Gazete Vatan Logo

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Şimşek "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak" dedi.

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara'da düzenlenen basın toplantısı sonrasında açıklama yapan Şimşek, "Yatırımcılarla diyaloğumuz güçlü, Yatırımcı toplantılarını Japonya'dan başlatıyoruz" dedi. Bakan Şimşek "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak" ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek'in açıklamaları şöyle:

Maliye politikasına ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği tam. Bunu sadece hissetmiyoruz, görüyoruz. En ufak bir tereddüt yok.

 

"YATIRIMCILARLA DİYALOĞUMUZ GÜÇLÜ OLACAK"

Yatırımcı toplantılarını güçlü bir şekilde başlatacağız. Asya, Ortadoğu erişmedik, diyalog kurmadık bir yatırımcı düşünemiyoruz. Yatırımcılarla diyaloğumuz güçlü olacak.

MAAŞ ZAMMINDA YENİ DÖNEM: "ÜCRET DÜZENLEMELERİ HEDEF ENFLASYONA GÖRE YAPILACAK"

İşverenlerin de katkısının olduğu yeni bir BES modeli öngörüyoruz. Amaç, tasarrufları artırmak, sistemde kalış sürelerini artırmak, fon tutarını arttırmak.

Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak. Ama çalışanlar, hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek.

Haberin Devamı

"TEK YOL ENFLASYONU TEK HANELERE DÜŞÜRMEKTİR"

Dar kesimlerinin alım gücünün kalıcı bir şekilde artırılmasında tek yol enflasyonu tek hanelere düşürmektir. Programın da ana hedefi, enflasyonu düşük tek haneye zamanla çekmek ve orada tutmaktır.

Orta Vadeli Program'ın felsefesi Türkiye'nin olumlu bir döngüye gireceği yönündedir. Onun için bir geçiş dönemi öngördük. Şu anda o geçiş dönemindeyiz.

MEMUR MAAŞ ARTIŞLARI HAKKINDA!

Gelecek sene, memur maaş artışları enflasyonun muhtemelen neredeyse bu seneki enflasyon farkını dikkate alırsanız çok çok üzerinde olacak.

"ÖNCE REZERVLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Önce rezervlerimizi güçlendireceğiz, sonra KKM'den çıkış stratejisini paylaşacağız."