Gazete Vatan Logo

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok kolay!

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulamaları ve ödemeleri için uygulamaya konulan web tahsilat giriş ekranı pek çok vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu haberimizde GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve borç sorgulama hakkında tüm detayları sizler için hazırladık.

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok kolay!

SSK kurumuna bağlı olmayanlar yani sigortası yatmayan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için ya Bağ-Kur kurumuna bağlı şekilde çalışmalıdırlar. Yada Genel Sağlık Sigortasından yararlanarak Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetinden yararlanabilirler. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar ya tarım işiyle yada esnaf olarak çalışma hayatını sürdürmeleri gerekmektedir. Tarım ve esnaflıkla geçimini sürdüren vatandaşlar bağ-kur kurumuna her ay düzenli olarak prim yatırarak Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar yatırması gereken primleri tamamladığı zaman ve emeklilik yaşı geldiği zaman bağ-kur kurumu tarafından emekli olabilirler. Emekli olduktan sonra da bağ-kur kurumu tarafından emekli maaşı alabilirler. Bağ-Kur kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar ne kadar prim yatırması gerektiğini bağ-kur borç sorgulama ile öğrenebilirler. SSK ve Bağ-Kur kurumuna yani hiç bir kuruma bağlı olmayan vatandaşlar ise genel sağlık sigortasından yararlanabilirler.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

GSS BORÇ SORGULAMA HAKKINDAAYRINTILI BİLGİ!

Vatandaşlar genel sağlık sigortasından yararlanabilmek için öncelikle gelir testi yaptırması gereklidir. Gelir testi yaptıktan sonra eğer hiç bir geliri yok ise aylık makul bir ücrete genel sağlık sigortasından yararlanabilecektir. Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak isteyen vatandaşlar ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekmektedir. Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak isteyenler her ay düzenli olarak prim ve sigorta yatırmaları gereklidir. Ne kadar prim veya sigorta yatırmanız gerektiğini ise GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz.

Şifresiz olarak GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapılmalıdır. Bu sayfada bağlı olduğumuz kuruma göre GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sayfada bulunan sorgu türü seçeneğinde bağlı olduğunuz kuruma göre seçerek işleminize devam edebilirsiniz. Bağ-Kur kurumu altında çalışan vatandaşlar ise sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri sorgu tipi seçeneğine de bağ-kur geçmiş dönem seçmelidir. Sisteme T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur. Genel Sağlık sigortası borç sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine diğer ödemeler sorgu tipi seçeneğine ise GSS prim seçeneği seçilmelidir. T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sağ tarafta bulunan sisteme giriş linki tıklandıktan sonra T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi sisteme girerek E-devlet sistemine giriş yapmış olursunuz. E-Devlet şifreniz yok ise istediğiniz PTT şubesine üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bit nüfus kağıdı ile E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini bağlı olduğunuz kuruma göre yapabilirsiniz. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri, emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar da 4C hizmetleri altından SGK borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı