Gazete Vatan Logo

Yüreğin yetiyorsa eşit yarış!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a “Yüreğin yetiyorsa, eşit koşullarda Ekmeleddin Bey ile yarışa gir” diye seslendi

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan’a sert eleştirilerde bulundu. “Cumhurbaşkanlığı makamı bir siyasi liderin makamı değildir” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Oraya oturacak kişinin ilmi irfanı doğru olmak zorundadır. Hepimizi temsil edecek yetenekte birisi olmak zorundadır. Devlete sahip çıkacak, devlet adamı kimliğini taşıyacak birisi olması gerekir.

İhaleleri neden takip eder?

Erdoğan, oraya çıkacağım siyaset yapacağım diyor. Diyor ki ‘Ben tarafsız olmayacağım’. Öyle anlaşılıyor ki yemin etmeyecek. Tarafsızlık metni var. Ne üzerine edecek? Namusum ve şerefim üzerine diye yemin edecek. Tarafsız olmak, bütün siyasal partilere eşit mesafede olmak demektir. Sen öyle değilsin. ‘Havalimanı inşaatını da yol ihalelerini de takip edeceğim’ diyor. Bir cumhurbaşkanı yol inşaatı ihalelerini niye takip eder?

Cam gibi temiz olmalı

Rıza Zarrab’ın hamisi kim? Recep Tayyip Erdoğan. Hırsızlığa hamilik yapan adama cumhurbaşkanı adayı olduğu zaman oy verecek misiniz? Önce mal varlığının hesabını vereceksin. Aklanacaksın, temizleneceksin. Çocuklarınla beraber eşinin mal varlığını açıklayacaksın. Bir haramzadesin kusura bakma. Cumhurbaşkanı adayının temiz olması lazım, cam gibi olması lazım cam. Senin neren temiz? Mal varlığını vermiş. Evi yok, aramızda para toplayıp bir ev alalım bari adam gariban bir adam. Ben merak ediyorum gerçekten, bir sürü yerde villaları var bu adamın.

Haberin Devamı

Yalan söylemekten vazgeç

Yalan söylemekten vazgeç birinci kural. İkinci kural, yüreğin yetiyorsa, eşit koşullarda Ekmeleddin Bey’le yarışa gir. Başbakanlıktan istifa etmiyorsun, eşit koşullardan gitmiyorsun. Fırsat eşitliği diye bir kavram var.

O, 57 ülke yönetmiş, sen birini yönetemedin

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik ‘monşer’ eleştirisine de şu yanıtı verdi: “Ekmel Bey’e dilini tutamamış monşer demiş. Ne diyecek merak ediyordum. Dese ki ‘temiz bir adam değil’, kendisini tarif etmiş olacak, ‘cahil’ dese kendisini tarif etmiş olacak. Adam 57 ülkeyi yönetmiş, sen bir ülkeyi bile yönetemedin, soyup soğana çevirdin. O halkın arasına inen birisi, halkla beraber yürüyen birisi. Temiz yürekli bir adam. Ekmel Bey her yurttaşı kucaklayacak.

Haberin Devamı