Gazete Vatan Logo

Felluce’de bir kasaba geri alındı

Irak ordusu, IŞİD’in elinde bulunan iki büyük Irak kentinden biri olan Felluce’yi geri almak için başlattığı operasyon kapsamında ise Karma kasabasında kontrolü ele geçirdi. Karma’da bulunan BBC muhabiri Jim Muir, kasabanın Felluce yolundaki ilk savunma hattı olduğunu duyurdu.

Felluce’de bir kasaba geri alındı

Başkent Bağdat’ın yaklaşık 45 kilometre batısında bulunan Felluce, 2004’te yaşanan çatışmalarla ABD güçlerine direnişin sembollerinden biri olmuştu.Bağdat’tan Ürdün ve Suriye’ye giden ana yol Felluce’den geçiyor. Doğrudan Felluce’yi hedefleyen saldırının ne zaman başlayacağı ise henüz bilinmiyor. Felluce’de hali hazırda 50 bin sivilin mahsur kaldığı belirtiliyor. ABD ordusundan yapılan açıklamada, koalisyon uçaklarının sivillere yönelik bildiriler attığı belirtildi.

Savaşmayı reddedeni öldürüyorlar...

Irak ordusundan dağıtılan bildirilerde sivillerden, IŞİD’in bulunduğu alanlardan uzak durmaları ve evlerinin çatılarına beyaz çarşaf koymaları istendi. Birleşmiş Milletler yetkilileri ise Felluce’den, kent sakinlerinin açlıktan öldüğü veya IŞİD için savaşmayı reddedenlerin öldürüldükleri yönünde haberler geldiğini söylüyor.

Açlık başladı

ABD merkezli insan hakları kuruluşu Human Rights Watch (İnsan Hakları İzleme Örgütü), Irak’ta ordunun kuşatması altındaki Felluce kentinde bütün yiyecek stoklarının tükendiğini, insanların otları kaynatıp çorba ve tohumlardan elde ettikleri bir tür unla beslenmeye çalıştıklarını bildirdi.

Haberin Devamı