Beyoğlum’un Güzellikleri

Eylül hüznün olduğu kadar Taksim’e yollanmanın da mevsimi, değil mi?.. Öyle yaptık biz de. Balans’a uğradık önce. Bir konferans için İstanbul’da bulunan Avrupa’nın önde gelen dergilerinden editörlerin katıldığı bir parti vardı

Haberin Devamı

Eylül hüznün olduğu kadar Taksim’e yollanmanın da mevsimi, değil mi?.. Öyle yaptık biz de. Balans’a uğradık önce. Bir konferans için İstanbul’da bulunan Avrupa’nın önde gelen dergilerinden editörlerin katıldığı bir parti vardı. Babazula’nın çıkacağını duyunca koştum. Baktım daha kıvamda değil parti, “Yürüyün” dedim, “Biraz muhabbet edelim, canlı müzik için erken daha.”

Çıkar çıkmaz hoş nağmeler geldi kulağımıza. Mekânlarda erken ama sokakta değil işte!.. Balans’ın karşısında, Nevizade’ye çıkan meydanda bir birahane var hani, işte orada sokak müzisyenleri ‘varmola’yı çalıyordu. Bayıldık, hatta şöyle bir yorum geldi: “Şu anda buranın fotoğrafını çekip Champs Elysees’deyiz” diye yazsan kimse itiraz etmez sana!.. Sonra aynı manzara Tünel’e doğru yürürken de çıktı karşımıza. Odakule’ye varmadan sağdaki sokakta bir gitarist Erkin Koray şarkıları çalıyordu. Beyoğlum’un böyle güzellikleri de var işte, görmek isteyene.

NarPera partileri çok yakında
Muhabbetin en güzel adreslerinden biridir Gönül Sokak’taki NarPera. Yaz boyu gitmeyip halt etmişim. Masalar sokağı kaplamış, fonda Fikret Kızılok şarkıları, uzadıkça uzadı gece. Mekânın müdavimi ünlülerden Hakan K. da damladı az sonra. Bir de taze haber vereyim size. NarPera’nın alt katı bir aya kadar açılacak, çeşitli partiler düzenlenecek burada. Toprak ve Melih ikilisi kolaylamışlar işi, mutfak taşınmış aşağıya, bir de bitince görmeli tabii. Ama eylül gecelerini de es geçmemeli, konuşmak için zorlanmayacağınız bir mekân ararsanız alemlerden önce aklınızda bulunsun işte. Nar bereketi altına muhabbetin tadı başka.

Hayal Kahvesi’nde ünlüler geçidi
Saatler geldiğinde (24.00 itibarıyla) attık kendimizi Büyükparmakkapı Sokak’a. Uzun zamandır kapısını açmadığım ‘evimin bir odası’ Hayal Kahvesi 15 gün önce dönmüş kış gecelerine. Ve yenilenmiş de... Ses sistemi müthiş olmuş, sahnenin üstüne dev ekran yerleştirilmiş, konser DVD’leri yayınlanıyor. Çarşamba Rock Stuff gecesi Hayal’de, cumartesinin vazgeçilmez grubu Soul Stuff, hafta içi ağırlıklı olarak rock’tan oluşturdukları repertuvar doğrultusunda bu adı vermişler kendilerine. Yepyeni gruplar sahne alacak bu sezon Hayal’de. Elmacı, Anonim, Galactica... Tanımıyorum hiçbirini ama sevgili Tuncay (Tunalı) seçtiğine göre vardır bir hikmeti. “Yeni gruplara şans vereceğim” diyordu geçen sene, bayağı bir grup dinledi, ince eleyip sık dokudu. Hayal’deki değişiklikler bunlardan ibaret değil. Fatih Erkoç, Zerrin Özer ve Levent Yüksel’in 0 kilometre’si de bu kış Hayal sahnesinde mest edecek bizleri. Ramazan’dan sonra cuma gecelerimiz yine Nev’imize emanet olacak. Hayal’den müjdelerim bunlar.

Mojo yıkılıyoooo
Ama gece bitmedi daha. Sırada Mojo var. Biliyorum başlık hiç benim tarzım değil, bana da itici geldi ama atmosferi en iyi özetleyen cümle de buydu yani. Çarşamba ve cumartesi gecelerinin eğlencesi Circus’tur burada. Hem Türkçe söyler, hem yabancı. Ünlülerin de tercihi bu gecelerdir. Nitekim Hayat Bilgisi oyuncu kadrosu da kaçırmamış geceyi. Merdivenlerden indiğimizde iğne atsan yere düşmezdi. Adım attığımız yerde kaldık önce. “Canlı müzik böyle dinlenmez” dedim bizimkilere. Alışığım ne de olsa kalabalıklara, ite kaka geldik sahne önündeki bara. Baktık kıpırdayamıyoruz son verdik geceye. Tabii ki Bambi’de, dilli kaşarlıları lüplettikten sonra.

DİĞER YENİ YAZILAR