Ali Abdullah Salih

Ali Abdullah Salih

Son dakika ali abdullah salih haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ali abdullah salih ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ali abdullah salih haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ali Abdullah Salih

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ali abdullah salih gelişmeleri de dahil olmak üzere 475 ali abdullah salih haberi bulunmuştur. Tüm ali abdullah salih haberleri aşağıda listelenmiştir.
Husiler, helikopteri füzeyle vurdular!
Husiler, helikopteri füzeyle vurdular! En az 30 yıllık Sovyet füzelerini modifiye eden Husiler, Suudi Arabistan helikopterini sınırda hedef aldı. Görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.
2.12.2019 Dünya
Husiler, Suudi Arabistan askerlerine saldırdı
Husiler, Suudi Arabistan askerlerine saldırdı Yemen'de İran destekli Husilerin, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cazan bölgesinde, Suudi askerlere yönelik düzenledikleri saldırıda, birkaç askeri öldürdükleri ve yaraladıkları açıklandı.
23.07.2019 Dünya
Yemenli 5 kişinin mal varlığı donduruldu
Yemenli 5 kişinin mal varlığı donduruldu Yemenli eski cumhurbaşkanı Salih başta olmak üzere 5 kişinin Türkiye'de olan mal varlıklarının dondurulmasına karar verildi.
18.04.2019 Gündem
İsveç'teki Yemen görüşmelerinde son durum
İsveç'teki Yemen görüşmelerinde son durum İsveç'teki Yemen konulu istişare toplantılarında bazı başlıklarda ilerleme sağlandığı açıklandı. Yemen hükümeti toplantılardan ümidini korurken, Husiler barış konusuna şüpheyle yaklaşıyor.
12.12.2018 Dünya
Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın röportajı ortaya çıktı
Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın röportajı ortaya çıktı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmadan bir süre önce Suriye konusunda katıldığı bir televizyon programında yaptığı son konuşma yayına verildi.
19.10.2018 Dünya
Arap ülkesinden çağrı: Çekilin!
Arap ülkesinden çağrı: Çekilin! Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş, Yemen'in Hudeyde kentinde insani durumun kötüleşmesinden kaçınmak için Husilere herhangi bir şart ileri sürmeden kentten tamamen çekilmeleri çağrısında bulundu.
22.06.2018 Dünya
4 yılın ardından ilk defa Suudi Arabistan'a gitti!
4 yılın ardından ilk defa Suudi Arabistan'a gitti! Yemen'de daha önce eski Cumhurbaşkanı Salih'in başkanlık ettiği Genel Halk Kongresi'nden bir heyet, ülkede çatışmaların patlak verdiği 2014'ten bu yana ilk defa Suudi Arabistan'a gitti.
5.06.2018 Dünya
Yemen hükümeti açıkladı: Başarısız bir darbe girişimi
Yemen hükümeti açıkladı: Başarısız bir darbe girişimi Yemen'deki meşru hükümet, ayrılıkçı Güney Hareketi'ne bağlı milislerin Aden'de "başarısız bir darbe girişimi"nde bulunduğunu açıkladı.
1.02.2018 Dünya
Yemen'den Suudi Arabistan'a füze fırlatıldı
Yemen'den Suudi Arabistan'a füze fırlatıldı Suudi Arabistan'a, Yemen'den bir kez daha füze atıldı.
5.01.2018 Dünya
Yemen'de kaçak yeğenin sağ olduğu ortaya çıktı
Yemen'de kaçak yeğenin sağ olduğu ortaya çıktı Yemen'de öldürülen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in yeğeni Tuğgeneral Tarık Muhammed'in Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine sığınarak hayatta kaldığı ortaya çıktı. Muhammed'in bölgeden kaçabilmek için ölü numarası yaptığı belirtiliyor.
4.01.2018 Dünya
Husiler 120 kişiyi serbest bıraktı
Husiler 120 kişiyi serbest bıraktı Yemen'de Husiler, eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerden 120 kişiyi serbest bıraktı.
24.12.2017 Dünya
Rusya, Yemen'deki diplomatik varlığını askıya aldı
Rusya, Yemen'deki diplomatik varlığını askıya aldı Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova'nın başkent Sana'daki durum nedeniyle Yemen'deki diplomatik varlığını askıya almaya karar verdiğini söyledi.
12.12.2017 Dünya
İşte İsrail'in kirli planı!
İşte İsrail'in kirli planı! Trump'ın skandal açıklamasından cesaret alan İsrail yönetimi, Kudüs'te yaşayan 324 bin Filistinliyi şehirden çıkarmanın planlarını yapıyor.
9.12.2017 Dünya
Yemen'de 234 ölü 400 yaralı
Yemen'de 234 ölü 400 yaralı Yemen'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi, başkent Sana'da Husilerle dün öldürülen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler arasındaki çatışmalarda son 4 gün içinde 234 kişinin öldüğünü, 400'den fazla kişinin ise yaralandığını duyurdu.
5.12.2017 Dünya
Husiler gazetecileri rehin aldı!
Husiler gazetecileri rehin aldı! Husiler'in bir Sputnik muhabiri dahil 41 gazeteciyi başkent Sana'daki Yemen Today televizyonunda rehin tuttuğu belirtildi.
5.12.2017 Dünya
Son dakika... Acil çağrı! 'Güvenliğimiz tehdit altında'
Son dakika... Acil çağrı! 'Güvenliğimiz tehdit altında' Arap Birliği, Dünyanın Husi milislerini 'terörist örgüt' olarak görmesi ve Yemen'in muhakkak onlardan kurtulması gerektiğini bildirdi.
5.12.2017 Dünya
Halka intikam çağrısı!
Halka intikam çağrısı! Eski Yemen Devlet Başkanı Salih'in öldürülerek fotoğraflarının yayımlanmasının ardından, oğlu Yemen halkını intikam almaya çağırdı.
5.12.2017 Dünya
BM'den Sana'da "çatışmalara ara verin" çağrısı
BM'den Sana'da "çatışmalara ara verin" çağrısı Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, Yemen'in başkenti Sana'daki sivillerin temel insani yardımlara ulaşabilmesi ve yaralıların tedavisi için tüm taraflara yarın çatışmalara ara vermeleri çağrısında bulundu.
4.12.2017 Dünya
Ali Abdullah Salih'in ölümünün ardından S.Arabistan'dan flaş çağrı
Ali Abdullah Salih'in ölümünün ardından S.Arabistan'dan flaş çağrı Yemen'in devrik lideri Salih'in ölümünün ardından açıklama yapan Suudi Arabistan, Sana'daki sivillerin bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.
4.12.2017 Dünya
Ali Abdullah Salih kimdir? İşte öldürülen devrik liderin portresi
Ali Abdullah Salih kimdir? İşte öldürülen devrik liderin portresi Yemen'de aşiretlerin desteğiyle 1978'den 2012'ye kadar 34 yıl ülkeyi yöneten devrik cumhurbaşkanı, gösterilerin başlamasıyla Suudi Arabistan'a kaçıp iktidarını yardımcısı Abdrabbuh Hadi Mansur’a bıraktı. Yeniden ülkesine dönüp bu kez iktidarı yeniden ele geçirmek için taraftarlarıyla birlikte savaşa tutuştu. Kendisiyle aynı hedefe sahip İran destekli Husilerle girdiği çatışmada öldü.
4.12.2017 Dünya
Son dakika... Haberler peş peşe geliyor! 'Salih öldürüldü'
Son dakika... Haberler peş peşe geliyor! 'Salih öldürüldü' Yemen'den son dakika haberleri geliyor. Eski Cumhurbaşkanı Salih yanlıları ile İran destekli Husiler arasındaki çatışmalarda ölü sayısı artıyor.İran büyükelçiliğine havan topu atıldıktan sonra eski Cumhurbaşkanı Salih'in evi patlatıldı. İsyancı Husilerin radyo kanalı Salih'in öldürüldüğünü duyurdu.
5.12.2017 Dünya
İran Büyükelçiliğini vurdular
İran Büyükelçiliğini vurdular Yemen'in başkenti Sana'da yönetim karşıtı olan eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Husiler arasında yaşanan çatışmalar sırasında İran Büyükelçiliği havan topuyla vuruldu. İran ise söz konusu olayı yalanladı.
4.12.2017 Dünya
Katar, arabuluculuk yaptığı iddiasını yalanladı
Katar, arabuluculuk yaptığı iddiasını yalanladı Katar, 'Yemen'de çatışan Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih arasında arabuluculuk yaptığına' ilişkin iddiaları kınayarak, Yemen'deki anlamsız savaşın sonlandırılması çağrısı yaptı.
3.12.2017 Dünya
Husiler: BAE'nin başkentine kruz füzesi fırlattık
Husiler: BAE'nin başkentine kruz füzesi fırlattık Yemen'de Husiler, BAE'nin başkenti Abu Dabi'deki nükleer santrale kruz füzesi fırlattıklarını iddia etti. Birleşik Arap Emirlikleri ise iddiayı yalanladı.
3.12.2017 Dünya
Flaş çağrı geldi! Birleşin
Flaş çağrı geldi! Birleşin Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'de eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçler ile Husiler arasında yaşanan çatışmalara ilişkin "onurlu herkesin Husilere karşı ayaklanması" çağrısında bulundu.
2.12.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ali Abdullah Salih ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ali abdullah salih haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.