Gazete Vatan Logo

28 Plaka Neresi? 28 Hangi Şehrin Plakası? 28 Hangi İlin Plaka Kodu?

Plaka bilgileri gerekli olduğu durumlarda trafikte kullanıcı hakkında bazı bilgilerin edinilmesi adına gerekli olan metal bir tabeladır. Bu tabela Türkiye'de her ile bir sayı tekabül edecek şekilde alfabetik olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda 28 sayısına denk gelen ilimiz Karadeniz Bölgesinde yer alan Giresun ili olarak karşımıza çıkar.

28 Plaka Neresi? 28 Hangi Şehrin Plakası? 28 Hangi İlin Plaka Kodu?

28 Plaka Neresi?

1920 yılına dek Trabzon’a bağlı bir semt olarak varlığını sürdüren Giresun ili, 1920 yılında bağımsız bir sancak olarak vilayet olmuştur. Cumhuriyetin ilanından sonra 1923 yılında vilayet statüsüne geçerek günümüzde il olarak anılmaktadır.

Giresun ilinin bugün de kullandığı plaka kodunu alması 1962 yılında gerçekleşmiştir. Ülkemizde karayolu ulaşımının yaygınlaşması sonucunda, 1962 de bir yönetmelik çıkartılarak, bu yasa ile tüm vilayetler için birer plaka kodu atamasına karar kılınmıştır.

O gün sayısı 67 olan vilayetlere, 1’den başlayarak 67’ye kadar ilerleyen plaka numaraları verilmiş olup, alfabetik sıralamadaki yeri dolayısıyla 28 plaka da Giresun'a verilmiştir.

28 Hangi Şehrin Plakası?

Giresun iline ait olan plaka kodu 28 olarak bilinmektedir. Türkiye'de günümüzde mevcut bulunan 81 farklı il için ayrı birer plaka kodu bulunmaktadır. Giresun ilinin plaka kodu olarak ise 28 plaka kodu ifade edilebilir. Her ile ayrı olarak farklı bir plaka kodu vardır. Trafikte 28 plakalı bir araç görüldüğünde Giresun'a ait olduğunu bilmek gerekir.

Haberin Devamı

Bununla birlikte bir önce gelen plaka kodu 27 ise Gaziantep plaka kodu olarak kayıtlarda geçmektedir. Sonrasında gelmekte olan 29 plaka koduna bakıldığında Gümüşhane plaka kodu olduğu görülmektedir. Plaka kodlarını bilmek birçok durumda kolaylık sağlayan bir bilgi olduğu için önem arz etmektedir. aklınızda bulunabilir.

28 Hangi İlin Plaka Kodu?

28 araç plaka kodunu merak eden kişiler adına verilecek yanıt Giresun ili olmaktadır. Karadeniz’in adası, şelaleleri, yaylası, tarihi kaleleri, camileri, müzeleri ile birlikte gezilip görülmesi gereken şehirlerin başında gelir. Giresun iline yolu düşen kişiler 28 plakalı araçlara sıklıkla rast gelebilirler.

Giresun’un ilçelerinin plaka kodları da başında 28 il kodu olmak şartı ile kendine özgü harflerle devam etmektedir. Giresun'un başlıca ilçeleri ise Giresun merkez, Şebinkarahisar, Görele, Tirebolu, Espiye, Bulancak, Alucra'dır.