1 Temmuz

1 Temmuz

Son dakika 1 temmuz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 1 temmuz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 1 temmuz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

1 Temmuz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 1 temmuz gelişmeleri de dahil olmak üzere 22.779 1 temmuz haberi bulunmuştur. Tüm 1 temmuz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem! Kredi ve kısmi ödeme detayı ortayı çıktı
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem! Kredi ve kısmi ödeme detayı ortayı çıktı Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Öte yandan Bireysel Emeklilik Sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor. Bunun yanında 1 Temmuz itibarıyla BES katılımcıları birikimlerinin yüzde 50'sini belli şart dahilinde kullanabilecekler.
23.04.2024 Çalışma Hayatı
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Haklı tahliye sebebi, 30 gün süresi var
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Haklı tahliye sebebi, 30 gün süresi var Kira artışına getirilen yüzde 25'lik sınırın 1 Temmuz itibarı ile kalkacak olması ile birlikte kiracıları evden çıkarılma korkusu sardı. Hangi durumlarda kiracılar evi boşaltmak zorunda kalıyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Ekonomi
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı?
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı? Yüzde 25 kira artışı bitti mi, yüzde 25 kira zammı kalktı mı? Bayram sona erdi, Meclis açılırken vatandaşlar mayıs ayının yaklaşmasıyla "Kira zam sınırı kalkacak mı?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024 Ekonomi
BES'te yeni dönem başlıyor! İşte BES birikiminden kısmi çekişin şartları
BES'te yeni dönem başlıyor! İşte BES birikiminden kısmi çekişin şartları BES katılımcılarının ihtiyaç halinde birikimlerinin bir kısmını çekebilmesinin şartları netleşti. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Buna göre sistemde minimum beş sene kalmış bir katılımcı, birikiminin yüze 50’lik kısmını devlet desteği ile birlikte alabilecek.
15.04.2024 Çalışma Hayatı
BES'te yeni dönem başlıyor! Ödeme desteği geliyor, biriken parayı çekebilirsiniz
BES'te yeni dönem başlıyor! Ödeme desteği geliyor, biriken parayı çekebilirsiniz BES'te yeni dönem devreye giriyor. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) biriken tasarruflar artık bankadan çekilebilecek. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla başlayacak. İşte yeni düzenlemenin detayları...
14.04.2024 Ekonomi
BES'te yeni dönem başladı! Sakın yapmayın, hesabınızdaki paradan çekiliyor
BES'te yeni dönem başladı! Sakın yapmayın, hesabınızdaki paradan çekiliyor Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Devlet BES katılımcılarına büyük destek sağlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik’te yapılan bir değişiklikle BES katılımcıları için kolay kredi kullanımının yolu açıldı. BES'te kısmen ödeme hakkında yönetmelik değişikliği geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı. Evlilik, konut satın alma, üniversite eğitimi ve doğal afet durumlarında BES kullanıcılarına sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını çekme hakkına sahip. 1 Temmuz’dan itibaren BES’teki birikmiş tutarın yarısı evlenme, konut satın alma ve doğal afet gibi durumlarda sistemden çıkmadan ve hak kaybına uğramadan çekilebilecek. İşte şartlar...
12.04.2024 Ekonomi
BES'te bir dönem kapanıyor! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kritik detay belli oldu: Asgari ücretin beş katı
BES'te bir dönem kapanıyor! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kritik detay belli oldu: Asgari ücretin beş katı Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Devlet BES katılımcılarına büyük destek sağlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik’te yapılan bir değişiklikle BES katılımcıları için kolay kredi kullanımının yolu açıldı. BES'te kısmen ödeme hakkında yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Evlilik, konut satın alma, üniversite eğitimi ve doğal afet durumlarında BES kullanıcılarına sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını çekme hakkına sahip. 1 Temmuz’dan itibaren BES’teki birikmiş tutarın yarısı evlenme, konut satın alma ve doğal afet gibi durumlarda sistemden çıkmadan ve hak kaybına uğramadan çekilebilecek. İşte şartlar...
10.04.2024 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Para çekme kolaylaştı, toplu ödeme için sistemden çıkmaya gerek kalmadı
BES'te yeni dönem! Para çekme kolaylaştı, toplu ödeme için sistemden çıkmaya gerek kalmadı Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Devlet BES katılımcılarına büyük destek sağlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik’te yapılan bir değişiklikle BES katılımcıları için kolay kredi kullanımının yolu açıldı. BES'te kısmen ödeme hakkında yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Evlilik, konut satın alma, üniversite eğitimi ve doğal afet durumlarında BES kullanıcılarına sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını çekme hakkına sahip. 1 Temmuz’dan itibaren BES’teki birikmiş tutarın yarısı evlenme, konut satın alma ve doğal afet gibi durumlarda sistemden çıkmadan ve hak kaybına uğramadan çekilebilecek. İşte şartlar...
9.04.2024 Ekonomi
BES ile ilgili yeni karar! 1 Temmuz'da başlıyor
BES ile ilgili yeni karar! 1 Temmuz'da başlıyor Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre BES’ten çıkmadan nakit ihtiyaçlarına çözüm sunması amaçlanan ve 26 Mart’ta başlaması planlanan “kısmi nakit çekme” uygulaması 1 Temmuz’a ertelendi.
26.03.2024 Ekonomi
BES ile ilgili flaş değişiklik kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı, 1 Temmuz'a ertelendi
BES ile ilgili flaş değişiklik kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı, 1 Temmuz'a ertelendi BES katılımcılarını yakından ilgilendiren karar! Resmen değişti. 1 Temmuz tarihine ertelendi. Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES), kısmi çekiş hakkı 1 Temmuz tarihine ertelendi. 2023 yılının Eylül ayında BES’te kısmen ödeme hakkında yönetmelik yayımlandı ve BES’ten kısmi çekişin şartları belirlendi.
25.03.2024 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar Resmi Gazete'de
BES'te yeni dönem! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar Resmi Gazete'de Bireysel emeklilik sisteminde (BES) katılımcıların kısmı ödeme alabilmesine yönelik uygulama tarihinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlayacak.
21.03.2024 Çalışma Hayatı
Tıp Bayramı dünyada kutlanıyor mu, Tıp Bayramı neden 14 Mart'ta kutlanır? 14 Mart Tıp Bayramı tarihçesi, önemi ve anlamı
Tıp Bayramı dünyada kutlanıyor mu, Tıp Bayramı neden 14 Mart'ta kutlanır? 14 Mart Tıp Bayramı tarihçesi, önemi ve anlamı 14 Mart, Türkiye'de Tıp Bayramı'nın kutlandığı bir gün. Tıp Bayramı, özellikle sağlık çalışanları ve hekimler için büyük bir anlam taşıyor. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının, mesleklerinin önemini vurgulamak için yoğun çalışma temposuna rağmen, başkalarının hayatını kurtarmak için verdikleri özverili çabaları onurlandırmak amacıyla kutlanan 14 Tıp Bayramı’nın tarihçesi sorgulanıyor. Peki, Tıp Bayramı nedir, Tıp Bayramı neden 14 Mart?
14.03.2024 Gündem
İYİ Partili eski milletvekili Ahmet Çelik kardeşi tarafından bıçaklandı!
İYİ Partili eski milletvekili Ahmet Çelik kardeşi tarafından bıçaklandı! İYİ Parti Eski Milletvekili Ahmet Çelik, Bahçelievler'deki ofisinde kardeşi Kemal Çelik tarafından bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan Ahmet Çelik'in durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
12.03.2024 Gündem
Ormanları ve AVM'leri hedef alan 15 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı! Eylem için Fransa'dan para
Ormanları ve AVM'leri hedef alan 15 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı! Eylem için Fransa'dan para İstanbul'da PKK/KCK terör örgütünün talimatı doğrultusunda alışveriş merkezlerinde ve ormanlarda yangın çıkarmak için eylem yapan 15 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı.
14.02.2024 Gündem
Yeğenini çöp evde alıkoyan teyze, 18 ay sonra tahliye edildi
Yeğenini çöp evde alıkoyan teyze, 18 ay sonra tahliye edildi Bursa'da, kaçırıldığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (12), çöp ev haline gelen dairede kilitli odada alıkoyduğu suçlamasıyla tutuklanan Kamuran Pınar A. (46), 18 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tahliye kararına gerekçe olarak, 'Sanığın üzerine atılı suçun vasfının lehine değişme ihtimali' gösterilirken, duruşma 10 Mayıs'a ertelendi.
2.02.2024 Gündem
Quaresma Beşiktaş'a gelecek mi 2024? Quaresma Beşiktaş'a geri dönecek mi?
Quaresma Beşiktaş'a gelecek mi 2024? Quaresma Beşiktaş'a geri dönecek mi? Sezona Şenol Güneş ile başlayan, Güneş'in ayrılığının ardından geçici olarak Burak Yılmaz'ı göreve getiren ve sonrasında Rıza Çalımbay ile anlaşan Siyah-Beyazlılar, Çalımbay ile yol ayrılığının ardından Fernando Santos'a imza attırdı. Peki, Quaresma Beşiktaş'a gelecek mi 2024? Quaresma Beşiktaş'a geri dönecek mi?
15.01.2024 Şampiy10
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Yeni yılda fahiş fiyatın önüne geçecek
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Yeni yılda fahiş fiyatın önüne geçecek Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek, tüketici mağduriyetlerini engellemek, üretici-tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ticari faaliyetleri ve iç piyasayı düzenlemek amacı ile bir dizi düzenlemeyi yeni yılda yürürlüğe koyacak, bazılarının da yürürlük süresini uzatacak.
30.12.2023 Ekonomi
Yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağı iddialarına yalanlama
Yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağı iddialarına yalanlama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Bakan Şimşek, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.
25.12.2023 Ekonomi
Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Bedelli askerlik ücreti 2024 tahmini: Bedelli askerlik ücreti düşer mi?
Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Bedelli askerlik ücreti 2024 tahmini: Bedelli askerlik ücreti düşer mi? 2024 bedelli askerlik ücreti ile ilgili aramalar arttı. Bedelli askerlik başvurunda bulunacaklar yeni yıl bedelli askerlik ücretlerini merak ediyor. TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon rakamları ile memur zammı belli olacak. Memur aylık katsayısı hesaplanarak yeni yıl bedelli askerlik ücretleri netlik kazanacak. Temmuz ayında yapılan memur zammı ile 1 Temmuz-31 Aralık 2023 tarihleri aralığını kapsayan bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 lira olarak belirlenmişti. Tüm dikkatler şimdi bedelli askerlik 2024 ücretinde. Peki, bedelli askerlik ücreti 2024 ne kadar olacak, nasıl yatırılır? Bedelli askerlik ücreti açıklandı mı? İşte, o konular hakkında bilgiler.
14.12.2023 Gündem
6 ayda 6 bin kilometre kuralına motosiklet de dahil edildi
6 ayda 6 bin kilometre kuralına motosiklet de dahil edildi İkinci el taşıt satışında uygulanan 6 ayda 6 bin kilometre kuralına motosikletin de dahil edilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.
12.12.2023 Ekonomi
Karı kocanın parçalanmış cesetleri çöp poşetinde toprağa gömülmüştü! Kesik baş cinayetinde karar çıktı
Karı kocanın parçalanmış cesetleri çöp poşetinde toprağa gömülmüştü! Kesik baş cinayetinde karar çıktı İranlı karı kocanın parçalanmış cesetlerinin çöp poşetine konularak toprağa gömülmesine ilişkin açılan davanın duruşmasında, İran uyruklu tutuklu sanık hakkında mahkeme heyeti kararını verdi. Heyet, sanığın her bir maktul için "kasten öldürme" suçundan 25 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.
30.11.2023 Gündem
Tapuda yeni dönem! Sistem tamamen değişiyor, tarih belli oldu
Tapuda yeni dönem! Sistem tamamen değişiyor, tarih belli oldu Tapuda yeni dönem başlıyor. Tapuda yeni düzenlemenin işareti verildi. Ev, arsa, yazlık almak isteyen herkesi yakından ilgilendiriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Türkiye Tapu sistemi hayata geçiyor. Tarih belli oldu. İşte detaylar...
16.11.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
Cuma günü okullar tatil mi, yarın okul var mı 27 Ekim 2023? Yarın okullar açık mı, 27 Ekim okullar yarım gün mü 2023?
Cuma günü okullar tatil mi, yarın okul var mı 27 Ekim 2023? Yarın okullar açık mı, 27 Ekim okullar yarım gün mü 2023? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl Pazar gününe denk geldiğinden, öğrenciler 27 Ekim Cuma günü okulların tatil olup olmadığını sorgulamaya başladı. Cumhuriyet Bayramı öncesinde 27 Ekim okullar tatil mi 2023, yarım gün mü? 27 Ekim cuma günü tatil mi? sorularına yanıt aranıyor.
26.10.2023 Eğitim
Serenay Sarıkaya’nın annesi kimdir? Ümran Seyhan kaç yaşında, Cansu Tosun’un babası Kenan Tosun ile aşk mı yaşıyor? Anne Serpil Tosun iddiaları doğruladı!
Serenay Sarıkaya’nın annesi kimdir? Ümran Seyhan kaç yaşında, Cansu Tosun’un babası Kenan Tosun ile aşk mı yaşıyor? Anne Serpil Tosun iddiaları doğruladı! Serenay Sarıkaya'nın annesi Ümran Seyhan ile Cansu Tosun'un evli babası Kenan Tosun'un birlikte görüntülendiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu haberlerin ardından Serenay Sarıkaya'nın annesi Ümran Seyhan'ın hayatı araştırılmaya başlandı. Peki, Serenay Sarkıya'nın annesi Ümran Seyhan kimdir, kaç yaşında? Ümran Seyhan ile Kenan Tosun aşk mı yaşıyor?
28.09.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

1 Temmuz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 1 temmuz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.