Gazete Vatan Logo

Nevruz kutlamaları kana bulandı! 37 ölü

Suriye'nin Haseke kentinde, PYD ve bazı Kürt grupların kontrolü altındaki bölgede Nevruz kutlamaları sırasında iki ayrı intihar saldırısı düzenlendi; en az 37 ölü, yüze yakın yaralı var.

Nevruz kutlamaları kana bulandı! 37 ölü

10:10 : Suriye'nin Haseke kentinde, Nevruz kutlamalarının yapıldığı alana düzenlenen saldırıda, ölü sayısının 37'ye yükseldiği, yaralı sayısının 96 olduğu bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Haseke kentindeki Mufti bölgesinde, Nevruz kutlamalarının yapıldığı Şehitler Meydanı'na dün düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye ulaştı.

Olayda yaralanan 96 kişiden 20'sinin durumunun ağır olduğu, bu nedenle ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

***

09:20 : Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, Haseke kentinin Mufti bölgesindeki Nevruz kutlamalarında bir intihar eylemcisinin üzerindeki bomba kuşağını infilak ettirmesi sonucu 30 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Yaralıların, kentteki hastanelerde tedavi altına alındığı kaydedilen açıklamada, bazı yaralıların sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

***

Suriye'de Haseke kentinde, PYD kontrolü altındaki bölgede Nevruz kutlamaları sırasında intihar saldırısı düzenlendi. Al Jazeera ve Reuters en az 20 ölü ve onlarca yaralı olduğu bilgisini geçti.

Haberin Devamı

2 AYRI SALDIRI YAPILDI

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına göre, iki ayrı intihar saldırısı bombalı araçlarla düzenlendi. Nevruz kutlamaları yapıldığı sırada düzenlenen saldırılarda en 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ

Saldırılardan ilki, PYD'nin kontrolü altındaki El Müftü semtinde, diğer saldırı ise PYD dışındaki Kürt grupların kontrolü altındaki Salihiyye Mahallesi'nde gerçekleşti. Saldırıların ardından Kürt gruplar, tüm Nevruz kutlamalarını iptal etti.

IŞİD İLE KÜRT GRUPLAR SÜREKLİ BU BÖLGEDE ÇATIŞIYOR

Ülkenin kuzeydoğusundaki kentte Ekim ayında da PYD'ye bağlı silahlı güçlerin hedef alındığı iki ayrı intihar saldırısında en az 30 kişi hayatını kaybetmişti.

Haseke, IŞİD ile Kürt gruplar arasında çatışmaların yaşandığı bölgelerden biri.

İşte olay yerinden sıcak görüntüler: