Gazete Vatan Logo

Putin reddediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Paris’teki İklim Konferansı’na katıldı. Erdoğan Paris’e giderken, Kremlin’den bir açıklama yapıldı. Kremlin, Paris’e giden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, aynı nedenle bu kentte bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyeceğini açıkladı.

Putin reddediyor

Gazetecilerin, “Erdoğan ile Putin görüşecek mi?” sorusunu yanıtlayan bir Kremlin yetkilisi, “Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyecek; planlanan bir temas yok” dedi. Erdoğan ise Paris’te “Biz ilk günden görüşme talebimizi yaptık, şu anda yanıt bekliyoruz” dedi. Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada, Paris’te Putin’le görüşebileceklerini söylemiş, Rusya’dan ise “Savaş uçağının düşürülmesi için resmi özür bekliyoruz” açıklaması gelmişti.

Türkiye’ye destek

Abd lideri Obama, Paris’te, Putin’e Türkiye tarafından düşürülen Rus jetiyle ilgili üzüntü duyduğunu söyledi. Beyaz Saray yetkilisinin açıklamasında ise, “Obama’nın, Suriye’ye barış getirecek siyasi geçişin sağlanması için Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın iktidarı bırakması gerektiği düşüncesini Putin’e ilettiği” belirtildi. Brüksel’de gazetecilere konuşan ABD’nin NATO Büyükelçisi Douglas Lute ise, düşen uçakla ilgili Türkiye’nin tezini desteklediklerini açıkladı ve “Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili, benim gördüğüm Amerikan verileri Türkiye’nin anlattıklarını doğruluyor” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan-Obama görüşmesi bugün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Brezilya Cumhurbaşkanı Rousseff, Almanya Başbakanı Merkel, İtalya Başbakanı Renzi ile bir araya geldi. Erdoğan, bugün Başkan Obama ile görüştükten sonra Katar’a gidecek.

‘Gelişmiş ülkeler sorumluluk alsın’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede yaptığı konuşmada, “Küresel iklim değişikliği ile mücadelede 2030 yılına kadar yol haritamızı belirledik” dedi. Erdoğan Paris anlaşmasına vurgu yaparak, “Adil etkin ve kapsayıcı bir anlaşmanın altına imzamızı atmalıyız. Asıl sorumluluğu da gelişmiş ülkelerin alması gerekiyor” dedi..