Yazları da yaşayan şehir

İstanbul'da kalanlar üzülmesin boşuna. Yeditepelim'in geceleri bereketlidir, tatilde olmayanları eğlendirmesini bilir. Bu gece de vereceğim adreslere gidilir

Haberin Devamı

Nice yer gezdim, nice mekan gördüm. Size de yazdım zaten hepsini. Bir şeyi çok iyi anladım bu süre boyunca.

Hiçbir gökyüzünün altında buradaki kadar mutlu hissetmiyorum kendimi.

Hiçbir kent Yeditepelim gibi sarmıyor beni...

Doğup büyüdüğüm İzmir'le aram bozulalı beri öyle bir aldı ki beni kucağına, yaralarımı iyileştirdi, yüzümü yeniden güldürdü.

Kim ne derse desin değişmem hiçbir yere ben bu kenti.

Ve gecelerini...

Bu kenti sevmemin en büyük nedenlerinden biri yazın da hayatın devam etmesi. Yaz ayları ölüdür hani, kimse yeni bir işe kalkışmak, yeni bir yer açıp da riske girmek istemez, "İnsanlar tatilden bir dönsün, okullar bir açılsın" diye beklenir hep.

İstanbul tam tersi. Yaz köleleri için de bir şeyler yapılıyor. Bazı organizasyonlar var ki, tatilden adam bile çevirtiyor.

İşte onlardan ikisi...

Drew'in bu gece tavsiyeleri.

Carnival'de Özgür&Kemal ikilisi
Bizim Melih (Doğan), hani Krepen diye bir kafenin işletmecisiydi, İstiklal'de, Halep Pasajı'nın içinde, bambaşka bir mekan yaratmıştı, kafeyi dub'a dönüştürmekle kalmamış, düzenlediği partilerle de adından sıkça söz ettirmişti.

Şimdilerde adres değiştirdi. Tünel'de Carnival kafeyi işletiyor Melih. Hanidir çağırıyordu, turnede olduğumdan gidememiştim bir türlü.

Döner dönmez hem kendim hem sizin için keşfedeyim dedim Carnival'i. Adidas mağazasının oradan sağa döndüğünüzde göreceksiniz bu şirin 'sokak kafesi'ni. Yaz olması yetmiyormuş gibi, hafta içi olmasına rağmen dolup taşmasına bakılırsa işini yine iyi yapıyor bizim Melih.

Salatalar, makarnalar, etler, tavuklar, dünya mutfaklarından spesiyaller var Carnival'de. Uzun uzun anlatırım daha sonra size. Önce eğlence... Menajerlerin menajeri (benim de) Özgür Aras ve starların kapısında kuyruk beklediği güzelliğin adresi Kemal Doğulu, müzikteki hünerlerini sergilemek üzere Carnival'de buluşuyor bu gece.

Türkçe Pop üzerine zengin bir arşive sahip olan Özgür, bakalım neler seçecek sizlere. Adresi biliyorsunuz, Tünel'e doğru giderken Gönül Sokak'tan hooop içeriye...

Unutamayanlar Çubuklu'ya
DJ istemem, ben de senin gibi canlı müzik delisiyim diyorsanız tek bir adres öneririm size.

"Unut beni sevgiliiiiimmm, ben unutmuyoruuuummm" diye haykıran ve haykırtan son zamanların favori gruplarından Gece Yolcuları, Çubuklu Hayal'de çıkıyor bu gece.

Adını yeni duyanlar için kısaca tanıtmak gerekirse melodik pop/rock olarak tanımlıyorlar müziklerini. Henüz şahit olamadım ama duydum ki, albümleri kadar iyiymiş canlı halleri. Saatler gece yarısını gösterdiğinde başlayacak konserin biletleri ilk içkilerle birlikte 30 YTL. Tel: (0216) 413 68 80

Fesatlara...
Siz bu satırları okurken ben Antalya gecelerinin altını üstüne getiriyor olacağım. Akdeniz bırakmadı peşimi, çağırdı yine. Tamam, Yeditepelim'e aşığım ama hep size çalışacak değilim. "Buralara da gel" diye yırtınanları da düşünmek lazım. Bu arada... Duydum ki fesatlığından çatlamış birileri. Gözleri kalacak diye korkuyorum. Hem tatil, hem iş birarada, sevgili de hep yanımda ya...

Doğrudur, düşman çatlatır böylesi ama kolay gelmedik buralara. Dile kolay, on yıldır dirsek çürütüyoruz, sanıldığı gibi gökten zembille inmedik ki İstanbul'a. Gözü kalanın gözü çıksın, benden çok çalışana daha çok versin Allah!..

DİĞER YENİ YAZILAR