20 Mayıs

20 Mayıs

Son dakika 20 mayıs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 20 mayıs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 20 mayıs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

20 Mayıs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 20 mayıs gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.461 20 mayıs haberi bulunmuştur. Tüm 20 mayıs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
Yönetici atama takvimi 2024! Yeniden yönetici görevlendirme 2024 ne zaman?
Yönetici atama takvimi 2024! Yeniden yönetici görevlendirme 2024 ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl belirlenen yönetici atama takvimi atama yönetmeliğinin açıklanmasının ardından sorgulanamaya başlandı. Yönetici atama takvimi ile birlikte öğretmen atama ve yer değiştirme takvimi de belli oluyor.
1.03.2024 Çalışma Hayatı
Mehmet Sesigüzel babası Nuri Sesigüzel'in vasiyetini yerine getirdi!
Mehmet Sesigüzel babası Nuri Sesigüzel'in vasiyetini yerine getirdi! Nuri Sesigüzel 20 Mayıs 2023 tarihinde hayatını kaybetti. Oğlu Mehmet Sesigüzel, baba yadigarı eşyaları müzede sergilenmesi amacıyla bağışladı. Babasının vasiyetini yerine getirdiğini söyleyen Sesigüzel, Nişantaşı'ndaki ofiste bulunan babasına ait altın plakların ise zayi olduğunu söyledi.
29.02.2024 Magazin
Darüşşafaka başvuruları başladı
Darüşşafaka başvuruları başladı Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerinin katılabildiği Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı için başvurular başladı. 26 Mayıs Pazar günü 41 ilde düzenlenecek sınavın son başvuru tarihi 20 Mayıs.
5.01.2024 Eğitim
Eski ABD Başkanı Donald Trump, 20 Mayıs 2024’de yargılanacak
Eski ABD Başkanı Donald Trump, 20 Mayıs 2024’de yargılanacak ABD’de gizli belgeleri saklamakla suçlanan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın duruşması 20 Mayıs 2024’te başlayacak.
21.07.2023 Dünya
Ölüm için gün sayıyordu, hastalığı idamını erteledi: Şoke eden ‘intikam’ sözleri
Ölüm için gün sayıyordu, hastalığı idamını erteledi: Şoke eden ‘intikam’ sözleri ABD’de hırsızlığa gittiği evde 75 yaşındaki bir kadını döverek vahşi şekilde katleden James Barber, yaklaşık 20 yıldır idam edilmek için gün sayıyor. Barber’ın idamı ile ilgili akıllarda soru işaretleri oluşurken yaşlı kurbanın torunlarından gelen ‘intikam’ açıklamaları herkesi şoke etti.
21.07.2023 Dünya
Marmara'da pusula denizanası tehdidi!
Marmara'da pusula denizanası tehdidi! Yaklaşık 6 yıldır Marmara'da dalış yapan İsa Şahintürk, 20 Mayıs'ta YouTube kanalına yüklediği videosunda rastladığı pusula denizanasına dikkat çekiyor. Videonun başlığı “Yüzerken görürseniz KAÇIN” şeklinde. Peki genellikle sıcak iklimlerde görüldüğü uzmanlarca ifade edilen bu tür Marmara'da ne arıyor? Marmara'da denizanası popülasyonu artıyor mu?
23.06.2023 Gündem
YSK Başkanı Yener, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur kesin seçim sonuçlarını açıkladı
YSK Başkanı Yener, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur kesin seçim sonuçlarını açıkladı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 28 Mayısta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçim ikinci tur oylamanın kesin sonuçlarının Resmi Gazete’ye gönderildiğini açıkladı.
1.06.2023 Gündem
İkinci tur heyecanı! Oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı
İkinci tur heyecanı! Oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı Türkiye'de bugün yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına gidiyor. Seçimlerin 2'nci turunda sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı. Oy verme işlemi de saat 08.00 itibarıyla başladı.
28.05.2023 Gündem
Yurt dışında kullanılan oylar Ankara'ya getirilecek
Yurt dışında kullanılan oylar Ankara'ya getirilecek Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı 2'nci tur seçiminde yurt dışı temsilciliklerde 1 milyon 783 bin 107 oy kullanıldığını duyurdu. Oylar, 3 uçakla Ankara'ya getirilecek.
25.05.2023 Gündem
Yurtdışı oy kullanma işlemi bitti mi, yurtdışında oy kullanma işlemi sona erdi mi?
Yurtdışı oy kullanma işlemi bitti mi, yurtdışında oy kullanma işlemi sona erdi mi? Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kalması sonrası 20 Mayıs’tan itibaren yurt dışı seçmenleri temsilcilik ve gümrüklerde oy kullanmaya başladı. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ilk turu için de 27 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında yurt dışı temsilciliklerde, 14 Mayıs saat 17.00'ye kadar da gümrük kapılarında oy kullanmıştı. Peki, Yurtdışı oy kullanma işlemi bitti mi, yurtdışında oy kullanma işlemi sona erdi mi?
25.05.2023 Seçim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışı seçmenine teşekkür paylaşımı: Büyük bir başarıya imza attınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışı seçmenine teşekkür paylaşımı: Büyük bir başarıya imza attınız Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda 'Bölücü örgüt sempatizanları ve demokrasi düşmanlarının engelleme çabalarına rağmen tercihinize sahip çıktınız, büyük bir başarıya imza attınız.' ifadelerini kullandı.
24.05.2023 Gündem
Yurt dışında kullanılan oy sayısı açıklandı
Yurt dışında kullanılan oy sayısı açıklandı Cumhurbaşkanı 2'nci tur seçimi için yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında kullanılan oy sayısı 1 milyon 797 bin 463'e yükseldi.
24.05.2023 Gündem
Seçimin ikinci turu için akın ettiler! Rekora gidiyor
Seçimin ikinci turu için akın ettiler! Rekora gidiyor Türkiye siyaset tarihinde bir ilk olarak gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için gurbetçi seçmen sandıkta rekora koşuyor. YSK’da alınan bilgiye göre, dün saat 22.00 itibarıyla yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı toplam 1 milyon 733 bin 940 oldu.
24.05.2023 Gündem
Yurtdışı seçmen sandıkta rekor kırıyor! 3 günde oyları katladılar
Yurtdışı seçmen sandıkta rekor kırıyor! 3 günde oyları katladılar Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde yurtdışı seçmen sandıkta rekor üstüne rekor kırıyor. Üçüncü günde verilen oy sayısı 1 milyon 466 bin 452’ye yükseldi. Rakam ilk tura göre ikiye katlanmış durumda. İlk turda 12 gün boyunca toplam 1.8 milyon oy kullanılmıştı.
23.05.2023 Gündem
U20 Dünya Kupası hangi kanalda? FIFA U20 Dünya Kupası internetten nasıl izlenir?
U20 Dünya Kupası hangi kanalda? FIFA U20 Dünya Kupası internetten nasıl izlenir? U20 Dünya Kupası hangi kanalda sorusunun yanıtı merak ediliyor. FIFA U20 Dünya Kupası Arjantin'de düzenleniyor. İsraik ve Dominik Cumhuriyeti'nin ilk kez katılacağı U20 Dünya Kupası internetten nasıl izlenir?
22.05.2023 Futbol
ABD Dışişleri Bakanlığı Türkevi’ne yönelik saldırıyı kınadı
ABD Dışişleri Bakanlığı Türkevi’ne yönelik saldırıyı kınadı ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Türkiye’nin New York Başkonsolosluğunun da bulunduğu Türkevi’ne yönelik levyeli saldırıyı kınayarak, saldırının soruşturulduğunu açıkladı.
22.05.2023 Dünya
Yurt dışında seçime rekor katılım
Yurt dışında seçime rekor katılım Cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs'taki 2'nci turu için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olanların oy verme işlemi devam ediyor.
21.05.2023 Gündem
Bu hafta sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta sınav olacak mı? Hafta sonu hangi sınav var?
Bu hafta sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta sınav olacak mı? Hafta sonu hangi sınav var? Bu hafta sonu sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta ne sınavı var? ÖSYM takvimine göre sınavlar cumartesi ve pazar günleri uygulandığından, bu hafta sonu sınav olup olmadığı merak sorgulanıyor. Geçtiğimiz hafta seçim olduğu için sınav uygulanmadı. Önümüzdeki hafta da seçimin 2. turu gerçekleşecek. Üniversitelerin final sınavları da seçim sonrasına ertelendi. Peki, bu hafta sonu sınav var mı?
19.05.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışında yaşayan vatandaşlara çağrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışında yaşayan vatandaşlara çağrı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turuna ilişkin yurt dışındaki seçmenlere, "Milletimizin yurt dışındaki siz temsilcilerinden iradenize bir kez daha güçlü bir şekilde sahip çıkmanızı bekliyorum" dedi.
19.05.2023 Gündem
YSK beş ülkede oy verme süresini uzattı
YSK beş ülkede oy verme süresini uzattı Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçiminde ABD, İrlanda, İngiltere, Kanada ve Avustralya'da 2 güne düşürdüğü oy verme süresini, CHP'nin itirazı üzerine tekrar 5 güne çıkardı. Öte yandan YSK Başkanı Ahmet Yener, ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve İrlanda'da oy verme süresinin uzatıldığını açıkladı.
16.05.2023 Gündem
Türkiye siyasi tarihinde bir ilk gerçekleşti! İkinci tur devreye girdi
Türkiye siyasi tarihinde bir ilk gerçekleşti! İkinci tur devreye girdi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs’ta yarışan üç adaydan hiçbirinin ilk turda seçilmek için gerekli yüzde 50+1 oyu alamadığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk kez ikinci tura kalırken, yeni seçim tarihi 28 Mayıs 2023.
16.05.2023 Gündem
Kuruçeşme'de konser maratonu başlıyor! Boğaz’da müzik şöleni
Kuruçeşme'de konser maratonu başlıyor! Boğaz’da müzik şöleni Yaz aylarının vazgeçilmez etkinliği Paraf Kuruçeşme Açıkhava Konserleri için geri sayım başladı. Demirören Medya Grubu medya sponsorluğunda, Poll Production By Polat Yağcı organizasyonuyla gerçekleşecek etkinliğin açılışını 19 Mayıs’ta Süperstar Ajda Pekkan yapacak.
6.05.2023 Magazin
Oy kullanılacak gümrük kapılarına ilişkin YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Oy kullanılacak gümrük kapılarına ilişkin YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) gümrük kapılarındaki oy verme işlemlerine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.03.2023 Gündem
Seçim takvimi Resmi Gazete'de yayımlandı
Seçim takvimi Resmi Gazete'de yayımlandı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için hazırladığı takvim, Resmi Gazete'de yayımlandı. Seçim takviminin başlangıç tarihi 18 Mart 2023 olarak belirlenirken, Cumhurbaşkanı aday listesi ise 31 Mart Cuma günü Resmi Gazete'de yayınlanarak kesinleşecek. 
14.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

20 Mayıs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 20 mayıs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.