4. Doz Aşı

4. Doz Aşı

Son dakika 4. doz aşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 4. doz aşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 4. doz aşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

4. Doz Aşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 4. doz aşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 608 4. doz aşı haberi bulunmuştur. Tüm 4. doz aşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı Aşılı köpeği tarafından ısırılan Lütfü Seray, kuduzdan hayatını kaybetti. Seray’ın da kuduz aşısı yaptırmasına rağmen ölmesi, bazı soru işaretlerine neden oldu.
20.07.2023 Gündem
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı! Son zamanlarda Kovid-19 vakalarında hızlı artış görülmesine rağmen vatandaşların rahat davrandığına dikkat çeken uzmanlar, 2.5 aydır kimsenin aşı yaptırmaya gelmediğini belirtiyor.
10.07.2022 Gündem
Müzik yasağı kalktı mı? Saat 12’den sonra müzik yasağı kaldırıldı mı? İşte salgınla mücadelede yeni yol haritası!
Müzik yasağı kalktı mı? Saat 12’den sonra müzik yasağı kaldırıldı mı? İşte salgınla mücadelede yeni yol haritası! Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplandı. Türkiye’nin salgınla mücadelesinde yeni yol haritası belirlendi. Toplanhtının ardından kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni kararları açıkladı. Salgın döneminde sıkı bir şekilde uygulanan kuralların pek çoğu gevşetildi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, müzik yasağı ile ilgili soruya da cevap verdi. Peki, Müzik yasağı kalktı mı? Saat 12’den sonra müzik yasağı kaldırıldı mı? İşte Bakan Koca’nın açıklamaları!
2.03.2022 Gündem
4. doz aşı uygulanacak mı? Aşı zorunluluğu kalktı mı? İ şte Bilim Kurulu’nın yeni kararları!
4. doz aşı uygulanacak mı? Aşı zorunluluğu kalktı mı? İ şte Bilim Kurulu’nın yeni kararları! Koronavirüs Bilim Kurulu’ndan salgınla mücadelede yeni kararlar! Covid 19 ile mücadele artık aşı ile verilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun kararlarını ve yeni yol haritasını açıkladı. Peki, 4. doz aşı uygulanacak mı? Aşı zorunluluğu kalktı mı? İşte Bilim Kurulu’nın yeni kararları!
2.03.2022 Sağlık
BioNTech 4. doz randevuları açıldı! 4. Doz aşıyı kimler olabilecek? Aşı randevusu nasıl alınır?
BioNTech 4. doz randevuları açıldı! 4. Doz aşıyı kimler olabilecek? Aşı randevusu nasıl alınır? 3. doz aşısının üzerinden 3 ay geçenler için BioNTech 4. doz randevuları açıldı. Dördüncü doz BioNTech aşısı olmak isteyenler Merkezi Hekim ve Randevu Sistemi'nden randevu alabilecek. Peki, BioNTech 4. Doz aşı randevusu açıldı mı? 4. Doz aşıyı kimler olabilecek? Aşı randevusu nasıl alınır? Telefonla aşı randevusu nasıl alınır? İşte detaylar…
10.02.2022 Sağlık
Eski CHP Milletvekili Gün, koronavirüsten yaşamını yitirdi
Eski CHP Milletvekili Gün, koronavirüsten yaşamını yitirdi Eski CHP Kocaeli Milletvekili Salih Gün (76), koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
30.01.2022 Gündem
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü?
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? Dördüncü doz corona virüs aşısının varyantlar üzerindeki etkisi merak ediliyordu! İsrail açıkladı! İsrail'de Sheba hastanesi tarafından yapılan çalışmada, corona virüsün Omicron varyantına karşı yeterince bağışıklık sağlayıp sağlamadığı araştırıldı. Peki, 4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? İşte detaylar…
18.01.2022 Sağlık
Omicron ile ilgili korkutan açıklamalar art arda geldi! Başa dönüyoruz: 'Açarken dikkat!'
Omicron ile ilgili korkutan açıklamalar art arda geldi! Başa dönüyoruz: 'Açarken dikkat!' Omicron ile ilgili tedirgin eden açıklama geldi. İlk defa Güney Afrika'da görülen Omicron varyantı, koronavirüsün diğer mutasyonuna göre daha bulaşıcı olması sebebiyle dünyanın dört bir yanına korku salıyor. Dünyayı tedirgin eden varyant nedeniyle korkutan açıklama Çin'den geldi ve salgının ilk zamanlarına dönebileceğimizin sinyalini verdi. Omicron dalgası diğer dalgalardan ne kadar farklı? Aşılı veya aşısız olmak neyi değiştiriyor? 4. doz aşı Omicron'a karşı etkili mi? İşte dünyada pandeminin son durumu ve Omicron dalgası ile ilgili tüm gelişmeler...
18.01.2022 Dünya
Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar! Peş peşe açıkladılar...
Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar! Peş peşe açıkladılar... Okullar kapanacak mı? Uzaktan eğitim yeniden mi başlayacak? Milyonlarca öğrenci bu soruların yanıtını merak ediyordu. Yüz yüze eğitim ile ilgili karar verildi. Açıklamalar art art arda geldi. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim ile ilgili kararı açıkladı. MEB resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron varyantının etkisi ile vakaların artması sonrası, 'Okullar kapanacak mı?' sorusunun yanıtını verdi. Özer'in ardından Sağlık Bakanı Koca da koronavirüs salgınında son durumu paylaşarak yüz yüz yüze eğitim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Birçok üniversitede uzaktan eğitimin yeniden başlamasının ardından ilkokul, ortaokul ve liselerde de benzer bir uygulamanın gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Bakan Özer yaptığı açıklamada, "Şu anda okulların kapatılması söz konusu değil, süreci yakından takip ediyoruz" diye konuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise okullarda yüz yüze eğitimin ne şekilde devam edeceğini açıkladı. Koca, "Okullarımızda maske kullanımı, hijyen kurallarına uyum ve ortam havalandırma kurallarına tam uyum gerekmektedir. Okullarımızda Yüz Yüze Eğitim devam edecektir." ifadelerini kullandı.
6.01.2022 Eğitim
İsrail'de flaş aşı kararı! 4. doza onay çıktı
İsrail'de flaş aşı kararı! 4. doza onay çıktı İsrail'de riskli grupta bulunanlara 4. doz aşı uygulanmasına karar verildi.
30.12.2021 Dünya
Covid-19 aşılarının antikor sonuçları karşılaştırıldı! Flaş 4'üncü doz açıklaması
Covid-19 aşılarının antikor sonuçları karşılaştırıldı! Flaş 4'üncü doz açıklaması Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından yürütülen “Covid-19 Aşı İzlem Çalışması Ara Sonuçları” konusundaki bilimsel çalışma tamamlandı. Bilimsel çalışmanın sonucunda, "3 doz Sinovac uygulanmış bireylerde mutlaka 4'üncü doz hatırlatma dozuna gereksinim vardır. 4'üncü doz olarak yüksek antikor yanıtına yol açan Biontech tercih edilmesi önerilir" denildi.
8.12.2021 Gündem
Pfizer'dan Covid-19 ilacı için flaş karar! Anlaşma imzalandı!
Pfizer'dan Covid-19 ilacı için flaş karar! Anlaşma imzalandı! ABD'li ilaç şirketi Pfizer, COVID-19 ilacı için küresel lisans anlaşması imzaladı. Anlaşma, ilacın düşük ve orta gelirli ülkede daha uygun bir bir maliyetle sunulmasını sağlayacak.
16.11.2021 Gündem
Aşılamada yeni dönem! 4. doz aşı! Biontech, Sinovac...
Aşılamada yeni dönem! 4. doz aşı! Biontech, Sinovac... BioNTech ve Sinovac aşısıyla ilgili flaş gelişme! 4. doz aşı kararı. 2 doz BioNTech olanlara geçen hafta hatırlatma dozu onayı veren Bilim Kurulu, bu kez de 3 doz Sinovac olan vatandaşların yeni aşı dönemlerine karar vermek için toplanacak. Yarın yapılması beklenen toplantı sonrası, 4’üncü doz Sinovac aşılarının başlayacağı tarih belirlenmiş olacak.
16.11.2021 Gündem
Delta varyantı ile ilgili flaş açıklama! 25-35 yaş arası...
Delta varyantı ile ilgili flaş açıklama! 25-35 yaş arası... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Delta varyantının gençlerde daha fazla görüldüğünü, çok ağır vakalar olduğunu belirterek, "Şu anda serviste, yoğun bakımda takip ettiğimiz hastalarımızın yaş ortalaması 25-35. Önceden hastalığı yok. Sapasağlam insanlar bunlar. Bakıyorsunuz çok ağır bir tabloyla karşımıza geliyor. Entübe oluyor. Yoğun bakımda takip ediliyor. Kaybettiklerimiz de oluyor. Oysa bunları önlemek mümkün" dedi.
11.10.2021 Sağlık
Koronavirüs ile ilgili flaş gelişme! Beyni küçültüyor
Koronavirüs ile ilgili flaş gelişme! Beyni küçültüyor Ankara'da Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, İngiltere'de yapılan araştırmayla Covid-19 geçirenlerin beyinlerinde 'gri cevher' denilen alanda küçülme ve hücre ölümü tespit edildiğini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, "Bu açıkçası ilerleyen dönemde hem MS hem Alzheimer artışlarına neden olabilecek bir gelişme" dedi.
7.10.2021 Sağlık
Koronavirüs sonrası kalp muayenesi uyarısı
Koronavirüs sonrası kalp muayenesi uyarısı Türk Kardiyoloji Derneği 29 Eylül Dünya Kalp Günü'nde kalp ve damar hastalıklarına karşı korunma konusunda uyardı. Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Aytekin, "Bu dönemde koronavirüs geçirmiş hastalarımız 'kalbimde hasar oluştu mu?' sorusuna cevap arıyor. Koronavirüsü ayakta geçiren kişide bu oran binde birden düşük, hastaneye yatmış kişide yüzde 25'e kadar çıkabiliyor. Hastaneye yatacak kadar ağır bir koronavirüs enfeksiyonu geçirdiyseniz kalp kontrolü yaptırın" uyarısında bulundu.
29.09.2021 Sağlık
4. doz aşı ne zaman? Aşıda kimler öncelikli, kimler 4.doz koronavirüs aşısı olacak?
4. doz aşı ne zaman? Aşıda kimler öncelikli, kimler 4.doz koronavirüs aşısı olacak? 4. doz aşı olacak mı, merak ediliyordu. Sağlık Bakanlığı'dan koronavirüs aşıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Sağlık çalışanları ve öncelikli gruplar için 4. doz aşı randevularının açıldığını söyledi. Peki, 4. Doz aşı ne zaman, aşıda kimler öncelikli grup?
16.08.2021 Gündem
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
4.02.2024 Ekonomi
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, “Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır” dedi.
15.01.2024 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde de üretilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde de üretilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KeyVac aşı üretim merkezi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin korona dönemindeki sağlık uygulamalarına değinen Erdoğan, "Korona döneminde yaşananlar bize aşı kapasitesinin ne kadar kritik olduğunu göstermiştir. Türkiye bu süreci başarılı şekilde yönetmiştir. Hepatit A aşısı artık dünya standartlarında da ülkemizde de üretilecek" dedi.
31.10.2023 Gündem
İstanbul Valiliği'nden 'Kuduz' paylaşımlarına yönelik açıklama
İstanbul Valiliği'nden 'Kuduz' paylaşımlarına yönelik açıklama İstanbul Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, 'Esenyurt'ta Kuduz Paniği' başlıklı paylaşımlar ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, başıboş köpeğin saldırısına uğrayan çocukta kuduz belirtilerinin görüldüğü yönünde paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
21.09.2023 Gündem
Kızamık uyarısı: Okullar açılmadan aşıları tamamlayın
Kızamık uyarısı: Okullar açılmadan aşıları tamamlayın Manisa Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hekimi Uzm. Dr. Zühal Ümit, kızamık vakalarında artış olduğuna dikkat çekerek “Bu yaz döneminde okullar başlamadan önce eksik doz aşılı çocuklarımızın da mutlaka aşılarını tamamlamasını önermekteyiz” dedi.
21.07.2023 Sağlık
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama!
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeniden gündeme gelen “4 bin Suriyeli sağlık çalışanını istihdam ettik” sözlerine açıklık getirdi. Bakan Koca, 'Oradaki konuşma 2 yıl önceydi. Yabancı misyona göçmen sağlığı hakkında yaptıklarımızı anlattığımız bir konuşmaydı. Bugün gündeme gelmesi manidar. Göçmen Sağlığı Merkezi giderleri Avrupa Birliği fonundan sağlanıyor.' dedi. Bakan Koca kızamık iddiaları ile ilgili olarak ise salgının söz konusu olmadığını belirtirken, ‘Tespit edilen tüm vakalar için gerekli tedaviler uygulanıyor.’ ifadelerini kullandı.
4.07.2023 Gündem
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte “Kızamık salgınına” ilişkin uyarılar devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), 2023’ün ilk 4 ayında bin 440 vaka tespit edildiğini açıkladı. İstanbul ve Gaziantep’teki vaka artışlarına dikkat çekilirken, “Vaka olan bölgelerde tüm çocuklara bir doz aşı” önerisi geldi.
17.06.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

4. Doz Aşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 4. doz aşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.