Gazete Vatan Logo

Rusya 80 bin kişiyi işsiz bırakacak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Rusya ile yaşanan sorunun çözülmemesi halinde Antalya ekononimisinin büyük yara alacağını belirterek 70-80 bin işsizin ortaya çıkacağını söyledi.

Rusya 80 bin kişiyi işsiz bırakacak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Rusya ile yaşanan sorunun çözülmemesi halinde Antalya ekonomisinin büyük yara alacağını, 70-80 bin işsizin ortaya çıkacağını söyledi.

Bölge ekonomisinin ağırlıklı olarak tarım ve turizm sektörlerine bağlı olduğunu hatırlatan Başkan Çetin, “Tüm charter seferleri iptal edildi. Yaş sebze ve meyve ihracatında büyük bir belirsizlik var. Bu durum Antalya ekonomisini derinden etkiliyor. Rusya ile yaşanan kriz için telaffuz edilen kayıp Türkiye için önemsiz görülebilir ama bu Antalya ekonomisinin yüzde 30’undan fazlasına tekabül ediyor” diye konuştu. Henüz “Kriz var” demek için erken olduğunu kaydeden Çetin sözlerine şöyle devam etti:

“Tarım sektöründe Rusya’ya ihracatımız 250 milyon dolar gözükse de Trabzon ve Mersin limanlarından ihraç edilen Antalya ürünleriyle bu rakam 350-400 milyon doları buluyor. İhracatçıya yönelik çalışmalar var ancak yaşanan sıkıntının esas etkisi üretici üzerinde olacak.”