Gazete Vatan Logo

Araç Plaka Sorgulama SMS İle Hasar Kaydı Öğrenme

Araç plaka sorgulama işlemleri SMS ile de yapılabilmektedir. SMS ile araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı öğrenmek için araç plaka sorgulama haberindeki işlemleri yapabilirsiniz.

Araç plaka sorgulama yaparak araçların özellikle hasar durumları hakkında bilgi alabilirsinizi. Yeni bir araç alacak kişilerin genelde tercih ettiği bu sorgulama için sorgulama yapabileceğiniz birden fazla kaynak bulunmaktadır. E Devlet, Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi üzerinden yapacağınız araç sorgulama işlemlerinden elde edeceğiniz veriler de farklı olacaktır. E Devlet üzerinden aracın ruhsat bilgileri gibi genel bilgilerine ulaşabileceğiniz gibi Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi üzerinden araç hakkında kaza durumu, değişen parça gibi durumlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

ARAÇ PLAKA SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Araç plaka sorgulama işlemleri için en çok tercih edilen Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi tarafından sağlanan SMS hizmetidir. Tüm operatörlerin ortak olarak kullandığı 5664’e mesaj göndererek siz de SMS ile araç sorgulama yapabilirsiniz. Araç hakkında bilgi almak için aracın plakasını yazarak 5664’e göndermeniz gerekir. Aracın plakasın büyük harflerle ve arada boşluk olmadan yazmanız yeterli olacaktır. Yollayacağınız mesajın ardından sistem tarafından ilgili aracın kaza durumu mesaj olarak size gönderilecektir. Bu sayede mesaj üzerinden inceleme yaparak araç hakkında kaza gibi durumlar için bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi tarafından sağlanan SMS hizmetinde sadece kaza durumu sorgulama değil, kaza tespit tutanağı, değişen parça, poliçe ve kasko gibi sorgulamalar da yapılabilmektedir. Hizmetlerin hepsi, SMS üzerinden gerçekleştiği için aynı şekilde mesaj atarak servisten yararlanmanız gerekecektir. Bunun yanında yapacağınız her bir işlem için sistem tarafından 4 TL ücret alınacaktır. Yeterli bakiyenizin olmadığı durumlarda sorgulama işlemi yapılmayacaktır.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda araç hasar kaydı sorgulama için tercih edebileceğiniz kaynaklardan birisi olan Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi ile belirtilen adımları takip ederek sizler de sorgulama yapabilirsiniz. Almak istediğiniz ya da bilgisine ihtiyaç duyduğunuz araç için belirtilen şekilde mesaj göndermeniz yeterli olacaktır. Böylece tüm araçlar için kaza bilgisine kolayca ve sadece 4 TL karşılığında sizler de ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı