde yaptı.
9.07.2019 Dünya
Hitler'in Yahudi kızla çekilen bu fotoğrafı açık artırmaya çıkıyor
Hitler'in Yahudi kızla çekilen bu fotoğrafı açık artırmaya çıkıyor Sevgi dolu bir anı gösteren bu karede aslında oldukça önemli bir durum var. Fotoğraf, görüntünün aksine, karanlık bir hikayeyi saklıyor; fotoğraftaki adam 6 milyon Yahudi'nin ölümünden sorumlu Adolf Hitler, kız çocuğu ise Yahudi bir aileden geliyor.
14.11.2018 Dünya
Cesedi 25 yıl sonra bulunan Türk dağcı toprağa verildi
Cesedi 25 yıl sonra bulunan Türk dağcı toprağa verildi Almanya'da ailesiyle yaşarken 23 yaşında arkadaşlarıyla gittiği Fransa'da Alp Dağları'nda zirve yaparken kaybolan ve cenazesi 25 yıl sonra bulunan Kayserili Hasan Tarım'ın cenazesi, köyündeki cemevinde düzenlenen törenle toprağa verildi.
6.10.2018 Yaşam
Türk dağcının kimliği DNA testiyle belirlendi
Türk dağcının kimliği DNA testiyle belirlendi Almanya’da ailesiyle yaşarken 23 yaşında arkadaşlarıyla gittiği Fransa’da Alp Dağlarında zirve yaparken kaybolan ve cenazesi 26 yıl sonra bulunan Kayserili Hasan Tarım’ın kimliği, DNA testiyle belirlendi.
5.10.2018 Yaşam
Alp Dağları'nda 26 yıl önce kaybolan Türk dağcının cesedi bulundu
Alp Dağları'nda 26 yıl önce kaybolan Türk dağcının cesedi bulundu Kayserili dağcı Hasan Tarım, 1992 yılında Fransız Alpleri'nde dağcılık yaparken kaybolmuştu.
5.10.2018 Dünya
Alp Dağları’nda kaybolmuştu! Naaşı 26 yıl sonra bulundu
Alp Dağları’nda kaybolmuştu! Naaşı 26 yıl sonra bulundu Fransa'da bulunan Alp Dağları’nda kaybolan Kayserili dağcının naaşını 26 yıl sonra bulundu.
4.10.2018 Gündem
20 kişilik uçak Alp Dağları'nda düştü! Kurtulan yok
20 kişilik uçak Alp Dağları'nda düştü! Kurtulan yok İsviçre Alpleri'nde 20 kişiyi taşıyan eski model bir uçak düştü. Reuters 17 yolcu ve 3 mürettebattan kurtulan olmadığını açıkladı.
5.08.2018 Dünya
Alp Dağları’nda 3 dağcı hayatını kaybetti
Alp Dağları’nda 3 dağcı hayatını kaybetti Alp Dağları'nın Fransa bölümünde bulunan Mont-Blanc zirvesinde 3 dağcının hayatını kaybettiği belirtildi.
2.08.2018 Dünya
Alpler’de kayboldu 64 yıl sonra bulundu
Alpler’de kayboldu 64 yıl sonra bulundu İtalya ve İsviçre sınırındaki Alp Dağları’nda, 13 yıl önce bulunan cesedin 1954’te şiddetli fırtına sırasında kaybolan Fransız Henri Le Masne’ye ait olduğu ortaya çıktı.
30.07.2018 Dünya
5 bin yıl önce bunu yemiş!
5 bin yıl önce bunu yemiş! 27 yıl önce Alp Dağları'ndaki bir buzulun içerisinde korunmuş mumyası bulunan ve Ötzi adı verilen erkek cesedinin midesini açan bilim adamları, son yemeğinin ne olduğunu tespit etti.
16.07.2018 Dünya
Çift karakterli SUV’la Alpler’e yolculuk
Çift karakterli SUV’la Alpler’e yolculuk İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati’nin ilk SUV modeli Levante, tek bir tuşla, spor ve dinamik bir binek araçtan, kabiliyetli ve konforlu bir off-road aracına dönüşüyor.
6.01.2018 Arşiv
Yeni yıla kristal karlar altında girin
Yeni yıla kristal karlar altında girin Türkiye’de uluslararası standartlara sahip 5 kayak merkezi bulunuyor. Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Sarıkamış ve Erciyes’teki bu merkezler pistleri ve bütçe dostu konaklama tesisleriyle yılbaşında sizi bekliyor.
23.12.2017 Arşiv
Dünyada ilk! Modern mühendislik harikası
Dünyada ilk! Modern mühendislik harikası Dünyanın en dik hattına sahip feniküler sistemi İsviçre'de açılıyor. Schwyz kantonundaki Stoos köyü yakınlarına inşa edilen Schwyz-Stoos adlı feniküler sistemi, bir modern mühendislik harikası olarak nitelendiriliyor.
17.12.2017 Dünya
PKK'nın Avrupa'daki uyuşturucu şebekesi yakalandı
PKK'nın Avrupa'daki uyuşturucu şebekesi yakalandı Belçika'daki bir PKK şebekesinin, Avrupa'nın yarısına uyuşturucu sattığı, elde edilen milyonlarca avroyu da terör örgütüne aktardığı ortaya çıktı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Alp Dağları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alp dağları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.