Gazete Vatan Logo

En ‘tatlı’ halka arz!

1.4 milyar kişinin oynadığı Candy Crush oyunun yaratıcısı King, New York Borsası’na geliyor. 5 milyar dolarla yola çıkan İngiliz King’in piyasa değerinin 7.6 milyar dolar olması bekleniyor.

Akıllı telefon ve sosyal platformların en popüler oyunu Candy Crush Saga’nın yaratıcısı King Digital Entertainment, 26 Mart tarihinde New York Borsası’na geliyor. 5 milyar dolarla yola çıkan Londra merkezli King’in piyasa değerinin 7.6 milyar dolar olması bekleniyor.

26 Mart’ta gong çalacak

Şirketin 22.2 milyon adet hissesi New York Borsası’na 21 ile 24 dolar arasında fiyatla arz edilecek. Candy Crash’ın yaratıcısı King Dijital’in hisselerinin değeri 25 Mart’ta belli olacak. 26 Mart’ta da New Borsası’nda gong Candy Crush için çalacak. King’in borsadaki kodu KING olarak belirlendi. İngiliz şirket, Şubat ayında halka arz için New York Menkul Kıymetler Borsası’na resmen başvurmuştu. Benzer bir şirket olan Zynga da Farmville’in gösterdiği başarının ardından borsaya girmiş ancak yüzde 50’den fazla değer kaybına uğramıştı. King’in Zynga’dan farkı Candy Crush Saga’yla sınırlı kalmaması ve birçok oyunu popüler hale getirmesi. King Dijital, iOs ve Android platformlar için 14 farklı dilde 180 oyun sunuyor. Bu oyunlar akıllı telefonlar ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde oynanabiliyor.

1.4 milyar kullanıcı

Dünyada King’in oyunları günde 1.4 milyar kez tüketicilerle buluşuyor. Günlük kullanıcı sayısı ise 144 milyon. King Dijital’i dünyada efsane haline getiren Candy Crush Saga, Türkiye’de de çok popüler. Bilanço verilerine bakıldığında İngiliz şirket 2012’de 7.8 milyon dolar kâr etti. 2013’te karını 567 milyon dolar seviyesine çıkardı.

Haberin Devamı