Afrika Birliği

Afrika Birliği

Son dakika afrika birliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan afrika birliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını afrika birliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Afrika Birliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan afrika birliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.407 afrika birliği haberi bulunmuştur. Tüm afrika birliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor?
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, “Buradan sormak istiyorum, 25 kişi öldürüldüğünde Paris'te kol kola yürüyüş düzenleyen dünya liderleri, bugün ekseriyeti kadın ve çocuk olan 30 bin insan vahşice katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor" dedi.
2.03.2024 Gündem
İtalyan medyası İstanbul'daki görüşmenin perde arkasını yazdı! Erdoğan'dan yardım istedi
İtalyan medyası İstanbul'daki görüşmenin perde arkasını yazdı! Erdoğan'dan yardım istedi İstanbul'da hafta sonu gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan-Giorgia Meloni görüşmesinin detayları İtalya basınına yansıdı. Il Giornale gazetesi, Roma yönetiminin Ankara'dan istediği yardımı yazdı.
22.01.2024 Gündem
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı Türk şirketi Miller Holding, Afrika kıtasında 3 milyar dolarlık taahhüt hacmine ulaştığını duyurdu. Orta ve Batı Afrika’da yer alan 17 ülkede faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Mildon, “Bize ‘Afrika’da iş yapmak zor’ diyorlar. Yeterince efor gösteren, kararlı şirketler için hiçbir pazar zor değil. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde büyüdük, şimdi farklı ülkelerde de etkiliyiz. Kıtada Çinlilerden, Avrupalılardan farkımız kazan-kazan prensibimiz. Afrikalılar Türklerle iş yapmayı seviyor” dedi.
17.10.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi. Sivillere saldırıyı asla kabul etmeyiz." dedi.
13.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC mesajı: Dünyayı siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap etti. 'Teröre göz yumanlar var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye, Kuzey Afrika ve Sahel bölgesinde vekalet savaşlarının aracı haline dönüştürülen terörizm, kırılganlığı hızla artan uluslararası güvenlik iklimine onarılamaz zararlar veriliyor" ifadelerini kullandı. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek BM'deki reform çağrısını yineleyen Erdoğan, "Güvenlik Konseyi artık dünya güvenliğinin teminatı olmaktan çıkmış, 5 ülkenin siyasi stratejilerin çarpışma haline gelmiştir" dedi. KKTC mesajı da veren Erdoğan, "Uluslararası toplumu, KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz." diye konuştu.
19.09.2023 Gündem
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan ABD Başkanı Biden, "Çin’i izole etmiyoruz. Çin ile rekabet çatışmaya dönüşmemeli." dedi.
19.09.2023 Dünya
AK Parti sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na darbe tepkisi
AK Parti sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na darbe tepkisi AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrası açıklamalarda bulundu. G20'de Türkiye'nin tahıl koridoru çalışmalarının takdirle karşılandığını söyleyen Çelik, "Türkiye'nin öncülük ettiği pek çok şey zirve bildirgesine girdi. İstanbul anlaşmasının bildirgeye girmesi önemli olmuştur" ifadelerini kullandı. Seçimlerden sonra AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin sıkılaşmaya başladığını belirten Çelik, "Vize serbestisi ve gümrük birliğinin güncellenmesi konuları öne çıkmaktadır. AB ile değişik modeller hakkında çalışılıyor" dedi.
12.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Enaflasyonla mücadelede atılacak adımları açıklayan Erdoğan, "Atacağımız yeni adımlarla kalıcı çözümleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ve ona ulaşmak için atacağımız nice adımlar Türkiye’nin ekonomik alanda da yıldızını parlatacak." dedi.
11.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma çığır açacak, 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılelma çığır açacak, 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 16'ncısı düzenlenen IDEF'23 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 21 yılda dünyada belki de hiçbir ülkenin karşılaşmadığı engellerle karşılaştık. Gizli açık ambargolara maruz bırakıldık. Haksız ve hukuksuz kısıtlamaların muhatabı olduk. Çifte standardın, adaletsizliğin ahde vefasızlığın daniskasını yaşadık ama bunlar karşısında yılmadık, pes etmedik, yolumuzdan asla dönmedik. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorunda olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık Her zaman şu inançla olduk. Korkaklar, zafer anıtı dikemez"
28.07.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Atık üretmeyen yaşam modelini dünyada yaygınlaştırmalıyız
Emine Erdoğan: Atık üretmeyen yaşam modelini dünyada yaygınlaştırmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Danışma Kurulunun ilk toplantısına başkanlık etti. Emine Erdoğan, Sıfır Atık Hareketi için küresel çağrıda bulunarak, "Temizlemekten ziyade kirletmemeyi esas almalı, atık üretmeyen bir yaşam modelini tüm dünyada yaygınlaştırmalıyız" açıklamasını yaptı.
27.07.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Hava sahamızı kapattık
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Hava sahamızı kapattık Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politika başlıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya, İran ve Esed rejimi ile dışişleri bakanları düzeyindeki toplantının 10 Mayıs'ta Moskova'da olabileceğini söyledi. Öte yandan Çavuşoğlu, teröristler için Nemesis anıtının yapılması konusunda, "Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık." dedi.
3.05.2023 Gündem
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve anlamlı duygusal resimli sözler! Dünya İnsan Hakları günü nedir? İşte Tarihi ve Dünya İnsan Hakları günü mesajları
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve anlamlı duygusal resimli sözler! Dünya İnsan Hakları günü nedir? İşte Tarihi ve Dünya İnsan Hakları günü mesajları Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve sözleri günün anlam önemine binaen araştırılıyor. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 74. Yılı tüm dünyada insan hakları günü olarak kutlanıyor. Peki, Dünya İnsan Hakları günü nedir, neden kutlanıyor, ne zaman ortaya çıktı? İşte Dünya İnsan Hakları Günü hakkında merak edilenler ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sözleri ile resimli kutlama mesajları
10.12.2022 Gündem
Dışişleri Bakanlığı: Etiyopya’nın Tigray Bölgesinde yeniden tırmanan gerginliği endişeyle karşılıyoruz
Dışişleri Bakanlığı: Etiyopya’nın Tigray Bölgesinde yeniden tırmanan gerginliği endişeyle karşılıyoruz Dışişleri Bakanlığı Etiyopya’da yaşanan şiddet olaylarına ilişkin, “Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti’nin Tigray Bölgesinde yeniden tırmanan gerginliği endişeyle karşılıyoruz” açıklamasında bulundu.
17.10.2022 Gündem
7’inci Dünya Sektörlerarası İş birliği Forumu Ankara’da yapıldı
7’inci Dünya Sektörlerarası İş birliği Forumu Ankara’da yapıldı Türkiye’deki ihracatçı firmalara Afrika’dan binden fazla potansiyel alıcı ile tanışma fırsatı sağlayacak olan ‘Dünya Sektörlerarası İşbirliği Forumu(WCI Forum)’nun 7’incisi, Ankara’da gerçekleşti.
16.09.2022 Kobi
Putin'den flaş açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a danışacağım
Putin'den flaş açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a danışacağım Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin arabuluculuk faaliyetlerini üstlendiği tahıl koridoruna ilişkin açıklama yaptı. Putin, Türkiye arabulucu ülke olmasaydı, bu tahılın ihtiyacı olan ülkelere değil, Avrupa ülkelerine gideceğini söyledi. Putin ayrıca, olası kısıtlamaları görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'a danışacağını söyledi.
7.09.2022 Dünya
Avrupa Birliği'nden yeni kararlar! 'Savaş savunma ihtiyacını hatırlattı'
Avrupa Birliği'nden yeni kararlar! 'Savaş savunma ihtiyacını hatırlattı' Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Olağanüstü Liderler Zirvesi’nden 200 milyar euroluk ek savunma yatırımı ve RePowerEU’ye 300 milyar euroluk bütçe ayrılarak enerji konusunda çözüm üretilmesine karar verildi.
31.05.2022 Dünya
Bakan Kirişci: Afrika Kıtası ile 50 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyoruz
Bakan Kirişci: Afrika Kıtası ile 50 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyoruz TARIM ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Afrika Kıtası ile ticari ve ekonomik ilişkilerimiz kazan-kazan ilkesi temelinde gelişmekte. Pandemi koşullarına rağmen, kıtayla olan toplam ticaretimiz 2003’te 5,3 milyar dolardan 2021 sonunda 34,5 milyar dolara yükselmiştir. Kısa vadede 50 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
27.05.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika Birliği Örgütü'nün kuruluş yıl dönümü için kutlama mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afrika Birliği Örgütü'nün kuruluş yıl dönümü için kutlama mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından Afrika Birliği Örgütünün kuruluş yıl dönümünü kutladı.
25.05.2022 Siyaset
Bakan Koca İsviçre'de konuştu: Acil durumlarda insan temelli adımlar atmalıyız!
Bakan Koca İsviçre'de konuştu: Acil durumlarda insan temelli adımlar atmalıyız! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsviçre'de katıldığı toplantıdaki konuşmasında "Halk sağlığı acil durumlarında, fikri mülkiyeti düzenleyen daha insan temelli somut adımları hızla atmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.
23.05.2022 Sağlık
Dışişleri'nden Somali’de düzenlenen terör saldırısına kınama
Dışişleri'nden Somali’de düzenlenen terör saldırısına kınama Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin Orta Shabelle bölgesindeki Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu üssüne düzenlenen terör saldırısını kınadı.
3.05.2022 Gündem
Emine Erdoğan: Savaşlar tabiata da büyük zarar veriyor
Emine Erdoğan: Savaşlar tabiata da büyük zarar veriyor Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, savaşların sivil altyapıya olduğu kadar, kültürel hazinelere ve tabiata da büyük zarar verdiğini belirterek, geçmiş savaşlardan örnekler verdi. Erdoğan, Hayvanlar da en az insanlar kadar yuvasız kalıyor, yerlerinden ediliyor, ölüyor ya da sakatlanıyor" dedi.
12.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’ne ilişkin yaptığı paylaşımda, "38 ülkenin katılımıyla, hamdolsun, başarılı bir şekilde tamamladığımız zirve marjında toplam 15 ikili görüşme gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "2008 yılında Afrika Birliği’nin stratejik ortağı olduk. Kıtayla 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmimizi 2020 yılında 25,3 milyar doların üzerine çıkardık. 2021’in ilk 11 ayındaki ticaretimizde 30 milyar doları yakaladık. Kıta çapındaki yatırımlarımızda 6 milyar dolara ulaştık." bilgisini paylaştı.
18.12.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: 4 yıllık eylem planında mutabık kaldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: 4 yıllık eylem planında mutabık kaldık Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde konuştu. İkili ilişkilerde kritik eşiğin aşıldığını kaydeden Erdoğan, 2022-2026 dönemini kapsayan eylem planında mutabık kalındığını açıkladı.
18.12.2021 Siyaset
Emine Erdoğan: İklim değişikliği yüzyılımızın en büyük küresel sorunlarının başında yer alıyor
Emine Erdoğan: İklim değişikliği yüzyılımızın en büyük küresel sorunlarının başında yer alıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “İklim değişikliği yüzyılımızın en büyük küresel sorunlarının başında yer alıyor. Geldiğimiz noktada, tam olarak bir dönemecin eşiğindeyiz" dedi. 
18.12.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesinde mevkidaşlarıyla görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesinde mevkidaşlarıyla görüşecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesinde mevkidaşlarıyla görüşmeler yapacak.
16.12.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Afrika Birliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki afrika birliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.