Gazete Vatan Logo

Esad'a kötü haber! 2015 yılında...

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Suriye krizinin 2015 yılında sona erdirilmesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Ban Ki-moon, düzenlediği basın toplantısında, BM'nin gelecek yıl dört konuda küresel eylemde bulunmasının zorunluluk olduğunu ifade etti.

İlkinin, yeni kalkınma gündeminin oluşturulması ve iklim değişikliği ile mücadele olduğunu kaydeden BM Genel Sekreteri, gelecek yıl Paris'teki konferansta bu konuda önemli bir anlaşmanın kabul edilmesini beklediğini anlattı.

İkinci konunun Suriye olduğunu ifade eden Ban Ki-moon, "2015 yılının Suriye'deki kabusa son verilen bir yıl olmasının zorunluluk olduğunu" dile getirdi.

Ban Ki-moon, üçüncü konunun ise ayrımcılık ve aşırılıklarla mücadele olduğunu belirterek, "Aşırılıklarla ve aşırı sağ partilerin azınlıklar, göçmenler ve özellikle Müslümanları hedef almasına karşı daha fazla mücadele göstermeliyiz" dedi.

Ban dördüncü konunun ise Birleşmiş Milletler'in yeni küresel ufuklara adaptasyonunu sağlamak olduğunu söyledi.

Basın toplantısında Küba ile ABD arasında diplomatik temasların başlayacak olmasından duyduğu memnuniyeti de vurgulayan Ban Ki-moon, ABD'nin konuya ilişkin kendisine önceden bilgi verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

BM Genel Kurulu’nun uzun zamandır bu ilişkinin tekrar başlaması için baskı yapmakta olduğunu hatırlatan Ban Ki-moon, bu kararlarından dolayı iki ülke liderlerine de teşekkür ederek, ilişkilerin daha da ilerlemesini istediğini dile getirdi. (Ajanslar)