Gazete Vatan Logo

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok kolay!

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulamaları ve ödemeleri için uygulamaya konulan web tahsilat giriş ekranı pek çok vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu haberimizde GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve borç sorgulama hakkında tüm detayları sizler için hazırladık.

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok kolay!

En genel tanımı ile Genel Sağlık Sigortası, maddi durumu yeteri kadar iyi olmayan vatandaşlar için düzenlenmiş olan bir sağlık uygulamasıdır. Genel Sağlık Uygulamasından yararlanabilmek için ise bazı işlemleri yapmak gerekmektedir. Ayrıca Genel Sağlık Sigortası yani GSS uygulamasına kayıt olmak zorunludur. Çünkü uygulamanın amacı, sağlık hizmetlerinden mağdur olan hiç bir vatandaşın kalmamasıdır. Bu durumda, bir takım gelir testlerinden geçen her vatandaş, GSS uygulamasına kayıtlı hale gelmektedir. GSS uygulamasına kayıt olan vatandaşlar bu aşamadan sonra, düzenli olarak prim ödemek durumundadır. Bu primleri ödemek de zorunludur ve sonradan GSS uygulamasından çıkmak gibi bir durumda söz konusu değildir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

GSS BORÇ SORGULAMA HAKKINDAAYRINTILI BİLGİ!

GSS borç sorgulaması yapmak ise, GSS primlerinin borç durumunu kontrol etmek anlamına gelmektedir. Vatandaşlar burada da anlatılacağı gibi, internet aracılığı ile GSS borç sorgulaması yapabilmektedirler. Sizler de GSS borç sorgulamasını internet üzerinden yapmak istiyorsanız yapmanız gereken işlemler şu şekildedir;

Haberin Devamı

Burada internet aracılığı ile GSS borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce, http://www.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada açılacak olan sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz.

Bir sonraki aşamada ise bu başlık altında yer alan diğer başlıklar arasından E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Hemen ardından karşınıza çıkacak olan yeni sayfanın, hemen en üst kısmında E-Hizmetler uygulaması şeklinde yer alan yazının üstüne tıklayınız.

Daha sonra, bu adımları yerine getirdikten sonra otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Bundan sonra açılacak olan sayfada ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığı karşınıza çıkacaktır.

Bu alanda girdikten sonra son olarak T.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

4B ya da BAĞ-KUR Borç Sorgulama

Tıpkı GSS uygulamasında olduğu gibi, BAĞ-KUR ya da 4B kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşların, sigorta ve emeklilik haklarından yararlanabilmeleri için, düzenli olarak prim ödemeleri gerekmektedir. BAĞ-KUR’ luların prim borçlarını kontrol etmelerine yardımcı olan uygulamanın adı ise BAĞ-KUR borç sorgulama işlemleridir.

Eğer sizler de BAĞ-KUR’a bağlı bir çalış iseniz, aşağıda anlatıldığı gibi, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz;

İnternet aracılığı ile BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için ilk önce http://www.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra ise açılacak olan yeni sayfada E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Haberin Devamı

Bir sonraki aşamada ise, karşınıza çıkacak yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI şeklinde bulunan ibareye tıklayınız.

Bu işlemi de yaptıktan sonra artık otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaksınız.

Daha sonraki aşamada, açılan bu ekranda e-devlet kapısı aracılığı ile sunulan hizmetler başlığı altında bulunan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Ardından 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında yer alan 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Bunda sonra açılacak olan sayfada yer alan, e-devlet şifresi mobil imza elektronik imza T.C kimlik kartı banka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz.

Daha sonra son aşama olarak, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz.