Araç Plaka

Araç Plaka

Son dakika araç plaka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan araç plaka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını araç plaka haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Araç Plaka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan araç plaka gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.007 araç plaka haberi bulunmuştur. Tüm araç plaka haberleri aşağıda listelenmiştir.
70 Plaka Neresi? 70 Hangi Şehrin Plakası? 70 Hangi İlin Plaka Kodu?
70 Plaka Neresi? 70 Hangi Şehrin Plakası? 70 Hangi İlin Plaka Kodu? Her şehir kendine ait olan bir plaka koduna sahiptir. Ülkemizde 81 il olduğu için toplamla 81 plaka kodu vardır. 70 plaka kodu da bunlardan bir tanesidir. 70 plaka kodu, 1989 yılında Konya'dan ayrılarak yeni bir il olma özelliği taşıyan şehrimize aittir. Araç plakalarında yer alan bu kodlamalar, araç plaka karmaşasının önüne geçmekte kullanılan zorunlu bir sistemdir.
29.08.2023 Yaşam
51 Plaka Neresi? 51 Hangi Şehrin Plakası? 51 Hangi İlin Plaka Kodu?
51 Plaka Neresi? 51 Hangi Şehrin Plakası? 51 Hangi İlin Plaka Kodu? Çevremizde birçok plakalı aracın olduğunu rahatça görebiliriz. Tabi bu plakalı araçların içerisinde o şehre ait olan plaka kodu daha sık görülür. Bunun nedeni ise bir şehirde plaka çıkarırken oranın plaka kodunu kullanmaktır.
27.08.2023 Yaşam
28 Plaka Neresi? 28 Hangi Şehrin Plakası? 28 Hangi İlin Plaka Kodu?
28 Plaka Neresi? 28 Hangi Şehrin Plakası? 28 Hangi İlin Plaka Kodu? Plaka bilgileri gerekli olduğu durumlarda trafikte kullanıcı hakkında bazı bilgilerin edinilmesi adına gerekli olan metal bir tabeladır. Bu tabela Türkiye'de her ile bir sayı tekabül edecek şekilde alfabetik olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda 28 sayısına denk gelen ilimiz Karadeniz Bölgesinde yer alan Giresun ili olarak karşımıza çıkar.
22.08.2023 Yaşam
19 Plaka Neresi? 19 Hangi Şehrin Plakası? 19 Hangi İlin Plaka Kodu?
19 Plaka Neresi? 19 Hangi Şehrin Plakası? 19 Hangi İlin Plaka Kodu? Yaşadığımız şehrin birçok özelliğinin olduğu bilinir. Bu özellikler içerisinde plaka kodları da bulunur. Yani her şehir için belirli bir plaka kodu verilmiştir. Plaka kodun zaten her şehirde olması gerekmektedir. Bunun yanında aynı koda başka yerde rastlama gibi bir durum söz konusu değildir. Burada önemli olan şehirler özelinde farklı olarak plaka kodlarının verilmesidir. Hatta yaşadığı yerden farklı bir yere giden kişiler kendi şehrine ait plaka kodunu görmek isterler. 
21.08.2023 Yaşam
08 Plaka Neresi? 8 Hangi Şehrin Plakası? 8 Hangi İlin Plaka Kodu?
08 Plaka Neresi? 8 Hangi Şehrin Plakası? 8 Hangi İlin Plaka Kodu? Dünyanın her yerinde trafikte ilerleyen kamyon, otobüs, otomobil ve bunlara benzer araçlara plaka verilmiştir. Plakaların veriliş şekli ise ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. Buna göre ülkemiz için plaka kodları sırasıyla ilerleyerek karşımıza çıkar. Plaka kodlarında temel esas ise alfabetik şehir sıralamasıdır. Fakat Zonguldak şehrinin ardından bu düzen bozulur. Çünkü yeni il statüsü alan iller farklı plaka kodları almışlardır. 
20.08.2023 Yaşam
Kırmızı Plaka Nedir, Ne İşe Yarar? Kırmızı Plaka Hangi Araçlarda Vardır?
Kırmızı Plaka Nedir, Ne İşe Yarar? Kırmızı Plaka Hangi Araçlarda Vardır? Kırmızı plaka, özel araçların yanı sıra kamu hizmeti veren araçlar için de kullanılan bir tür plakadır. Kırmızı plakalı araçlar, özel araçlardan farklı trafik kurallarına tabidirler ve bazı özel ayrıcalıklara sahiptirler.
3.06.2023 Gündem
Deprem yardım kampanyaları siber dolandırıcıların hedefi oldu
Deprem yardım kampanyaları siber dolandırıcıların hedefi oldu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Semih Çakır, siber dolandırıcıların kaos ortamından faydalandığına dikkat çekerek, oluşturulan sahte sayfalarla depremzedeler toplanan yardımları hedef aldığını söyledi. Çakır, kişilerin bazen de farkında olmadan kendilerine ait bilgileri kendi elleriyle verdiklerine dikkat çekti. Çakır, "Siber saldırılar ve siber dolandırıcılıkta en zayıf halkının insan olduğunu asla ve asla unutmamalıyız" dedi.
25.04.2023 Gündem
Özel plaka nasıl alınır? Özel plaka çıkartma şartları nelerdir?
Özel plaka nasıl alınır? Özel plaka çıkartma şartları nelerdir? Kişiye özel plaka almak son dönemlerde oldukça popüler oldu. Aracını kişiselleştirmek isteyenler, adının kısaltmasını alabileceği gibi, parti ve şirket hatta unvan kısaltmalarını da plakalarında kullanabiliyor. Ancak, özel plaka çıkartmak için bazı prosedürleri yerine getirmek gerekiyor. Peki, Özel plaka nasıl alınır? Özel plaka çıkartma şartları nelerdir? İsimli plaka nasıl alınır? İşte detaylar…
19.05.2022 Otomobil
Muafiyet izin belgesi! e devlet muafiyet belgesi alma (İçişleri Bakanlığı görev belgesi örneği)
Muafiyet izin belgesi! e devlet muafiyet belgesi alma (İçişleri Bakanlığı görev belgesi örneği) İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere "Görev Belgesi Düzenleme" konulu gönderilen genelge muafiyet kapsamındaki iş yeri, fabrika/imalathane alanlarında çalışan tüm işçileri ilgilendiriyor. 17 günlük yasaktan muaf olan vatandaşlar İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden "görev belgesi" başvurusu yaparak sokağa çıkma yasağında sokağa çıkabilecek, toplu taşıma araçlarını kullanabilecek. Belgelerin geçerlilik süresi 2 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24.00’te sona erecek. Muafiyet izin belgesi nasıl alınır? İçişleri Bakanlığı görev belgesi örneği…
30.04.2021 Gündem
Görev belgesi e devlet başvuru ekranı! Çalışma izni muafiyet belgesi nasıl alınır? e başvuru görev belgesi (Çalışma izin belgesi e başvuru)
Görev belgesi e devlet başvuru ekranı! Çalışma izni muafiyet belgesi nasıl alınır? e başvuru görev belgesi (Çalışma izin belgesi e başvuru) E başvuru görev belgesi e devlet üzerinden nasıl alınır? İçişleri Bakanlığı çalışma izin belgesi ile ilgili düzenlemeleri içeren hazırlıklarını tamamladı. Tam kapanma boyunca muaf olan iş yerlerinde çalışan vatandaşlar İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan e başvuru ekranından kolayca çalışma izin belgelerini alabilecek. Bu belgelerin geçerliliği ise 2 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24.00’te kadar sürecek. İçişleri Bakanlığı e başvuru görev belgesi nasıl alınır? İşte çalışma izni muafiyet belgesi hakkında merak edilen tüm ayrıntılar.
4.05.2021 Gündem
Sokağa çıkma yasağı ile ilgili yeni gelişme! İbraz edenler...
Sokağa çıkma yasağı ile ilgili yeni gelişme! İbraz edenler... Sokağa çıkma yasağı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 81 il valiliğine gönderildi. Detaylar netleşti. 17 günlük tam kapanma sürecinde geçerli olacak. İçişleri Bakanlığı 81 İl valiliğine “Görev Belgesi Düzenlenmesi” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre bugünden itibaren muafiyet kapsamında bulunan işyeri, fabrika ve imalathane çalışanları, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden “görev belgesi” başvurusunda bulunabilecek
29.04.2021 Gündem
Otoyollarda ücretleri ASELSAN topladı
Otoyollarda ücretleri ASELSAN topladı ASELSAN, otoyollara kurduğu sistemlerle geçen yıl 350 milyon araçtan ücret alınmasını sağladı.
19.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Spor olsun diye parmak izi verme
Spor olsun diye parmak izi verme ‘Güvenlik’ gerekçesiyle parmak izi kullanılması yaygınlaşıyor. Kimi spor salonlarına bile parmak iziyle giriliyor. KVKK Başkanı Prof. Dr. Bilir, “Parmak izi şartıyla hizmet kanuna aykırı” diyor
3.04.2019 Ekonomi
Köprü geçiş cezalarının iadesi için son gün!
Köprü geçiş cezalarının iadesi için son gün! Köprü geçiş ihlalleri nedeniyle kesilen idari para cezalarının iadesi için başvuru süresi bugün doluyor.
28.02.2019 Ekonomi
Köprü geçiş cezalarının iadesi için son başvuru 28 Şubat'ta
Köprü geçiş cezalarının iadesi için son başvuru 28 Şubat'ta Köprü geçiş ihlalleri nedeniyle kesilen idari para cezalarının iadesi için başvuru süresi 28 Şubat'ta dolacak.
19.02.2019 Gündem
Damperi açık kamyon mobese sistemini parçaladı
Damperi açık kamyon mobese sistemini parçaladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde, damperi açık bir şekilde karayolunda seyreden kamyonun çarptığı plaka tanıma sistemlerinin bulunduğu mobese kameralarını parçaladı
11.11.2018 Yaşam
İnternetten araba satacak olanlar dikkat!
İnternetten araba satacak olanlar dikkat! Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet yoluyla araç alıp satacak vatandaşları uyardı. Dolandırıcıların eline düşmemek için 'kaparo göndermeyin, araç plaka ve şaşe numarasını vermeyin' uyarısı yapıldı.
28.10.2018 Ekonomi
İnternetten araba satacak olanlar dikkat
İnternetten araba satacak olanlar dikkat Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet yoluyla araç alıp satacak vatandaşları uyardı. Dolandırıcıların eline düşmemek için 'kaparo göndermeyin, araç plaka ve şaşe numarasını vermeyin' uyarısı yapıldı.
27.10.2018 Ekonomi
Sürücülere uyarı! Ağır cezası var
Sürücülere uyarı! Ağır cezası var Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanvekili Tolan Celil Anık, "Yönetmelikte belirtilen özellikleri taşımayan plakaların tespiti durumunda 488 TL ceza kesiliyor, bir hafta süre veriliyor, aksi halde araç trafikten men ediliyor. Plakasız trafiğe çıkılmasının cezası ise 2 bin 18 TL ve araç süre tanınmaksızın men ediliyor” dedi.
14.09.2018 Gündem
Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır?
Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır? Araç plaka sorgulama, genellikle ikinci el araç alımlarında başvurulan bir işlemdir. Aracın tüm detayları bu yöntem sayesinde ulaşılabilir. İkinci el araçların alımında bu detaylar büyük bir önem taşır. Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır? Sorgulama işleminde hangi yöntemler tercih edilebilir?
16.07.2018 Gündem
Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır?
Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır? Araç plaka sorgulama, ikinci el araçların alım satımında önem taşıyan bir konudur. Yapılan sorgulama sayesinde araca ait tüm detaylar öğrenilebilir. Bu sayede ileride oluşabilecek sorunların da önüne geçilmiş olunur. Aracın aynı zamanda poliçe bilgilerini öğrenebilmek de mümkündür. Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır? Hangi yöntemler izlenmelidir?
12.07.2018 Gündem
Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır?
Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır? Plaka sorgulama işlemi, ikinci el araç alımında önemlidir. Sorgulama ile aracın genel durumu hakkında bilgi sahibi olunabilir. İlerleyen süreçte araç kaynaklı oluşabilecek olan sorunların da önüne geçilir. Araç plakası nasıl sorgulanır? Sorgulama ile hangi bilgiler görülebilir?
24.03.2018 Gündem
Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır?
Araç plaka sorgulaması nasıl yapılır? Plaka sorgulama işlemi, ikinci el araç alımında önemlidir. Sorgulama yapılarak araç genel durumu hakkında bilgi sahibi olunabilir. İlerleyen süreçte araç kaynaklı oluşabilecek olan sorunların da önüne geçilir. Araç plakası nasıl sorgulanır? Sorgulama ile hangi bilgilere ulaşılır?
24.02.2018 Gündem
Jandarma  ‘takıp bulacak’
Jandarma ‘takıp bulacak’ Jandarma Genel Komutanlığı ve ODTÜ’lü bilim adamları tarafından ortaklaşa geliştirilen, Simülasyon Bilim ve Teknolojileri Limited tarafından yazılımı hazırlanan ve ilk olarak sadece 20 adet üretilen ‘takbul bilgisayarlı arama bulma sistemli gözlükler’, Bodrum Güvercinlik Mahallesi’ndeki denetimde kullanıldı.
12.12.2017 Yaşam
Robocop jandarmalar görev başında
Robocop jandarmalar görev başında Jandarma Genel Komutanlığı tarafından askerlere dağıtılan 'takbul gözlüğü' sayesinde şüpheliler ve suçlular gözden kaçmayacak. Bodrum’da uygulamaya giren takbul gözlüğüyle kimlik, plaka, yüz ve araç sorgulayan jandarma ekiplerini gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.
12.12.2017 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Araç Plaka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki araç plaka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.