Afşin Emre Kayıpmaz

Afşin Emre Kayıpmaz

Son dakika Afşin Emre Kayıpmaz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Afşin Emre Kayıpmaz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Afşin Emre Kayıpmaz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Afşin Emre Kayıpmaz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan afşin emre kayıpmaz gelişmeleri de dahil olmak üzere 33 afşin emre kayıpmaz haberi bulunmuştur. Tüm afşin emre kayıpmaz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yüz yüze eğitimde flaş açıklama! Herkes merak ediyordu... Eve gönderilecekler
Yüz yüze eğitimde flaş açıklama! Herkes merak ediyordu... Eve gönderilecekler Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Herkesin kafasında bazı soru işaretleri var. Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz merak edilen sorulara yanıt verdi. Okullarda, bir sınıfta pozitif bir vaka olması durumunda nasıl bir protokol uygulanacak? Öğrencilerin okulda ve okul sonrası eve geldiklerinde yapmaları gerekenler neler? Bu yeni dönemde velilere hangi sorumluluklar düşüyor? Anne-babalar özellikle nelere dikkat etmeli? İşte yanıtları...
3.09.2021 Eğitim
Bilim Kurulu Üyesinden bayram uyarısı! Bayram ziyaretlerine dikkat!
Bilim Kurulu Üyesinden bayram uyarısı! Bayram ziyaretlerine dikkat! Bayram ziyaretlerinde virüsün yayılmasını önlemek için kapalı ortamlarda kalabalık şekilde bulunulmaması gerektiği konusunda uyaran Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Kapalı ortamlarda mümkün olduğunca az kişinin bulunmasını, bu ortamların sık sık havalandırılmasını, ziyaretlerin kısa tutulmasını ve ziyaretlerde yenilip içilmemesini tavsiye ediyorum" dedi.
18.07.2021 Sağlık
Ne zaman normalleşeceğiz? Bilim Kurulu üyesi tarih verdi
Ne zaman normalleşeceğiz? Bilim Kurulu üyesi tarih verdi Bilim Kurulu üyesi Afşin Emre Kayıpmaz normalleşmeyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. 2021 yılında 2020 yılına göre çok daha iyi konumda olunduğunu belirten Kayıpmaz, 'Kovid-19 gibi yaşantımızda bundan sonra başka bakteriler olabilir. 2021 yılı içerisinde bu salgının önemli ölçüde sönümlenebileceğini günlük yaşantıyı etkileyen pandeminin 2021 yılı içinde sönümlenebileceğini ümit ediyoruz' ifadesini kullandı.
3.04.2021 Gündem
Bilim Kurulu üyesi açıkladı! İşte kademeli normalleşmede 4 kriter
Bilim Kurulu üyesi açıkladı! İşte kademeli normalleşmede 4 kriter Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Afşin Emre Kayıpmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın " İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz." ifadelerine ilişkin değerlendirme yapan Kayıpmaz, restoran ve kafelerde süre kısıtlaması olabileceğini söyledi. İşte detaylar...
17.02.2021 Gündem
Sokağa çıkma yasağında son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Sokağa çıkma yasağında son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. Milyonlarca kişi bekliyordu. Hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı kritik Kabine Toplantısı'nda ele alındı. Koronavirüs önlemlerine yönelik aralık ayından beri devam eden hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili uzun süren bekleyişin sonunda açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz." dedi.
18.02.2021 Gündem
Bilim Kurulu üyesinden maske kullanımı konusunda kritik uyarı: Uygun değil
Bilim Kurulu üyesinden maske kullanımı konusunda kritik uyarı: Uygun değil Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, maske kullanımı konusunda vatandaşları uyardı. Kayıpmaz, ventilli olsun olmasın N95 ve FFP2 tarzı maskelerin halkın kullanımına uygun olmadığını vurgulayarak, “Üzerinde bir valfi bulunan N95 veya FFP2 tarzında maskelerin, uçaklarda veya toplu alanlarda kullanılması uygun değil” dedi.
17.01.2021 Sağlık
Aşı olan Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz: İlk yan etkiler baş ağrısı, yorgunluk
Aşı olan Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz: İlk yan etkiler baş ağrısı, yorgunluk Ankara'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Covid-19 aşısı olan Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Aşının ilk yan etkileri uygulanma bölgesinde ağrı, baş ağrısı, yorgunluk, kas-eklem ağrısı gibi istenmeye yan etkiler. 48 saat içinde de sonlanıyor bunlar" dedi.
14.01.2021 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan aşı açıklaması! '28 gün arayla yapılması...'
Sağlık Bakanlığı'ndan aşı açıklaması! '28 gün arayla yapılması...' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Sinovac firmasınca üretilen Kovid-19 aşısının birinci ve ikinci doz uygulamaları 14 gün yerine 28 gün arayla yapıldığında elde edilen antikor seviyesinin daha yüksek olduğunu bildirdi.
1.01.2021 Sağlık
Doç. Dr. Kayıpmaz: Aşılar geldi, 2 haftalık sürece ihtiyacımız var
Doç. Dr. Kayıpmaz: Aşılar geldi, 2 haftalık sürece ihtiyacımız var Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Çin'den getirilen aşıların 2 haftalık inceleme sürecinin olacağını belirtti. İlgili kurumların onay vermesi halinde aşılar için erken kullanım izninin alınacağını ve sırasıyla sağlık çalışanlarından başlanarak, vatandaşa uygulanacağını söyleyen Kayıpmaz, "Bu işlemler yaklaşık 2 hafta süren bir süreç. Daha sonra ocak ayının 2'nci haftasından sonra aşılamaya başlanacak, diyebiliriz" dedi.
30.12.2020 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Aşılar evde de uygulanabilir
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Aşılar evde de uygulanabilir Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Çin menşeli koronavirüs aşısının Türkiye'ye geldikten sonra aşı merkezlerine dağıtımı konusunda Sağlık Bakanlığı'nın çalıştığını söyledi. Doç. Dr. Kayıpmaz, "Öncelikle en yüksek riskteki kişiler aşılanacak. Sağlık kuruluşlarında, temel sağlık hizmetlerinin sunulduğu Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi gibi kuruluşlarda hatta Evde Sağlık Hizmetleri bağlamında bu aşılar uygulanabilir" dedi.
9.12.2020 Gündem
Aşı sırası ne zaman gelecek? Aşı başvuruları nasıl yapılacak?
Aşı sırası ne zaman gelecek? Aşı başvuruları nasıl yapılacak? Türkiye’de COVID-19’a karşı ilk aşılama 11 Aralık’tan sonra başlayacak. Peki aşılama kaç grupta yapılacak, ilk ve en son kimler aşılanacak? Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye’nin aşı stratejisini anlattı
5.12.2020 Gündem
Bilim Kurulu üyesi: Sağlık çalışanlarında karantina 7 gün
Bilim Kurulu üyesi: Sağlık çalışanlarında karantina 7 gün Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, koronavirüs hastalığında 14 günlük karantina sürecinin bazı durumlarda değişebildiğini söyledi. Doç. Dr. Kayıpmaz, "Eğer kişi hastalığı yoğun bakımda atlatmışsa veya kişide bağışıklık sistemi ile ilgili bir rahatsızlık var ise o zaman 21 güne kadar uzayabiliyor. Sağlık çalışanları sağlık sisteminde bir aksamaya yol açmamak için yine fedakarca çaba göstererek 7'nci günün sonunda 2 PCR testi negatifliği var ise tekrardan görevi başında dönüyor" dedi.
3.12.2020 Sağlık
Aşı ne zaman başlayacak? Bilim Kurulu aşı açıkladı! Aşı zorunlu mu olacak?
Aşı ne zaman başlayacak? Bilim Kurulu aşı açıkladı! Aşı zorunlu mu olacak? Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında "aşı" gündemiyle toplandı. Toplantı sonrası Bakan Koca'nın yaptığı yazılı açıklamada aşılanmanın 4 aşamada yapılacağını belirtildi. 11 Aralık'tan sonra gelecek aşı ilk aşamada sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinlere yapılacak.
3.12.2020 Gündem
Bilim Kurulu üyesi o yaş aralığına dikkat çekti! 'Hayatını kaybeden...'
Bilim Kurulu üyesi o yaş aralığına dikkat çekti! 'Hayatını kaybeden...' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, son zamanlarda artan vaka sayılarında özellikle gençlerin de olduğuna dikkat çekerek, "Hastalığın daha çok 25- 49 yaş arasındaki kişilerde yoğunlaştığını görüyoruz." dedi. Doç. Dr. Kayıpmaz, genç hastaların da altta yatan hiçbir hastalığı olmadığı halde yoğun bakımda yatarak tedavi gördüklerini belirterek "Ne yazık ki hayatını kaybeden genç hastalarımız var, oluyor" diye konuştu.
2.12.2020 Gündem
Koronavirüs ikinci kez daha mı ağır geçiyor?
Koronavirüs ikinci kez daha mı ağır geçiyor? Covid-19’a haziran ayında yakalanan ve tedavisinin ardından testleri negatife dönen teknik direktör Yılmaz Vural’ın yeniden koronavirüse yakalanması ve durumunun ağır olması tartışma başlattı.
29.11.2020 Gündem
Bilim Kurulu üyesi açıkladı! Karantina ihlali sayılmıyor
Bilim Kurulu üyesi açıkladı! Karantina ihlali sayılmıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Kişilerde hastalığa bağlı veya hastalığa bağımsız karantina süresince herhangi bir acil durum gelişirse onların hastanelerin acil servislerine başvurması durumunda evden çıkmaları karantina ihlali olarak sayılmamaktadır” dedi.
24.11.2020 Gündem
Kovid-19 tedavisi için uyarı: Hekime başvurmadan kullanmayın!
Kovid-19 tedavisi için uyarı: Hekime başvurmadan kullanmayın! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, dünyayı etkisi altına alan ve ölümcül seyreden yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınının tedavisinde hekime başvurmadan aspirin kullanılmaması gerektiğini belirtti. Kayıpmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her ilacın akılcı biçimde kullanılması gerektiğini söyledi.
20.11.2020 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Sigara dumanı virüsün yayılımına neden oluyor
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Sigara dumanı virüsün yayılımına neden oluyor İçişleri Bakanlığı genelgesi ile tüm illerde vatandaşların yoğun olduğu alanlarda sigara içme yasağı getirilirken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Sigara dumanı virüs parçacıklarının daha uzak mesafeye yayılımına neden oluyor" dedi.
12.11.2020 Gündem
Bilim Kurulu üyesinden ateş ölçer uyarısı
Bilim Kurulu üyesinden ateş ölçer uyarısı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Bundan birkaç ay önce çemberin daraldığından bahsetmiştik. Şimdi artık çember kalmadı; hastalık kapıdan içeri girdi” dedi.
7.11.2020 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Evde 4 metrekarede 1 kişi olmalı
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Evde 4 metrekarede 1 kişi olmalı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, sonbahar ile birlikte insanların kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirmeye başladığını belirterek, "Evlerde her 4 metrekareye bir kişi gibi düşünebiliriz. Yani evin salonu 20 metrekareyse bu salonda en fazla 5 kişi aynı anda bulunmalı. Evlerde 10 kişiden fazla toplanmayı tavsiye etmiyoruz" dedi.
23.10.2020 Gündem
Ankara için uyarı! Eve misafir almayın
Ankara için uyarı! Eve misafir almayın Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, havaların soğuması ile birlikte kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirilmeye başlandığını ve bu nedenle kapalı alanlarda bulaşın arttığını belirtti.
20.10.2020 Gündem
Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı? Bilim Kurulu Üyesi açıkladı!
Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı? Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Corona virüsün ortaya çıktığı Mart ayından bu yana üniversitelerde eğitim uzaktan yapılıyor. YÖK, 2020-2021 eğitim öğretim yılında da eğitimin uzaktan devam edeceğini açıklamıştı. Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, bu hafta itibarıyla hazırlık ve birinci sınıf dışındaki sınıfların da eğitime başladığını belirterek 'Diğer sınıflar ve üniversitelerin açılması da gündeme gelebilir' açıklamasında bulundu. Peki, Üniversiteler açılacak mı? Üniversitelerde yüz yüze eğitim olacak mı? İşte Bilim Kurulu Üyesi'nin açıklamaları...
14.10.2020 Eğitim
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Diğer sınıflar ve üniversitelerin açılması...
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Diğer sınıflar ve üniversitelerin açılması... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, bu hafta itibarıyla hazırlık ve birinci sınıf dışındaki sınıfların da eğitime başladığını belirterek, "Ümit ediyorum ki vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanmaz, okullarda da kontrollü bir şekilde eğitimi sürdürebiliriz ve diğer sınıflar, ardından da üniversitelerin de açılması gündeme gelebilir" dedi.
14.10.2020 Gündem
Gözyaşında da corona virüs tespit edildi
Gözyaşında da corona virüs tespit edildi Yurt dışında yapılan çalışmalarda bazı yeni tip corona virüs (Kovid-19) hastalarının gözyaşında da corona virüs RNA'sı görüldü, gözyaşında artışın ve gözde çapaklanmanın hastalık belirtileri arasında yer aldığı ortaya çıktı.
8.10.2020 Sağlık
Bu yıl üniversiteler açılacak mı? Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz’dan üniversite açıklaması!
Bu yıl üniversiteler açılacak mı? Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz’dan üniversite açıklaması! Üniversiteler açılacak mı? merak konusu oldu. Anaokulu ve 1’inci sınıflarda eğitimin kısmi olarak da yüz yüze başlaması sonrasında, 2,3,4 ve 8 ile 12’nci sınıflarda da 12 Ekim’den itibaren kısmi yüz yüze eğitimin başlaması kararlaştırılmasıyla, üniversite öğrencileri üniversitelerin durumunu yakından takip ediyor. Bilim Kurulu ve YÖK’ün vereceği kararlar üniversitelerin açıklanıp, açıklanacağı belli olacak. Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Üniversitelerde eğitimin başlayıp başlamayacağını önümüzdeki süreçte vaka artış hızı belirleyecek” dedi.
8.10.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Afşin Emre Kayıpmaz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki afşin emre kayıpmaz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.