Tatilcilere naçizane bir öneri: Club Türkbükü

Çeşme gecelerinin altını üstüne getirdim, sıra Bodrum'da... Bodrum deyince de ilk Türkbükü geliyor artık akla. Naçizane gece tavsiyelerime ise yarın başlayacağım

Haberin Devamı

Nasıl anlatsam... Nerden başlasam... diyor ya şarkı, aynen öyle işte... Şarkıyı bilenlerin anlayacağı üzere bugün Bodrum'dan bildiriyorum size. Ayıptır yazması, bir haftadır İstanbul-İzmir-Çeşme-Bodrum hattında mekik dokuyorum. (İşimi seveyim!..) Dolayısıyla haftamın büyük bir bölümünü THY çalışanlarının grevine armağan ettim. Türk Hava Yolları değil, Türk'e Eziyet Yolları(ydı) mübarek!..

Neyse ki almışlar yüzde 10'luk maaş zammını, çözmüşler bizi geren meselelerini. Gözümüz yok elbet. Allah daha çok versin, versin de... Eylemleri amacına ulaşana dek yolculara ettiklerinin hesabı kimin hanesine?..

Kızanlar olacaktır şimdi, emeğe saygısızlık etme, emekçiyi koru, kolla diye... Gönül isterdi ama... Beni ancak havalimanlarında iki saatten fazla ellerinde bavullarıyla perişan olanlar, sevdiklerine/hastalarına kavuşmak için dakikaları sayanlar anlar. Oturduğu yerden kızanlara çektiklerimizi anlatamam. Bu meseleyi de daha çok uzatmam. Yeterince canımı(zı) sıktılar zati. Bu kadarı kafi...

Ömrüm yollarda geçiyor diyordum. Keşke herkesin ömrü böyle yollarda geçse ama... Baksanıza şu rotama: Çeşme, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Kemer, Antalya... Alemler nerede, Drew orada!.. Sevdiğim ve beni seven adam da yanımda, daha ne isteyeyim?.. Bu arada, unuttum size söylemeyi. Hani fazla içlenip kalbimi sermiştim önünüze... Kimi basıp geçti, kimi ağlama yavrum diye sıvazladı. Çoğu da bir konuda hemfikirdi: "Bu yazıya da dönmezse eşektir!.."

Döndü... Malum Karadenizli... Hoş, sonra başka arızalar çıkardı ama atlattık galiba. Sanırım memleketi uğurlu geldi. Ayağımın tozuyla Trabzon'dan iner inmez buldum karşımda.

Şimdi de yanımda. Ve benden daha gazeteci!.. Öğrendi işi, nereye gitsek ne zaman değişik bir lezzet denesek, "Bunu tavsiye edelim mi?.." diye soruyor. Hatta bu sayfada gördüğünüz taze fotoğrafların hepsini o çekiyor, elinden her bir iş geliyor maşallah... (Ee, kimin erkeği:)

Bakın gene dağıttım mevzuyu. Sevgiliye girdim ya... Diyeceğim, grevsiz rötarsız Bodrum'a ulaştım. Siz bu satırları okurken, Türkbükü'nün altını üstüne getirmekle meşgulüm. Çeşme gecelerinin ölçüsünü aldım, şimdi sıra Bodrum'da. Bodrum deyince de artık ilk Türkbükü geliyor akla... Çünkü İstanbul'un bir bölümü Çeşme'deyse yarısı da burada!..

Hoş, henüz bir ünlü görmüşlüğüm yok gerçi. Ne Seda Sayan'ı Nihat Doğanla bastım plajda, ne Gökhan Şükür'ü yakaladım çıtır kızlarla!..

Yataktan çıkamadım ki!.. Club Türkbükü diye bir butik oteldeyim. Öyle güzel bir yer ki... 10 odalı. Bungalov tarzı, şık ama mütevazı. Havuzu evinizin bahçesinde gibi... Bir de beni çıkarabilene aşkolsun avlusu var ki... Yemekler deseniz, anne yemekleri. İlk gecenin mönüsü 'hayatımın yemeği' etli bamya ve domatesli makarnaydı mesela. Tadı hâlâ damağımda. Ne resepsiyon var, ne odada telefon. Mutfağı 24 saat açık Gece 04.00'te bardan döndünüz mesela, karnınız mı aç, girin mutfağa, kırın iki yumurta. O kadar sizin, o kadar eviniz gibi.

Öyle bol yıldızlı bir tatil değilse aradığınız, açık büfe önünde boğazınızdan bir lokma geçsin diye dakikalarca kuyruk bekleyip paranızla sefil olmak istemiyorsanız, sağınızda solunuzda çıtırlar dolanmadan sevdiğinizle baş başa harbi kafa dinlemekse amacınız, Club Türkbükü'nü şiddetle tavsiye ederim. Şimdi müsaadenizle çıkamadığım odama çekileyim!.. Malum, sevgiliyle Bodrum'da ilk gün.

Bu gece onun hizmetindeyim:) Hele bir hasret giderelim, size dönerim. Yarından itibaren Türkbükü gecelerinde dönen dolaplarla yine buradayım, beklerim.

Club Türkbükü: (0252) 377 59 64

Drew lezzeti
Çeşme'nin kumrusu Bodrum'un çiğ böreği
İnsan hem sıkı alemci hem obez olunca gözünü yemek isimlerinin geçtiği tabelalardan alamıyor vallaha... Nasıl ki Çeşme'nin kumrusu varsa Bodrum'un da hamur işleri çok mübarek. Spesiyali de çiğ börek. (Teyzemin yaptıkları bin beş yüz bassa da... Çiğ börek dediğin kağıt gibi olur, biraz da yağlı. Bodrum'unkiler pişi hamuru gibi. Üstelik 5 YTL.) Gözleme, ev mantısı, ev baklavası da bonusu. Rejimdeyseniz gelmeyin buralara. Yediklerinizi eritmek için Kos Adası'na kadar yüzmeniz gerekebilir zira.

Drew uyarısı
Havalimanı'ndan Türkbükü 80 YTL
Biraz da yol durumundan haber vereyim buraya geleceklere. Karayoluyla problem yok da havayoluyla gelecekseniz yandınız. Sizi karşılayacak biri yoksa, HAVAŞ'a binip Torba kavşağında iniyorsunuz. Türkbükü'ne Havalimanı 53 km. Taksi 80 YTL. Torba kavşağından Türkbükü'ne 40'a anlaşırsınız ama. Kazıklanmayın hele, bilin de...

DİĞER YENİ YAZILAR