Gazete Vatan Logo

GSS, BAĞ-KUR Prim Borç öğrenme ve online borç sorgulama burada!

GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini SGK borç sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Bu borç sorgulama işlemleri artık tek bir sistem üzerinden yapılır hale getirildi. Nasıl yapıldığını haberimiz üzerinden inceleyebilirsiniz.

GSS, BAĞ-KUR Prim Borç öğrenme ve online borç sorgulama burada!

Çalışma hayatına devam eden vatandaşlar eğer emekli olmak istiyorlarsa bir kuruma bağlı bir şekilde çalışmak zorundadırlar. Bağlı oldukları bu kuruma da her ay düzenli olarak prim veya sigorta yatırmak zorundadır. Vatandaşlar yatırması gereken sigorta ve primleri tamamladığı zaman ve emeklilik yaşını da doldurmuş ise vatandaş o bağlı olduğu kurumdan emekli olabilir. Yatırılan primler ve sigortaları yatırmadığınız zaman veya herhangi bir gecikme olduğu zaman vatandaşların bağlı oldukları kuruma borçları oluşmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek bu borcu sorgulayabilirsiniz. Git gide gelişmekte olan teknoloji sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlar için internet aracılığıyla kullanabilecekleri uygulamalar sunmuştur. Bu uygulamalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmeden online bir biçimde birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun sunduğu uygulamalardan bir tanesi de GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemidir. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama uygulaması sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna ne kadar borcunuz olduğunu öğrenebilirsiniz. Vatandaşlar GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde gerçekleştirmekteydi. Ancak şifresiz olarak yapılan online web tahsilat sistemi kullanıcılara kapatıldı. Bu yüzden hem GSS hem BAĞ-KUR hem de diğer borç sorgulama işlemlerinizi E-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

GSS BORÇ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Şifresiz olarak GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat sayfasına giriş yapılmaktaydı. Ancak E-SGM sisteminin kapatılmasıyla birlikte birçok işlem de kapatılmış oldu. Bunlardan bir tanesi de online web tahsilat sayfasıdır. Bu işlem yerine E-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu kart ile prim ödeme uygulaması getirildi. Artık online tahsilat üzerinden yapılan borç ödeme işlemlerini E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile yapacaksınız. E-Devlet şifresini herhangi bir PTT şubesinden başvuru yapmanız dahilinde alabilirsiniz. E-Devlet şifresini aldıktan sonra BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulamanızı yapıp borcunuzu kredi kartınız ile ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet ana sayfasının sağ tarafında bulunan sisteme giriş linki tıklandıktan sonra karşınıza 4 farklı sisteme giriş yolu gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra E-devlet sistemine giriş yapmış olursunuz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. SGK borç sorgulama işlemini bağlı olduğunuz kurum üzerinden yapabilirsiniz. Ancak yapacağınız borç sorgulama işlemleri kısıtlıdır. Bu sistem üzerinde sadece 4B borç durumu sorgulama ve GSS prim borcu sorgulama mevcuttur. Sorgulama işleminizi yaptıktan sonra borç ödeme işleminizi de yapabilirsiniz.

Haberin Devamı