10 Büyükelçi

10 Büyükelçi

Son dakika 10 büyükelçi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 10 büyükelçi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 10 büyükelçi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

10 Büyükelçi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 10 büyükelçi gelişmeleri de dahil olmak üzere 579 10 büyükelçi haberi bulunmuştur. Tüm 10 büyükelçi haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Partili Kurtulmuş: Bizi ilgilendiren yuvalanmış terör örgütleri
AK Partili Kurtulmuş: Bizi ilgilendiren yuvalanmış terör örgütleri AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, sınır ötesi operasyon için cumhurbaşkanı yetkisinin iki yıl uzatılması hakkında, "Irak ve Suriye bizim komşumuz. Komşumuzun esenliği, toprak bütünlüğü için orayla ilgileneceğiz ama en az onun kadar bizi ilgilendiren taraf orada yuvalanmış terör örgütlerinin, Türkiye'nin bütünlüğüne vermiş olduğu zarardır" dedi.
28.10.2021 Siyaset
10 büyükelçi ile ilgili Türkiye'den flaş açıklama!
10 büyükelçi ile ilgili Türkiye'den flaş açıklama! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10 büyükelçi olayı ile ilgili detayları anlattı. Bakan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımızın Eskişehir konuşmasında sonra bir panik başladı. Ne olacak diye bize soranlar oldu. Biz Cumhurbaşkanımızın talimatı sonrası gerekli hazırlıklarımızı yaptık, kabineye sunacaktık." ifadelerini kullandı.
28.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 10 büyükelçinin açıklamasına tepki
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 10 büyükelçinin açıklamasına tepki Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 büyükelçinin, tutuklu Osman Kavala ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, "Bu diplomatların dertleri gerçekten insan hakları ve demokrasi olsaydı İsrail'in hapishanelerinde yıllarca sorgusuz sualsiz tutulan Filistinli gazeteci, yazar ve siyasetçiler için iki kelam ederlerdi." dedi.
27.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile arasındaki diyalogu anlattı! 'CHP'li ismi bir daha bu kapıdan içeri sokmam'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile arasındaki diyalogu anlattı! 'CHP'li ismi bir daha bu kapıdan içeri sokmam' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. '10 büyükelçi' gerilimiyle ilgili konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz'e tepki gösterdi. Erdoğan, "İlham Bey’le konuşurken o bile 'Ben bu adamı bir daha bu kapıdan içeri sokmam' dedi." ifadelerini kullandı.
27.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan dönüşü çarpıcı mesajlar: Benim kitabımda geri adım atmak yok...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan dönüşü çarpıcı mesajlar: Benim kitabımda geri adım atmak yok... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan büyükleçilerin skandal bildirisi ve geri adım atmalarına yönelik soruları cevapladı. Erdoğan, "Ben nasıl geri adım attım? Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok." dedi.
27.10.2021 Siyaset
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'dan 'tezkere' değerlendirmesi
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'dan 'tezkere' değerlendirmesi AK Parti Sivas Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, "Türkiye’nin terörle mücadelesi devam ettiği sürece, terörle mücadele eden hükümetimiz; büyük bir inançla, cesaretle, fedakarlıkla görevlerini yapan asker, polis, jandarma ve güvenlik korucularımızın yanında olmayı sürdürecek." dedi.
26.10.2021 Gündem
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'İnşallah cumhurbaşkanımız kızmaz' diyerek anlattı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'İnşallah cumhurbaşkanımız kızmaz' diyerek anlattı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Soylu, "15 Temmuz'a kadar kadın kaymakam sayısı 35'ti, şimdi 85. Yakında alacaklarımızla birlikte inşallah 100'ü aşacağız. Bu mülki idare hayatında bir devrimdir. Her birini yapana kadar canım çıkmaktadır." dedi. Öte yandan Soylu, "Size bir hikayemi anlatayım mı, İnşallah sayın cumhurbaşkanımız kızmaz" diyerek 2014 yılı seçimlerindeki bir anısını anlattı.
26.10.2021 Gündem
10 büyükelçinin geri adımı sonrası Bahçeli'den sert sözler: Kavala Soros'un kuryesi, Gezi Parkı olaylarının azmettiricisidir
10 büyükelçinin geri adımı sonrası Bahçeli'den sert sözler: Kavala Soros'un kuryesi, Gezi Parkı olaylarının azmettiricisidir Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "10 büyükelçi Osman Kavala'nın serbest bırakılması için açıklama yapmıştır. Kılıçdaroğlu da aynısını seslendirmiş, İP Başkanı da yeşil ışık yakmıştır. Kavala Soros'un kuryesi, Gezi Parkı olaylarının azmettiricisidir." dedi.
26.10.2021 Siyaset
Büyükelçilerin geri adım atmasının ardından ABD'den çok önemli Türkiye açıklaması
Büyükelçilerin geri adım atmasının ardından ABD'den çok önemli Türkiye açıklaması Son dakika haberine göre; ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, büyükelçilerin Osman Kavala çıkışından geri adım atmalarının ardından yaptığı açıklamada, "Mevcut büyükelçi görev süresi boyunca Türkiye'de kalacak. Türkiye ile birçok konuda ortak çıkarlarımız olduğunu biliyoruz" ifadeleri kullanıldı
25.10.2021 Dünya
Ömer Çelik: En güçlü şekilde reddettik ve reddedeceğiz
Ömer Çelik: En güçlü şekilde reddettik ve reddedeceğiz Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan büyükelçiliklerinden geri adım gelmesi sonrası AK Parti'den peş peşe değerlendirmeler geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ülkemizin içişlerine ve egemenlik haklarına karışma anlamına gelen her beyanı en güçlü şekilde reddettik ve reddedeceğiz. Cumhurbaşkanımız devletimizin başı olarak bu duruşu en net ve en güçlü şekilde ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.
25.10.2021 Siyaset
Viyana Sözleşmesi 41. Madde ne? Büyükelçi olayında son durum!
Viyana Sözleşmesi 41. Madde ne? Büyükelçi olayında son durum! ABD Ankara Büyükelçiliği de dahil olmak üzere ve diğer 9 ülkenin elçilikleri Osman Kavala'nın doğrultusunda serbest bırakılması çağrısında bulunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da "İstenmeyen adam" ilan edeceğiz açıklaması yapmıştı. 10 büyükelçi ile ilgili 10 ülkenin Ankara büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış ve uyarılmıştı. Büyükelçiliklerden geri adım geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin, Twitter hesabından yapılan açıklamada, " Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder." açıklamasını yaptı. Peki, Viyana Sözleşmesi 41. Madde ne? İşte 10 büyükelçi açıklaması!
25.10.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop'tan 10 büyükelçi açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan 10 büyükelçi açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10 büyükelçinin tutuklu Osman Kavala'ya ilişkin açıklamasıyla ilgili, "TBMM'de bu büyükelçilerin konuşmuş olduğu davayla ilgili konuşamazken, anayasa bunu bize yasaklamışken, bizim milletvekillerimize yasaklamışken kalkıp yabancı ülkelerin büyükelçilerinin yargıya talimat verir bir şekilde 'derhal serbest bırakılmasının sağlanması' şeklinde bir ifadeyle bir bildiri kaleme almaları Türkiye'de iç işlerine çok açık ve çok terbiyesizce bir müdahaledir" dedi.
25.10.2021 Siyaset
10 büyükelçi kim? Büyükelçilerin durumu ne olacak? 10 büyükelçi kabinenin gündeminde!
10 büyükelçi kim? Büyükelçilerin durumu ne olacak? 10 büyükelçi kabinenin gündeminde! Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantının ana gündem maddeleri virüs salgını ve 10 büyükelçi ile ilgili gelişmelerin olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "İstenmeyen adam" ilan edeceğiz dediği, Osman Kavala çağrısına imza atan 10 büyükelçinin durumu da toplantıda ele alınacak. Peki, 10 büyükelçi kim? 10 büyükelçi hangi ülkelerden? Büyükelçilerin durumu ne olacak? İşte son gelişmeler...
25.10.2021 Gündem
CHP'de İmamoğlu krizi! Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu...
CHP'de İmamoğlu krizi! Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP krize sebebiyet verdi. Kulislere bomba gibi düşen iddiaya göre, İmamoğlu’ndan rahatsız olanlar kervanına Canan Kaftancıoğlu da eklenmiş durumda. Ankara’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede "Kimseyi dinlemiyor, tek başına hareket ediyor" dediği parti kulislerinde konuşuluyor.
22.10.2021 Siyaset
Bakan Soylu: Ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız
Bakan Soylu: Ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hak-İş Konfederasyonu 46. Kuruluş Yıl Dönümü ve Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldı. Bakan Soylu terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulunurken "Bunları bedeli ve maliyeti ne olursa olsun yaşatmamamız lazım. Türkiye'de de 180 sayısının altına düştü teröristler. Büyük bir mücadele veriliyor" dedi. Soylu: “3,5 milyon Afganlı var İran'da. 2 milyonu hareket etmeye hazır, günlük 2 bin kişinin geldiğini düşünürsek çok ciddi bir göç tehdidi ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.
22.10.2021 Gündem
ABD'ye F-35 resti! Türkiye'den 3 seçenek: Ya uçakları verecekler, ya parayı verecekler ya da...
ABD'ye F-35 resti! Türkiye'den 3 seçenek: Ya uçakları verecekler, ya parayı verecekler ya da... Türkiye ile ABD arasındaki F-35 sorunu gündemdeki yerini koruyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, ABD ile devam eden F-35 görüşmelerinde üç seçenek sunduklarını söyledi: Ya bu programa döneceğiz, ya bize vadedilen uçakları alacağız, ya da paramızı iade edecekler. Bu çerçevede F-35 için ödediğimiz yaklaşık 1,4 milyar dolarlık meblağın F-16 modernizasyonu için kullanılması bir seçenek olarak gündemde.
22.10.2021 Gündem
Afrika ziyareti dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Öyle veya böyle alacağız
Afrika ziyareti dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Öyle veya böyle alacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar'ın vefatı, erken seçim tartışmaları, büyükelçilerin Osman Kavala açıklaması, siyasi cinayetler iddiası, Birleşmiş Milletler, Yunanistan'ın Fransa ve ABD ile anlaşması konularıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "F-35'ler için şu anda tabi alt düzeyde bu görüşmeler söz konusu. Ama biz bu 1 milyar 400 milyon dolarımızı öyle veya böyle alacağız." dedi.
21.10.2021 Siyaset
10 büyükelçi Dışişleri Bakanlığı’na geldi
10 büyükelçi Dışişleri Bakanlığı’na geldi Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan 10 ülkenin diplomatik misyon şefi, Bakanlık yerleşkesine geldi.
19.10.2021 Gündem
Türk- Arap Zirvesi Nisan'da
Türk- Arap Zirvesi Nisan'da "Türk- Arap Yapı İnşaat Zirvesi"ne Arap ülkelerinden yoğun talep bekleniyor
13.03.2014 Arşiv
Gabonlu Dina’nın ölümünde büyükelçi ve avukattan talep geldi!
Gabonlu Dina’nın ölümünde büyükelçi ve avukattan talep geldi! Karabük'ün Filyos Çayı'nın Yeşilköy mevkinde geçen yıl 26 Mart'ta Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın cansız bedeni bulunması üzerine Gabon Büyükelçisi Jean Bernard Avouma, ölümünden saatler önce sokakta koştuğu anların araştırılması gerektiğini söyledi.
1.05.2024 Gündem
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı. İstanbul'daki okulların 1428'i riskli bulunurken, 148 okul boşaltıldı. 481 okul yıkılıp yeniden yapılırken, 799'u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.
15.02.2024 Gündem
ABD Büyükelçisi'nden özel açıklama! Jeff Flake, Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı
ABD Büyükelçisi'nden özel açıklama! Jeff Flake, Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Demirören Medya Grubu’na verdiği mülakatta TBMM’nin İsveç’in NATO üyeliğine verdiği onayı değerlendirdi. Atılan adım için Türkiye'yi tebrik eden Flake, F-16'ların alım sürecine ilişkin gelinen noktanın memnun edici olduğunu söyleyerek ABD Başkanı Biden'ın da kongreye mektup yazdığını söyledi. Flake, İsrail'in Gazze katliamına ilişkin "Türkiye'nin iki devletli çözüm konusundaki güçlü desteğini takdir ediyoruz" dedi. Flake ekonomik ilişkilerle ilgili olarak "Bakan Şimşek liderliğindeki yeni ekonomi ekibiyle Türkiye ekonomisine ileriye dönük büyük bir güven var" ifadelerini kullandı.
25.01.2024 Gündem
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti İsveç’in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Dışişleri Komisyonu tarafından kabul edildi. Teklife AK Parti, MHP ve CHP evet oyu verirken, İYİ Parti hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı.
26.12.2023 Gündem
AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Kongresi bugün yapılacak
AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Kongresi bugün yapılacak AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. "Türkiye Yüzyılı" vurgusu ile yapılacak kongrede, partiyi yerel seçimlere taşıyacak isimler belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yerel seçimlere yönelik mesajlar vermesi bekleniyor.
7.10.2023 Gündem
G20 Liderler Zirvesi başladı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
G20 Liderler Zirvesi başladı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Dünyanın en büyük ekonomilerini bir araya getiren G20 zirvesi bugün Hindistan‘ın başkenti Yeni Delhi'de başladı. Sabah zirvenin ilk oturumuna katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü ikili görüşmelerine BAE Devlet Başkanı El Nahyan ile başladı. Erdoğan daha sonra Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile ile bir araya geldi. Öte yandan G20 Liderler Zirvesinde yayımlanan sonuç bildirgesinde, Karadeniz tahıl anlaşması sürecinde Türkiye ve BM’nin çabalarına teşekkür edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Gıda kriziyle mücadelede yapıcı katkılarda bulunabiliriz" ifadelerini kullandı.
9.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

10 Büyükelçi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 10 büyükelçi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.