Gazete Vatan Logo

Gökçek ve Varank'a suç duyurusu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Erdoğan, Melih Gökçek ve Mustafa Varank hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Oran, yazılı açıklamasında, CHP olarak hazırladıkları "Vatandaş vergisini veriyorsa Hükümet de hesap verecek" şeklindeki afişlerin, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, danışmanı Mustafa Varank, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Stroer firması tarafından sansürlendiğinin" telefon kayıtlarıyla kanıtlandığını ileri sürdü.

Konuyu YSK'ya taşıyacaklarını ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Oran, "Dün sosyal medyada ve internette yer alan ses kayıtlarına göre Melih Gökçek, Başbakanın danışmanı Varank'ı aramış, kendisine partimizin İstanbul, Ankara ve İzmir'de afişler yayınlayacağını bildirmiş, bu afişlerin yayınlanmasının engellenmesi noktasında Başbakan'ın bir talimatı olup olmadığını sormuş, daha sonra ikili arasında yapılan görüşmede Varank, Melih Gökçek'e afişlerin yayınlanmaması yönündeki Başbakan'ın talimatını bildirmiştir" ifadesini kullandı.

Hazırlanan afişlere atıfta bulunan Oran, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Oran, açıklamasında şunları kaydetti:

"CHP olarak bu hukuksuzluğa imza atan, başta Erdoğan olmak üzere, ilgili şirket, Gökçek ve Varank'a yönelik suç duyurusunda bulunacağız. Siyasi partiler arasındaki adil rekabeti bozan, siyasi sebeplerle ayrımcılık yaparak muhalefet partilerinin yasal haklarını hukuka aykırı bir şekilde engellemeye çalışanlar mutlaka yargı önünde hesap verecek. CHP olarak tüm gücümüzle, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin temel ilkelerini koruyacağımızı bildirir, Erdoğan ne kadar korkarsa korksun 'korkunun ecele faydası' olmadığını hatırlatırız."

Konuyu YSK'ya da ileteceklerini açıklayan Oran, "YSK da konuya el atmalı, bundan sonra siyasi partiler arasındaki rekabeti engelleyici her türlü tutumun engellenmesi, piyasada tekel konumunda olan bu firmanın bütün siyasi partilere adil ve eşit şartlarda hizmet vermesinin sağlanmasını teminat altına almak zorundadır" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı