Ağız Kuruluğu

Ağız Kuruluğu

Son dakika ağız kuruluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ağız kuruluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ağız kuruluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ağız Kuruluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ağız kuruluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 177 ağız kuruluğu haberi bulunmuştur. Tüm ağız kuruluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı'
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı' Niğde Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Naife Yüksel Can, sürekli ağız kokusunun birçok nedeni olabileceğini belirterek, sistemik rahatsızlıkların araştırılmasına ve düzenli ağız bakımına dikkati çekti.
24.12.2023 Yaşam
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı Boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için 50 yıldır hastanenin kapısından geçmeyen 67 yaşındaki kadının boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı ameliyatla alındı.
22.12.2023 Gündem
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın'
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın' Uzm. Dr. Tuncay Filiz; kansızlık, sarılık, hormon bozuklukları gibi hastalıklarda en erken sinyallerin gözlerden geldiğini söyledi. Gözlerin hastalık habercisi olduğunu belirten Uzm. Dr. Filiz, “Gözyaşlarımızın kesilmesi ya da göz kuruluğu ise başlı başına önemli sorunlara işaret eder. Bu sorunların başında ise Sjögren sendromu (SS) dediğimiz bir tür bağışıklık yetmezliği gelir ki ihmale gelmez” dedi
10.10.2023 Sağlık
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ağız kokusu sosyal hayatı etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkar. Tek başına bir sağlık sorunu olmasa da altında yatan farklı problemler olabilir.
24.03.2023 Sağlık
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023 Sağlık
Uyku apnesi ani ölüm riskini arttırıyor
Uyku apnesi ani ölüm riskini arttırıyor Uyku Apnesi Sendromu, toplumda en sık rastlanan uykuda solunum bozukluğu olarak birçok kişinin hayatını olumsuz etkiliyor. Sinsi seyreden bu hastalık türünde dikkat edilmezse tehlikeli ve ölümcül sonuçlar olabilir.
11.09.2022 Sağlık
Bu hastalığa dikkat, gece ani ölümlere neden olabilir
Bu hastalığa dikkat, gece ani ölümlere neden olabilir Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Taş, uyku apnesinin ani ölümlere neden olabildiğini söyledi.
10.08.2022 Sağlık
6 maddede YKS’de sınav kaygısını azaltmanın yolları! Sınav kaygısının belirtileri ne?
6 maddede YKS’de sınav kaygısını azaltmanın yolları! Sınav kaygısının belirtileri ne? Sınavlara hazırlık adaylar için zorlu bir süreç. YKS sınav tarihleri yaklaştıkça bazı adaylarda sınav kaygısı artarken, yüksek kaygı fiziksel ve psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Peki, YKS’de sınav kaygısıyla baş edebilmek için yapılması gerekenler ne? Sınav kaygısının belirtileri ne? Prof. Dr. Pınar Tınaz, sınav kaygısıyla baş edebilmek için yapılması gerekenleri 6 maddede sıraladı. İşte YKS sınav kaygısını yönetmenin yolları!
13.06.2022 Eğitim
Hastalık iddialarından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin'den dikkat çeken hareketeler! Parkinson iddiası...
Hastalık iddialarından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin'den dikkat çeken hareketeler! Parkinson iddiası... Ordusunu Ukraynaya sokarak savaş başlatan Putin'in son görüntüleri hastalık iddialarını güçlendirdi. Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Paskalya ayininde görüntülenen Rusya Devlet Başkanı Putin'in hareketleri hakkındaki hastalık iddialarını alevlendirdi.
25.04.2022 Dünya
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler?
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın, Ramazan boyunca hamilelerin nelere dikkat etmesi gerektiğini sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
Ramazan ayında ağız ve diş bakımını ihmal etmeyin
Ramazan ayında ağız ve diş bakımını ihmal etmeyin Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, Ramazan ayında ağız ve diş bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, ağız ve diş sağlığını korumak adına yapılması ve uzak durulması gereken davranışları anlattı
18.04.2022 Ramazan
Ağız kuruluğu ve aşırı salya varsa dikkat! Tükürük bezi hastalığı olabilir!
Ağız kuruluğu ve aşırı salya varsa dikkat! Tükürük bezi hastalığı olabilir! Ağrılı şişlikler ya da aşırı salya veya ağız kurluğu varsa dikkat! Sebebi tükürük bezi hastalıkları olabilir. İyi huylu ve kötü huylu olarak ikiye ayrılan bu hastalık ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Ela Araz Server, tükürük bezi taşı tedavisini anlattı.
1.03.2022 Sağlık
Ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor
Ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor Dünya genelinde yaklaşık 537 milyon kişi diyabetle mücadele ediyor. Diyabet hastalarının sık sık ağız ve diş problemlerinden şikayet ettiğini söyleyen Prof. Dr. Alper Çelik, Ağız ve dişlerdeki bazı belirtiler şeker hastalığına işaret edebileceği gibi, kontrolsüz diyabet de ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir dedi.
24.12.2021 Sağlık
Kış aylarında az su içenler dikkat!
Kış aylarında az su içenler dikkat! Üşüme hissinin yaşandığı soğuk kış aylarında terleme yoluyla su kaybının azalması, yaz aylarına göre daha az su ihtiyacı hissedilmesine neden oluyor. Uzmanlar az su içmenin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri hakkında uyarıyor.
16.12.2021 Sağlık
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor!
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor! Dünya üzerinde iyot eksikliği problemi yaşayan 30 milyon insan olduğunu ve bu durumun beslenmeyle doğrudan ilişkili olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Murat Hakan Terekeci, “İyot eksikliğinin önlenmesi için beslenmeye dikkat edilmesi gereklidir. Brokoli, turp, şalgam, kara lahana, ıspanak, soya fasulyesi, karnabahar gibi besinleri iyot eksikliği olan bireyler kullanmamalıdır. Balık, taze meyve ve sebze, deniz yosunu ve süt ve süt ürünleri ise iyot bakımından zengin gıdalardır” dedi.
3.12.2021 Sağlık
‘Pandemi döneminde diyabet hastalarının takibi önemli’
‘Pandemi döneminde diyabet hastalarının takibi önemli’ Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzman Dr. Elif Sevil Alagüney, Covid-19 enfeksiyonunun kronik hastalığı olan kişilerde daha ağır seyrettiğini söyleyerek, “Diyabetli kişilerde enfeksiyonlara karşı artmış eğilim bulunması sebebiyle pandemi döneminde diyabet hastalarının takip ve tedavisi daha önemli hale gelmiştir. Ayrıca Covid-19 enfeksiyonu bilinen diyabeti olmayan kişilerde de kan şekeri yükselmelerine sebep olabilir” dedi.
14.11.2021 Sağlık
'Hastaların 3'te 1'i diyabet olduğunu bilmiyor'
'Hastaların 3'te 1'i diyabet olduğunu bilmiyor' 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle farklı etkinlikler düzenleyerek diyabet ile ilgili farkındalık sağlamak istediklerini belirten Doç. Dr. Güzide Gonca Örük, diyabetin sinsi bir şekilde ilerleyip tüm organları riske soktuğuna dikkati çekerek, Tüm dünyada diyabet olanların 3'te birinin hastalığın farkında olmadığını söyledi.
27.11.2021 Sağlık
Sağlıklı dişler için ne yapmalıyız?
Sağlıklı dişler için ne yapmalıyız? Ağız ve diş sağlığı sorunları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunlarının başında geliyor. Ağız hijyenimize ve diş sağlığımıza dikkat etmediğimizde genel sağlığımız da tehlikeye girmiş oluyor. Sağlıklı dişlere sahip olmanız için Dr. Dt. Beril Karagenç Batal, önemli ipuçları paylaştı.
15.10.2021 Sağlık
Şekeri düşüren yiyecekler nelerdir?
Şekeri düşüren yiyecekler nelerdir? Şeker hastası olan kişiler özellikle yediğine içtiğine dikkat etmek zorundadırlar. Çünkü tüketilen bir takım yiyecekler şekerin yükselmesine neden olabilir. Hangi yiyecekler şekeri yükseltir, şekeri düşüren yiyecekler nelerdir diyorsanız işte cevapları…
30.09.2021 Sağlık
Nefes alma problemi ile ilgili açıklama
Nefes alma problemi ile ilgili açıklama İyi bir yaşam ile uyku, kaliteli nefes alma sayesinde olur. Burunda var olan herhangi bir problem nefes almanızı etkileyerek yaşam kalitenizi düşürecektir. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Serdar Altun nefes alma problemlerine yönelik sıklıkla tercih edilen burun ameliyatını sizler için anlattı.
24.09.2021 Sağlık
Evde konserve yapımında önemli nokta
Evde konserve yapımında önemli nokta Diyetisyen Zeynep Özcan Sert, evde konserve yaparken sağlık açısından dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu söyleyerek, “Evde konserve yapılırken gıdanın güvenli olmasını sağlayacak olan en önemli nokta, şeker ve tuz ilavesi değil, etkin olarak uygulanacak ısıl işlemin süresi ve sıcaklığıdır. Konserveler hazırlandıktan sonra mutlaka yapıldıkları yıl ve mevsim yazılarak etiketlenmelidir. Ek önlem olarak konserve gıda, tüketilmeden önce en az 10 dakika kaynatılmalıdır” dedi.
2.09.2021 Sağlık
Diyabet riskini azaltmanın 9 etkili yolu
Diyabet riskini azaltmanın 9 etkili yolu Sinsice ilerliyor, belirtileri günlük işleri engellemediğinden önemsenmiyor. Üstelik bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde gerek düzenli yapılması gereken kontrollerin hastaneye gitme endişesi nedeniyle aksatılması, gerekse pandemide artan hareketsizlik ve sağlıksız beslenme tehlikeyi daha da artırıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Ceydilek diyabet riskini azaltmanın 9 etkili yolunu anlattı.
25.08.2021 Sağlık
Horlamanın sebebi uyku apnesi olabilir!
Horlamanın sebebi uyku apnesi olabilir! Günümüzde yaygın olarak görülen ve ciddi uyku problemlerine neden olan obstrüktif (tıkayıcı) uyku apnesi sendromu (OSAS) ile ilgili önemli bilgiler aktaran Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Güven Serçe, “OSAS tedavi edilmezse şeker hastalığından kardiyak rahatsızlıklara kadar birçok hastalığa sebebiyet verebilir” dedi.
8.08.2021 Sağlık
Çocukları tatilde bekleyen 5 tehlike!
Çocukları tatilde bekleyen 5 tehlike! Güneş çarpmasından isiliğe, böcek ısırığından ishale pek çok problem özellikle çocuklu aileleri zora sokan durumların başında geliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İlkay Değerli, çocukları tatilde bekleyen 5 tehlikeyi anlattı.
6.07.2021 Sağlık
Alerjik rinit hastalığına her yaşta yakalanmak mümkün
Alerjik rinit hastalığına her yaşta yakalanmak mümkün Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Hanifi Kaya, "Her yaşta yakalanabileceğiniz alerjik rinit hastalığı ömür boyu devam edebilir. Evinizi sağlığınıza uygun hale getirirseniz hastalığın şiddetini azaltabilirsiniz." ifadelerini kullandı.
24.06.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ağız Kuruluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ağız kuruluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.