Gazete Vatan Logo

E Okul Öğrenci Not Ve Başarı Durumu Sorgulama

E Okul öğrenci ve velilerin okul ile ilgili sorgulamalarını yapabilmelerine imkan sağlamaktadır. E Okul girişi ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi almak ve E Okul sayfaları için detayları haberimizde bulabilirsiniz.

E Okul sistemine giriş yaparak bilgi alabilmeniz mümkündür. Öyle ki E Okul sayesinde takdir hesaplama, karne notu öğrenme ve öğrencilerin diğer okul ile ilgili durumlarını menü üzerinden seçim yaparak görebilirsiniz. Bu konuda yapmanız gereken tek şey ilk olarak E Okul portalına giriş yapmaktır. Bu giriş işlemleri için öğrencileri TC kimlik numarasını ve okul numarasını alana girmeniz yeterli olacaktır. E Okul portalından en çok takdir ve teşekkür hesaplama konusunda yardım alınmaktadır. Öyle ki bu sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencilerin ders notlarını öğrenmeniz mümkündür.

E OKUL VELİ GİRİŞİ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ

Bu bakımdan öğrencilerin karne verilirken takdir mi yoksa teşekkür mü alacağını hesaplamak için E Okul’da yer alan bu ders notlarını kullanması yeterli olacaktır. Takdir belgesi ve teşekkür belgesi hesaplamak için E Okul portalına giriş yapmanız ve bu portaldaki ders notları bölümünden notların alınması gerekmektedir. Bu ders notlarına bakarak kesinleşen tüm ders notlarının (0 ile 100 arasında değişen) alınması ve toplanması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Böylece tüm ders notlarınız için ortalama puanı hesaplayacaksınız. Ders ortalama puanı 85’in üzerindeyse takdir belgesi, 80 ile 85 arasında ise teşekkür belgesi alacaksınız. Bu şekilde hesaplama yaparak taktir mi teşekkür mü alacağınızı öğrenebilirsiniz. Fakat bu konuda belirtildiği gibi ders notlarının kesinleşmiş olması gerekmektedir.

Bu hesaplamanın yanında E Okul üzerinden diğer işlemleri de yapabilirsiniz. Öyle ki öğrencinin okuldaki durumları, başarı durumları, devamsızlık durumları gibi tüm bilgilere yine aynı şekilde menü üzerinden seçim yaparak ulaşabilirsiniz. Öğrenciler ile ilgili tüm bilgileri sunmayı başaran bu portal sayesinde okuldaki işlemlerinizi çok daha kolay ve basit hale getirebilirsiniz. Bu bilgiler dahilinde E Okul ile ilgili işlem yapmak ve takdir teşekkür hesaplaması yapmak isteyen vatandaşların bu haberdeki adımları takip etmesi gerekmektedir.