Ağrısı

Ağrısı

Son dakika ağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.973 ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan 10 yıldır karın ağrısı çeken Sabahat Korkmazer,sağ böbreğinden 3 kilo ağırlığında ve 20 santimetre büyüklüğünde kitle çıkarıldı. Operasyonu yapan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Dağgülü, “Hem böbreği hem de kitleyi komple çıkardık" dedi.
25.04.2024 Gündem
Uzmanı uyardı! Orta yaşlı kadınlarda daha fazla görülüyor
Uzmanı uyardı! Orta yaşlı kadınlarda daha fazla görülüyor Diz kireçlenmesi hakkında uyarılarda bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, diz artti olarak da tanımlanan diz kireçlenmesinin, diz eklem kıkırdağının aşınarak görevini yerine getirememesi olduğunu belirtti. Sever,“ Hasta yaşam kalitesini bozan bir diz ağrısı yaşar” dedi.
19.04.2024 Gündem
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz"
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz" Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz fırtınası Adana'da etkili oldu.
19.04.2024 Adana
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi İzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi, 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. Tedavilerini aksatmayan Lastikçi, "Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
10.04.2024 Gündem
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi Ankara'da nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran emekli Osman Çetin Düzgün, kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca, Türkiye'de 1,5 Milyon kalp yetmezliği hastası olduğunu söyledi.
9.04.2024 Gündem
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
1.04.2024 Sağlık
Havana sendromunun sırrı çözülüyor, Dünyanın merakla beklediği rapor yayınlandı
Havana sendromunun sırrı çözülüyor, Dünyanın merakla beklediği rapor yayınlandı İlk kez Küba'da tespit edildiği için 'Havana Sendromu' olarak da bilinen hastalık ile ilgili gündeme adeta bomba gibi düşen bir iddia geldi. Bağımsız Rus yayın kuruluşu The Insider ve CBS tarafından yayınlanan ortak bir araştırma Birim 29155 olarak bilinen Rus askeri istihbarat birimini işaret etti.
1.04.2024 Dünya
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor
Ekrana uzun süre bakmak şaşılık riskini artırıyor Çocuklarda şaşılık, cep telefonu ve tablet gibi küçük ekranlara bağımlılığa paralel olarak arttırdığı tespit edildi.
28.03.2024 Gündem
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti.
25.03.2024 Sağlık
İkindi ile akşam arası neden uyunmaz? İkindi vaktinde (kerahat vakti) uyumak neden iyi değildir?
İkindi ile akşam arası neden uyunmaz? İkindi vaktinde (kerahat vakti) uyumak neden iyi değildir? İslam alimlerine göre ikindi ve akşam vakitleri arasında uyumak mekruh sayılmıştır. Peki, Kerahat vakti neden uyunmaz?
15.03.2024 Dini Bilgiler
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı Adana'da, Emine Rozi'ye (80), 1,5 yıl önce aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkarılması için yapılan ameliyatta ayrıca yerine biyolojik aort kapağı kondu, diğer kapağın yerine yeni mitral biyolojik kapak yerleştirildi, 3'üncü kapak tamir edildi, tıkalı 2 kalp damarına baypas yapıldı, aort damarı genişletildi. Prof. Dr. Mehmet Şah Topçuoğlu, aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkartılması operasyonunun bugüne kadar dünyada 30 hastaya yapıldığını, bu hastaların yarısının ameliyat masasında hayatını kaybettiğini, yaptıkları ameliyatın ise Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.
12.03.2024 Adana
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor Ramazan'da ani ve hızlı yemek yemenin tehlikesine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, en önemli sıkıntının tansiyon yükselmesi olduğunu söyledi.Boztosun, "Ramazan'da oruç tutmak isteyen kalp hastaları mutlaka doktorlarına danışmalı"dedi.
11.03.2024 Gündem
Diz ağrısı olanlara dikkat! Belirtileri varsa hekime gitmelisiniz
Diz ağrısı olanlara dikkat! Belirtileri varsa hekime gitmelisiniz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, diz ağrılarının hemen hemen her yaşta gözüktüğünü söyledi. Aydın,"Hastaların 7 günü aşkın bir diz ağrısı varsa bunu önemsemeleri ve uzman hekime muayene olmaları gerekmektedir"dedi.
11.03.2024 Yaşam
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Ramazan ayının ilk baş ağrısını şak diye kesiyor: İş yerinde bu yöntem çok işe yarıyor!
Ramazan ayının ilk baş ağrısını şak diye kesiyor: İş yerinde bu yöntem çok işe yarıyor! Ramazan ayının ilk günü bu sene Pazartesi gününe denk geliyor. Özellikle ilk oruç günü sıklıkla karşılaşılan baş ağrısı birçok kişi için can sıkıcı bir probleme dönüşüyor. Bu ağrı basit bir nedenden dolayı olabilecekken ciddi bir sorundan da kaynaklanabilir. İş yerinde oruçluyken yakalanabileceğiniz baş ağrısını geçirecek yöntemi haberimizde derledik. Peki Ramazan'da oruçluyken baş ağrısı nasıl geçer?
4.03.2024 Sağlık
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor!
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor! Türk kültürünün en önemli ve bilindik bitkilerinden birisini aslında Evliya Çelebi vaktiyle tarif etmiştir. Boğaz ağrısı, mide ülseri ve öksürük gibi problemlere iyi gelen meyan bu bitkinin söylenene göre 70 çeşit faydası yer alıyor.
29.02.2024 Yaşam
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024 Sağlık
Inter'de Hakan Çalhanoğlu şoku! Sakatlığı açıklandı
Inter'de Hakan Çalhanoğlu şoku! Sakatlığı açıklandı İtalyan devi Inter'e, Milli yıldız Hakan Çalhanoğlu'ndan kötü haber geldi. Başarılı futbolcunun sakatlığı açıklandı.
26.02.2024 Futbol
Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısına bire bir! Günde 1 kaşığı dertlere şifa olacak
Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısına bire bir! Günde 1 kaşığı dertlere şifa olacak Soğuk algınlığıyla başlayan göğüs ağrısı, çoğu zaman kalp rahatsızlığı ile karıştırılır. Ancak bu eskilerin deyimiyle "Yel girmesi'nden başka bir şey değildir. Yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendiren kuşburnu, kalbi de cildi de koruyan bir etkiye sahiptir. Hücre hasarına neden olan serbest radikallere karşı kalkan olan kuşburnu, flavonoidler, karotenoidler gibi bileşiklere sahiptir. Genel sağlığı destekleyen bu mucize besinin faydaları şöyle sıralanabilir:
24.02.2024 Sağlık
Terleten meyve ne iltihap bırakıyor ne eklem ağrısı! Çorbanıza bir çimdik atın ve...
Terleten meyve ne iltihap bırakıyor ne eklem ağrısı! Çorbanıza bir çimdik atın ve... Beslenme uzmanlarına göre antiinflamatuar bileşenlere sahip besinleri tüketmek uzun yaşamanın sırrı... Ne kadar çok antiiflamatuar içerikli besin ve baharatlara yönelirsek o kadar inflamasyonu azaltmamız mümkündür. Böylece romatizmal hastalıklardan da uzak durmuş oluruz.
19.02.2024 Yaşam
Astrolog Aygül Aydın 12 burç için günlük tüyoyu verdi: 3 burç diş ağrısı çekecek, 4 burç pes ediyor! 5 burç için karar günü!
Astrolog Aygül Aydın 12 burç için günlük tüyoyu verdi: 3 burç diş ağrısı çekecek, 4 burç pes ediyor! 5 burç için karar günü! Gökyüzünde isyankar bir enerji var! Güneş 19 Şubat'ta balık burcuna geçiyor. Ünlü astrolog Aygül Aydın, 12 burç için tek tek yorumladı. İşte 15 Şubat Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık burcu yorumları…
15.02.2024 Astroloji
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı Yoğun duygusal travmalar kalp kırıklığına yol açsa da aslında fiziki olarak da kalp üzerinde belirgin etkiler yaratabiliyor. Ani gelişen şiddetli üzüntü, hayal kırıklığı ve stresin kırık kalp sendromuna yol açabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Buturak, hastada ani başlayan göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Kişinin, eş, sevgili veya birinci derece yakını ya da çok sevdiği bir yakınını kaybetmesi, uzun süreli bir ilişki sonrası ayrılık, boşanma veya aldatılma gibi ağır duygusal durumlar veya kişiyi derinden sarsacak haberler alması gibi ani psikolojik travmaların hastalığı tetiklediğini söyleyen Buturak, bunun yanı sıra kişinin yaşadığı boğulma tehlikesi, deprem gibi doğal afetler ve bazı fiziksel travmaların da kırık kalp sendromuna sebep olabileceğini vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
Ağrılar ile yüz asimetrisi bozulmuştu! Gerçeği öğrenince hayatlarının şokunu yaşadılar
Ağrılar ile yüz asimetrisi bozulmuştu! Gerçeği öğrenince hayatlarının şokunu yaşadılar Konya'da çene ağrısı çekip, yüz asimetrisi bozulan 2 hastanın çene eklemlerinde tümör olduğu tespit edildi. Uzun yıllar farklı tedaviler görüp, doğru teşhis alamayan Semiha Tezcan (54) ile Mustafa Küçükdemir (52), Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde yapılan operasyonla sağlığına kavuştu. Operasyonları gerçekleştiren Prof. Dr. Alparslan Esen, "Bu tümör yavaş büyüdüğü için ve yüzdeki asimetri de geç fark edildiği için genellikle ileri evrelerde karşımıza çıkıyor" dedi.
12.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.